Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

„Фудбал за пријатељство“, четврти пут

Компанија Газпром, званични партнер УЕФА Лиге шампиона, објавила је почетак четврте сезоне дечијег Међународног пројекта „Фудбал за пријатељство“!

Овај јединствени пројекат се географски шири из године у годину. Ове сезоне „Фудбал за пријатељство“ ће по први пут имати земље-учеснице из Африке и Јужне Америке. Број азијских земаља-учесница се такође повећао. У односу на прошлу годину, број земаља порастао је са 24 на 32, што представља повећање за четири пута у поређењу са самим почетком пројекта 2013. године.

Неколико традиционалних догађаја ће бити одржано у програму актуелне сезоне пројекта: „Међународни Дан фудбала и пријатељства“ је планиран за 25. април у свим земљама-учесницама, док ће „Међународни турнир у уличном фудбалу“ при Међународном Дечијем Форуму „Фудбал за пријатељство“ бити приређен 27. и 28. маја бити организован у Милану. Кључни догађај Форума „Фудбал за пријатељство“ биће додела специјалног трофеја – „Купа девет вредности“ – који ће примити један од водећих светских фудбалских клубова који су показали највеће залагање за вредности пројекта. На крају Форума, учесници ће присуствовати финалној утакмици УЕФА Лиге шампиона 2016. у Милану, на стадиону „Ђузепе Меаца“ („Сан Сиро“).

Тим поводом, данас је одржана отворена конференција на којој су на питања која су стизала путем интернета одговарали амбасадор пројекта, Франц Бекенбауер и Вјачеслав Крупењков, генерални директор компаније Газпром Германиа.

Питање је поставио и Сава Аврамовски, члан млађих пионира Црвене звезде, који ће заједно са својим друговима учествовати на турниру у Милану.

– Како је пословна средина реаговала на ангажман компаније Газпром на реализацији пројекта „Фудбал за пријатељство“ и досадашње постигнуте резултате? – било је питање нашег младог фудбалера.

Одговор је добио од Вјачеслава Крупењкова.

– Испрва, пословна средина је на наш пројекат гледала са доста чуђења и неразумевања, због чега би такав ангажман – поред нашег постојећег партнерства са УЕФА Лигом шампиона – био потребан. Данас, после три године његовог одржавања, ставови и мишљења су потпуно промењени у смислу најпозитивнијих и похвалних оцена и коментара. По мени, овај пројекат има изузетну исконски фудбалски значај, уз дружење деце и све друге пратеће вредности које промовише – и ми у компанији Газпром га не посматрамо само као нашу промоцију. Штавише, централна манифестација коју смо прошле године одржали испред Брандебуршке капије у Берлину била је значајно више импресивна него само финале Лиге шампиона. Имали смо сјајну сарадњу и подршку од стране свих релевантних институција, на челу са ФИФА И УЕФА, и очекујем да ће овогодишње издање „Фудбала за пријатељство“ у Милану бити још успешније и импресивније, уз активно учешће деце из чак 32 земље света! – закључио је директор Крупењков.

Повезане вести

Leave a Comment