Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Прва титула шампиона Европе за Јовану Стевановић

Нови шампион Европе, односно победник Дениз банк Лиге шампиона 2016. у конкуренцији одбојкашица је Поми Казалмађоре, а некадашњи блокер Црвене звезде Јована Стевановић је прва одбојкашица црвено-белих која се попела на кров Европе.

Поми Казаламађоре је у Монтикјарију, у финалу, савладао Вакифбанк Истанбул са 3:0, по сетовима 25:23, 25:23 и 25:22, после 95 минута игре. Јована Стевановић је у финалу била други поентер свог тима са 13 поена (5 блокова, 1 ас, напад 14–7).

Стевановићева је проглашена за најбољег блокера Финалног турнира Дениз банк Лиге шампиона 2016. Александар Боричић, председник ЦЕВ-а предао је пехар намењен победнику Дениз банк Лиге шампиона 2016. Валентини Тироци, капитену Помија из Казалмађореа.

Недавно је Јована Стевановић ушла у историји италијанске Серије А као прва одбојкашица која је премашила 100 блокова у једној сезони! То никада нико није остварио у једној од најјачих лига на свету.

Одбојкашки клуб Црвена звезда овом приликом честита Јовани на изузетном успеху и жели јој све најбоље у наставку каријере.

1czj

Повезане вести

Leave a Comment