Moja Crvena Zvezda
Архива

Još jedan prelazak iz Partizana u Zvezdu

Sava Lešić

Sava Lešić će biti čak treći košarkaš koji je ove sezone napustio KK Partizan i potom potpisao za Crvenu zvezdu. Pre njega isto su učinili prvo Darko Balaban, a potom i Strahinja Milošević. Lešić je sporazumno raskinuo saradnju sa „večitim rivalom“ kada je u klub stigao Džejms Gist.

Lešić, koji igra na poziciji krilnog centra, visok je 204 santimetara, a ima 22 godine. U karijeri je nastupao i za KK Požarevac i KK Superfund Basket Plus , odakle dolazi među crno-bele. Bio je član mlade reprezentacije Srbije.

Mladi krilni centar će pravo nastupa steći 1. januara, a ugovor će biti potpisan na tri i po godine. Lešić je ove sezone bio odličan tokom pripremnog perioda, ali se u prvih nekoliko zvaničnih utakmica nije isticao.

Sa druge strane, određeni igrači su napustili klub. Posle odlaska Uroša Mirkovića, koji nije zadovoljio stručni štab, iz kluba je otišao i Stevan Jelovac, takođe krilni centar, koji se vratio u Mega Vizuru. Blizu odlaska je navodno i bek Nemanja Arnautović.

Nema sumnje da je sastav košarkaškog kluba doživeo korenite promene u poslednjih mesec dana i da će klub u nastavak sezone ući značajno ojačan, te opstanak u NLB ligi ne bi trebao da se dovodi u pitanje.

Trenutno Zvezdin sastav izgleda ovako:

Plejmejkeri: Nedović, Cvetković, Katnić

Bekovi: Jang, Subotić, Bakić, Drča

Krila: Milošević, Radosavljević, Marinković

Krilni centri: Marš, Lešić, Nikolić

Centri: Majls i Balaban.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.