Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Успешно окончан пројекат ИДЕА „Play 4 Glory“

КК Црвена звезда мтс и његов партнер ИДЕА успешно су реализовали велики пројекат ИДЕА „Play 4 Glory“ који је за циљ имао да дечаци и девојчице из Специјалне Олимпијаде Србије кроз тимски рад науче да се боре и дођу до успешних резултата.

Велики пројекат КК Црвена звезда мтс ИДЕА „Play 4 Glory“ доживео је у недељу тријумфални завршетак. На тренинг сесији у дворани ’’Баскет Ленд’’ 18 дечака и девојчица из Специјалне олимпијаде Србије успешно су савладали све задатке које су им задали Зведини тренери, а уз несебичну помоћ амбасадора ’’One Team’’ пројекта Евролиге Огњена Добрића и његових саиграча Душана Ристића и Немање Ненадића. Такође, у улози ментора нашле су се и чланице освајача дупле круне ККЖ Црвена звезда Комбанк Мина Ђорђевић и Милица Бојовић.

Последња тренинг сесија имала је за циљ да дечаци и девојчице покажу све што су научили кроз претходне тренинг сесије и они су то урадили на најбољи могући начин. Забава и осмеси ни овога пута нису изостали, а било је места и за такмичарски програм где су се чланови Специјалне олимпијаде Србије подељени у четири групе међусобно надеметали. Победници су били сви јер су показали да као један велики тим могу заједничким снагама да дођу до жељеног резултата, а то је и био циљ пројекта ИДЕА „Play 4 Glory“:

Овај пројекат је јако важан за особе са посебним потребама, а првенствено за особе из Специјалне олимпијаде Србије. Велико хвала Евролиги и посебна захвалност КК Црвена звезда што су нам пружили велику подршку. Ишли смо на бројне утакмице и разне догађаје, а ево и на последњем тренингу смо радили веома занимљив полигон. Овај пројекат је веома значајан за све нас – рекла је спортиста Специјалне Олимпијаде Србије Исидора Живковић.

Након такмичарског дела и завршене тренинг сесије, кошаркаши и кошаркашице су уручили слатке пакетиће свим учесницима, које је припремио партнер пројекта ИДЕА, док је за освежење била задужена Вода Вивиа.

Огњен Добрић је неко ко својим атрактивним потезима измамљује уздахе из недеље у недељу навијачима Црвене звезде, а сада се нашао у другачијој улози. Показао се као сјајан ментор и добар друг, а у томе му је свакако помогло трогодишње искуство амбасадора ’’One Team’’ пројекта Евролиге. Он је активно учествовао у свим друштвено-одговорним акцијама које је Црвена звезда спровела заједно са својим партнером Специјалном олимпијадом Србије – „Learning2Play“ (Кроз игру учимо), „Real Champions“, „IDEA Finish Line“, „Win 4 Smile“ и сада на крају ИДЕА „Play 4 Glory“:

Ово ми је већ трећа година да учествујем у акцијама ’’One Team’’-а и Црвене звезде. Веома ми значи што учествујем у оваквим пројектима, јер је велика сатисфакција видети осмех на лицима сјајних девојака и момака из Специјалне олимпијаде Србије. И у будуће ћемо покушати да их насмејемо, забавимо и да им помогнемо да унапреде кошаркашко знање – истакао је Огњен Добрић.

Да је овакав вид тренинга и забаве фантастично искуство посведочио је и првотимац црвено-белих Немања Ненадић:

Ово је други пут да учетвујем активно на тренингу Специјалне олимпијаде у организацији Црвене звезде. То не сматрам као обавезу, већ као привилегију и част да радим са сјајним људима какви су чланови Специјалне олимпијаде Србије. Надам се да ћемо у будућости наставити да се дружимо и да тренирамо заједно – рекао је Немања Ненадић.

Иако је овај пројекат окончан, то није наше збогом, већ само довиђења. Сада ћемо сви заједно напунити батерије, одморите се и спремити се за нову сезону и нове победе. Специјална олимпијада Србије и Црвена звезда наступају у истом тиму и нема сумње да ће тако бити у будућности.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment