Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Катаијева магија против Мачве

Црвена звезда је остварила још једну убедљиву победу у домаћем шампионату победивши Мачву на свом стадиону резултатом 4:0 у заосталом мечу 22. кола Супер лиге Србије. Шеф стручног штаба Дејан Станковић имао је много разлога за задовољство после утакмице, а нарочито због феноменалне партије Александра Катаија који се, поред два постигнута гола, истакао и по свим другим статистичким параметрима на овом мечу.

Не само према подацима статистичке платформе ИнСтат, где Катаи има највећи индекс (409), већ се и „голим“ оком посматрача видело да је продорни крилни нападач, рођен у Србобрану, био незаустављив за одбрану Мачве. Да је Катаи био нерешива енигма за одбрану „Шапчана“ сведочи податак да је, поред добре игре и два постигнута гола, имао максималну успешност дриблинга, као и да је учествовао чак у 98 акција нашег тима, од тога 11 у самом „срцу“ шеснаестерца гостујуће екипе.

Повремени репрезентативац Србије се често „спуштао“ по лопту и учествовао у организацији игре нашег тима, а о томе говори податак да је имао 83 посто успешности тачних додавања. Колико је популарни „Магико“ технички перфектан играч показује чињеница да је у 69 наврата успешно прихватио лопту када је била упућена ка њему од стране саиграча. Изузетно расположен на овом мечу био је црвено-бели голгетер па је свој разоран ударац опробао у осам наврата, од тога је пет пута погађао оквир гола, а два шута су завршила у мрежи голмана Перића.

Катаи је на овом мечу освојио чак 90 посто дуела у којима је учествовао. Од тога седам од осам у фази напада, када је незаустављиви „Магико“ остављао иза себе дефанзивце Мачве. Оно што, посебно може да радује Дејана Станковића јесте чињеница да се Катаи пођеднако посветио и дефанзивним задацима, где је био 100 посто успешан са освојена два од два дефанзивна дуела. Осим тога, наш крилни нападач је показао да итекако уме да запрети ударцем главом, када је постигао гол против Пролетера, а на овој утакмици имао је максималну успешност у ваздушним дуелима са високим дефанзивцима Мачве. Све ово евидентно указује да се Катаи враћа у препознатљиву форму.

The post Катаијева магија против Мачве appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment