Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Кобиљски: Надам се победи у дербију

Након двонедељне паузе због божићних и новогодишњих празника пред одбојкашима Црвене звезде је вечити дерби.

Црвено-бели се састају са екипом Партизана која у досадашњем току сезоне у Винер Штетише лиги није поражена. Налази се на челу табеле са свих 10 победа.

У прошлом колу Партизан је као домаћин савладао Млади радник са 3:0, а претходно је на гостовању у Краљеву славио против Рибнице са 2:3. Пред двонедељну паузу одигране су и утакмице четвртфинала Купа Србије, а Партизан је уз доста мука савладао Инђију, оба пута резултатом 3:2.

Црвена звезда се у шампионату налази раме уз раме са вечитим ривалом. На другом је месту са истим бројем бодова, али и једним поразом, управо од Партизана који је у другом колу славио са 3:2, по сетовима 25:20, 25:22, 14:25, 23:25, 16:14.

У претходна два кола наши одбојкаши су били максимални против Радничког и Рибнице, оба пута су тријумфовали са 3:0. Црвено-бели су се пласирали и на Финални турнир Купа Србије пошто су у четвртфиналу савладали Ђердап са 3:0 и 3:1.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски очекује веома неизвесну утакмицу.

– Очекујемо један тежак меч. Долази нам Партизан који је до сада непоражен у првенству. Утакмице против Партизана су увек неизвесне до последње лопте – изјавио је стратег црвено-белих, а потом је додао:

– Сигурно је да ће дерби бити неизвестан. Мислим да ће мали број детаља одлучити победника. Партизан је у досадашњем току сезоне доста мечева решио у своју корист резултатом 3:2. Очекујем тешку утакмицу и потпуно неизвестан резултат до самог краја – истиче Кобиљски.

Иако су Црвена звезда и Партизан на челу винер Штетише лиге, шеф стручног штаба црвено-белих не верује да ће овај меч решити ко ће у плеј-оф са првог места.

– Не верујем да ће ова утакмица решити ко ће са прве позиције у плеј-оф. Искрено се надам нашој победи, а у том случају пред нама је још доста тешких гостовања у другом делу сезоне. Ова утакмица сигурно неће решити питање стартне позиције пред плеј-оф – сматра Кобиљски.

Након неугодне повреде у тим се вратио и Александар Гмитровић, па ће црвено-бели бити комплетни.

– Екипа је комплетна. Имали смо велику помоћ од Немање Јаковљевића који је са нама провео ове празничне тренинге и много нам је помогао јер смо у недостатку наших јуниора и кадета који су тренутно са националним селекцијама – истакао је тренер Црвене звезде Драган Кобиљски.

Један од најбољих одбојкаша у нашем тиму, у првом делу сезоне, био је Филип Стоиловић који је много мечева завршио као најефикаснији играч. Примач Црвене звезде истиче да је екипа спремна за дуел са вечитим ривалом.

– Пред нама је вечити дерби. Са друге стране мреже нас очекује добар противник. Црвена звезда је увек спремна за велике мечеве. Прошле године смо освојили шампионску титулу, тако да нас до краја сезоне очекује још много посла како би успели да одбранимо освојени пехар. Морамо у првенству још да се доказујемо пошто једино екипу Партизана нисмо савладали. Мотивације пред вечити дерби не недостаје и надамо се победи – изјавио је Стоиловић.

Утакмица 11. кола између Црвене звезде и Партизана је на програму у четвртак, 8. јануара од 18 часова у дворани СЦ Шумице у Београду, уз директан пренос на РТС-у. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Горан Градински и Дејан Рогић.

Повезане вести

Leave a Comment