Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Ново дружење Звезде и Специјалне Олимпијаде

Црвена звезда Телеком наставила је активну борбу за подизање свести о борби против искључивања особа са интелектуалним недостатком из друштва што у ствари представља суштину борбе Евролигине акције „ONE TEAM“ и Специјалне Олимпијаде. Црвено-бели су организовали Божићно дружење са дечацима и девојчицама из те организације која је Звездин стратешки партнер и то у дворани Баскет Ланд на Чукаричкој падини.

Тренинг је започео као што је уобичајно загревањем на обе стране паркета. Са једне стране су Звездини првотимци Маик Цирбес, Бранко Лазић и Ђорђе Каплановић водили загревање са дечацима и то уз помоћ јуниора Николе Поповића, Марка Бордаша и Јована Дрљаче. У исто време су за то на другом делу терена биле задужене црвено-беле кошаркашице Мина Ђорђевић, Маријана Зукановић, Катарина Зец, Јована Вучетић, Снежана Богићевић, Ивана и Александра Катанић.

Након веома интересантног и активног загревања уследио је полигон са четири станице где су дечаци и девојчице из Специјалне Олимпијаде показали завидно умеће са лоптом. Када су показали знање на терену уследило је време за кошаркашку едукацију. Специјалисти за рад са младима, тренери Црвене звезде Телеком Стева Мијовић и Иван Павловић причали су о кошаркашким правилима, али и о богатој историји Црвене звезде. Најбољи показатељ да су задржали пуну пажњу слушатеља био је квиз који је потом уследио и где су екипе подељене на дечаке и девојчице водиле праву борбу. Сваки тачан одговор је носио један поен, али у случају нетачног било је могуће да уз помоћ полигона и Звездиних првотимаца освоје пола поена. На крају су девојчице тријумфовале са свега пола поена више, али дечаци нису пуно очајавали јер је циљ свега било дружење које је у потпуности успело, а то је истакао и директор Специјалне Олимпијаде Србије Александар Станојевић:

– Захвалио бих се Црвеној звезди што је поново организовала дружење са Специјалном Олимпијадом. Звезда је стандардан евролигаш и нама пуно значи што смо гости на свакој њеној утакмици и што имамо прилику да од њених играча и тренера научимо пуно. Хвала још једном што смо имали прилику за нови, овог пута Божићни тренинг и што је део њене стратегије поклањање пажње овој друштвено одговорној акцији. Специјална Олимпијада је стратешки партнер Црвене звезде Телеком и Евролиге и ова акција је само увод у низ нових које нас очекују. Желим да истакнем да ће Звезда као наш стратешки партнер, а у сарадњи са Евролигом организовати још оваквих и сличних акција, а то неће бити само у Београду, већ на територији читаве Србије – рекао је Станојевић, а потом је Маик Цирбес преузео реч:

– Већ сам имао прилику у Немачкој да учествујем у оваквим акцијама. Морам да истакнем да је овде организација фантастична. Част ми је и велико задовољство да учествујем у акцијама овог типа – истакао је центар црвено-белих.

На крају, сви присутни су уживали у слатким К плус производима које је обезбедила Идеа као Звездин спонзор. Уследило је групно фотографисање као својеврсни сведок још једног лепог дружења Специјалне Олимпијаде и Црвене звезде Телеком, а сигурно је да ће их бити још пуно.

Повезане вести

1 comment

Bob јан 11, 2015 at 15:35

Svaka čast 😛
Da je više ovakvih akcija, moglo bi se nešto promeniti u svesti naših ljudi. Sport je mnoooogoooo opasno sredstvo 🙂

Reply

Leave a Comment