Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Играчи Галатасараја нису криви за оно што се десило

Кошаркаше Црвене звезде сутра очекује трећи по реду дуел у ТОП 16 фази Евролиге, а противник је добро позната екипа из групног дела такмичења, екипа Галатасараја. Тренер црвено-белих, Дејан Радоњић је на данашњој конференцији у Комбанк арени истакао да се не ради о истом тиму из групне фазе јер су доживели велике промене, а такође је нагласио да играчи и стручни штаб Галатасараја нису криви за трагедију у Истанбулу и да не би требало да сносе последице када дођу у Београд.

– Трагедија у Истанбулу и све што се дешавало након тога додатно је подгрејала осећања. У међувремену, оба тима обезбедила су пласман у Топ 16 фазу, дошло је време за нови дуел и све те ствари које стављају на нас велики притисак. Играчи Галатасараја нису криви за оно што се десило у Турској и желимо да у фер и коректној атмосфери забележимо победу – рекао је Радоњић на почетку конференције, а затим наставио анализирајући противника:

– На почетку сезоне када су долазили најављивали су борбу за Фајнал-фор, са искусним играчима, али и финансијским проблема који су их притискали. Сада тога нема, направљена је додатна селекција и довели су играче који могу више да допринесу од Џаваија и Вујукаса. Покушаћемо да добром одбраном дођемо до игре која би нам уз подршку навијача помогла да забележимо прву победу у Топ 16 фази.

За крај је рекао да је свестан да цео његов тим игра слабије у последње време, али да то није ништа изненађујуће с обзиром на потрошњу и број утакмица.

– Није Вилијамс једини који не игра као у првој фази такмичења, и од других се очекује да буду бољи. Немогуће је свих 80 утакмица одиграти у врхунској форми, али екипа је добро тренирала и надам се да ће бити нивоу како бисмо остварили тријумф – закључио је Радоњић.

 

Повезане вести

Leave a Comment