Moja Crvena Zvezda
Архива

Vešović: „Imamo kvalitet za tri boda na premijeri“

Marko Vešović
Marko Vešović

Jedan od igrača koji bi mogli da dobiju šansu na susretu sa Spartakom jeste Marko Vešović. Crnogorski reprezentativac bi mogao da zaigra na mestu desnog krila, ukoliko se Robert Prosinečki odluči da zbog odsustva Kadua i Evandra povuče Darka Lazovića više ka veznom redu.

„Svi znamo koliko su teške utakmice na početku prvenstva, pogotovo što nam je rival izuzetno kvalitetna ekipa Spartaka. Međutim, uz poštovanje prema domaćinu, mi dolazimo u Suboticu s namerom da pobedimo i srušimo tradiciju koja nas prati već deceniju“, kaže Marko za „Novosti“ i naglašava da se odsustvo dvojice „karioka“ neće osetiti.

„Neće se osetiti izostanak Evandra i Kadua jer smo mi tim u kojem svaki igrač može da odgovori na nekoliko zadataka. Lazović, Dimitrijević i Kovačević imaju kvalitet da obave sve poslove na sredini terena, a meni je igranje po desnoj strani ono što mi najviše odgovara. Uz to, dobro radim i očekujem zavidnu minutažu ove sezone.“

Vešović je siguran u dobra izdanja crveno-belih.

„Odlično smo radili i počeli da u igri iskazujemo neke nove, bitne elemente. Prvo, Zvezda nema pardona prema rivalima, dišemo kao jedan, a protiv Ventspilsa se videlo da se ne zaustavljamo do poslednjeg sekunda. Stalno idemo na gol više, bez obzira da li smo već postigli dva, tri ili četiri. To ranije nije bio slučaj, ali nam je trener Prosinečki usadio tu vrlinu i ekipi izgradio karakter koji će biti naš glavni adut za titulu koju smo odlučni da ove sezone vratimo na „Marakanu“.

Subotičani, ipak, zaslužuju respekt.

„Čvrsta su i kompaktna ekipa. Doveli su pet-šest novih igrača i zadržali grupu iskusnih, na čelu s Torbicom i Bratićem. Cenim Spartak, ali znam da Zvezda ima kvalitet da se iz Subotice vrati s tri boda.“

Njeguš: „Spremni smo“

Subotičane će sa klupe predvoditi veliki Zvezdaš, Zoran Njeguš.

„Većina naših igrača ima iskustvo iz ovakvih duela i u meč ulazimo spremni. Znamo kako igra Zvezda, ofanzivno, s mnogo kratkih pasova i dobrim postavljanjem. Naš odgovor mora da bude čvrsta i agresivna igra, što bliže njihovim igračima. Mi ćemo u svaku utakmicu ove sezone ulaziti s namerom da osvajamo bodove, pa ni prvo kolo neće biti izuzetak, bez obzira na to što je rival Zvezda“, rekao je Njeguš.

Повезане вести

17 comments

Leave a Comment