Moja Crvena Zvezda
Архива

Spartak – Crvena zvezda 2:0

Fudbaleri Crvene zvezde su nastavili seriju loših partija na otvaranjima šampionata. Ovaj put doživljen je poraz od Spartaka u Subotici, rezultatom od 2:0 (1:0).

Subotičani su bili bolji rival na ovom susretu, iako treba reći da je prvi gol domaćih postignut iz apsolutno nepostojećeg penala. Faul jeste postojao, međutim ne i penal.

Ponovila se utakmica slična onoj u Ventspilsu, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Domaća ekipa je vršila jak presing na našu poslednju liniju tokom gotovo cele utakmice, što je onemogućilo defanzivce da lagano dodaju loptu veznom redu i uopšte razvijanje stila igre koji gaji Crvena zvezda od dolaska Roberta Prosinečkog.

Poslednja linija je prečesto grešila, što su veoma dobro koristili domaći napadači koji su stvorili nekoliko povoljnih šansi, te je pobeda Spartaka čak mogla biti i ubedljivija.

Prvi gol postignut je u 26. minutu, kada je jednu povratnu loptu Kovačević izgubio, a potom faulirao Torbicu. Iako je faul bio van šesnaesterca dosuđen je penal, a igrač nad kojim je faul i načinjen bio je siguran sa jedanaest metara. Do tog trenutka igralo se izjednačeno na obe strane, iako je zahvaljujući greškama naših odbrambenih igrača Spartak imao bolje prilike.

Svega jednu-dve šanse (kakve-takve) imala je naša ekipa tokom prvog dela igre, međutim izuzetno siguran na svom golu bio je Branimir Aleksić.

A onda, kada smo u drugom poluvremenu očekivali preokret, usledilo je potpuno suprotno – novi gol domaćih. Nakon jednog slobodnog udarca živi zid se loše postavio, a naš nekadašnji igrač Vidak Bratić bio je neumoljiv – 2:0.

Drugi gol Spartaka demoralisao je naše igrače, koji nisu nikako mogli do svoje igre, a domaći su nastavili sa snažnim i visokim presingom.

Nešto kasnije utakmica je praktično bila rešena kada je mladi Srđan Mijailović dobio direktan crveni karton nakon starta nad jednim igračem domaćih. Možda prestrogo dodeljen karton od strane glavnog sudije, ali opet, sudijska je poslednja.

15-tak minuta pre kraja i domaći su ostali bez jednog fudbalera, kada je strelac drugog pogotka Bratić dobio drugi žuti karton nakon igranja rukom.

Stvorili su potom nekoliko prilika naši igrači, pre svega Mezenga i Borha, koji su do šansi došli bez neke uigrane akcije, snažnim udarcima sa distance, međutim do promene rezultata nije došlo.

Da li su naši fudbaleri pomalo potcenili domaći tim na ovom susretu ili su glavama već bili na Marakani, slušali huk sa tribina i mislili na Ren, teško je reći, ali jedno je jasno – za povoljan rezultat protiv Francuza biće potrebno odigrati mnogo, mnogo bolje.

Spartak Crvena zvezda 2-0 (1:0)

1. kolo Jelen Superlige

Strelci: Torbica u 26. minutu iz penala, Bratić u 53. minutu

Crvena zvezda: Bajković – Mikić, Mijailović, Vilotić, Tošić – Dimitrijević, Lazović, Kovačević (k) – Borha, Kaluđerović i Vešović.

Spartak: Aleksić – Stevanović, Otašević, Bratić, Joksimović – Simović, Milanković, Torbica – Puškarić, Mirić – Despotović.

Повезане вести

2 comments

Raka нов 4, 2011 at 22:45

Bruka kako sudije kradu. Kada vidim srce me zaboli!

Reply

Leave a Comment