Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Лазић: Да покажемо реакцију

Кошаркашима Црвене звезде Телеком у петак од 20 сати и 45 минута у Атини предстоји меч седмог кола Е групе Топ 16 фазе Евролиге са Панатинаикосом. Биће то укупно девети дуел славног грчког клуба и црвено-белих, а занимљиво је истаћи да је Звезда у досадашњих осам утакмица славила само у првом међусобном мечу када је у сезони 1969/1970 тријумфовала убедљивим резултатом 91:66.

Звезда ће у дворани ОАКА бити силно ослабљена неиграњем Немање Дангубића и Стефана Јовића због повреда што је пред пут у Грчку апострофирао и Бранко Лазић:

– То је свакако велики хендикеп за нас, посебно ако се у обзир узме чињеница да су Јовић и Дангубић у последње време пружали веома добре партије – почиње причу Лазић и додаје:

– Очекује нас веома тежак меч, јер Панатинаикос заиста има веома јак и искусан састав. Ове сезоне играју изванредно на свом терену о чему сведочи податак да су у Евролиги изгубили само један меч и то у првом делу елитног такмичења. Сходно свему томе јасно је закључити да је Панатинаикос фаворит, али не идемо у Атину само да оно што се каже одрадимо тај меч, већ да пре свега као екипа покажемо реакцију после два узастопна пораза. Вребаћемо нашу шансу, и уз велику борбеност покушаћемо да изненадимо Панатинаикос.

Звезда је и прошле сезоне у Евролиги два пута одмерила снаге са Панатинаикосом:

– Обе утакмице су биле јако неизвесне. У Београду смо поражени тек после продужетка, а у Атини смо изгубили практично на једну лопту. Доста добро смо одиграли те мечеве, али нам је недостајало и мало среће. Панатинаикос је у односу на те дуеле променио неколико играча, има и новог тренера чији се квалитетан рад и те како види ове сезоне, па је ПАО један од главних фаворита за пласман на Фајнал-фор – каже Лазић.

Борбени бек црвено-белих потом је детаљније анализирао ривала:

– Одликује их велико искуство. У екипи имају прекаљене асове које предводи Димитрис Дијамантидис. Он је већ годинама уназад заштитни знак Панатинаикоса, играч који је учествовао у бројним успесима и свакако један од најбољих европских играча у протеклој деценији. Сви смо добро упознати и са квалитетима Демаркуса Нелсона, биће необично играти против њега, а Нелсон и Дијамантидис су познати као изванредни одбрамбени играчи против којих је тешко играти. Слотер и Блумс су сјајни шутери, који могу да погађају у серијима, док у рекету главну реч воде Гист и Батиста. Пред нама је јако тежак посао, али потрудићемо да пружимо добру партију и да овако ослабљени дамо све од себе у намери да победимо фаворизованог ривала – закључио је Лазић.

Повезане вести

Leave a Comment