Moja Crvena Zvezda
Најновије

Лалатовић и Лазић пред Војводину

Још само један дан остао је до прве утакмице на стадиону „Рајко Митић“, откад је понео то име. Свако ко сутра буде присутан на утакмици Црвена звезда – Војводина, моћи ће да се похвали да је био део историје ФК Црвена звезда.

Оно што је за тренера Ненада Лалатовића и фудбалера Дарка Лазића још и важније, свакако су игра и резултат који ће Црвена звезда у суботу остварити. Након победе у Јагодини, тражи се нова победа за додатно подизање самопоуздања.

– Свака победа пуно значи на пољу самопоуздања. Значила нам је против Јагодине јер је остварена против добре екипе, а значиће нам још и више и евентуална победа против Војводине. Зато, јер је то дерби кола. Надам се да ћемо на тој утакмици прославити рођендан онако како доликује, уз пуну подршку наших навијача јер очекујем да ће доћи у великом броју. Војводина је добар, млад, перспективан тим који има сјајне појединце и који је узео четири бода у прва два кола, као и ми. Ради се о добром тиму, и морамо максимално озбиљно да уђемо у ту утакмицу како бисмо узели нова три бода. Надам се да ћемо сваку наредну утакмицу одиграти боље него претходну. У последњих пет сусрета на Маракани, Војводина нажалост има више победа него ми, али, надам се да ћемо сутра поправити ту статистику, и да ћемо успети да забележимо победу и уједно обрадујемо све навијаче Црвене звезде – рекао је Лалатовић, који ће моћи да рачуна на све фудбалере, осим на Петковића и Луковића.

Дарко Лазић је био веома јасан када је утакмица са Војводином у питању.

– Очекује нас тешка утакмица, као што је и свака. После дуго времена играмо на нашем стадиону. Војводина има добар и млад тим, али ми идемо на победу, као и у сваком мечу. Играћемо офанзивно, на гол више, мени као штоперу чињеница да су готово сви играчи офанзивно оријентисани не представља проблем.

Лалатовић је упитан да прокоментарише управо тај офанзивни састав који је наступио у Јагодини, односно да ли сматра да је таква поставка на терену можда и превелики ризик против екипе као што је Војводина.

– Знао сам кад сам извео такву формацију да ћемо дати два или три гола јер је то ултра офанзивна поставка где су једино штопери класични дефанзивни играчи. То је дало резултат, али могло је и да нас кошта, тешко је са тако офанзивним тимом издржати свих 90 минута без да противник направи неколико шанси. Пре него што сам дошао у Црвену звезду, то је била моја филозофија – увек сам играо тако са офанзивним везним играчима и два офанзивна бека. То ми је доносило резултат, но у Црвеној звезди је мало другачије и представља већи ризик, јер се противници више бране и чекају прилику за контранападе. Али, ако хоћемо да дођемо до зацртаног циља, морамо да будемо офанзивнији. Јако ценим играче Војводине, имају сјајне играче попут Гаћиновића и Иванића, али такође јако ценим и своје играче и сигуран сам да ће дати 100% својих могућнпости да забележимо победу – рекао је Лалатовић, који је одговорио и на питање које се тицало форме Александра Катаиа.

– Од почетка говорим да је он сјајан играч који може да реши утакмицу једним потезом. Како се он мења, тако добија и већу минутажу. Почео је да тренира како ја хоћу, требало је времена да то прхвати, али показао је доста и на пријатељским утакмицама на припремама, и против Радниког из Обреновца, и што је најважније, у Јагодини. Модеран фудбал мора да се игра у оба правца. Какав год да сте квалитет и имате то што воли публика, екипа не може да трпи играча који хоће да се забавља. Катаи је сјајан играч, одрадио је оно што смо тражили, добио је шансу, искористио је и добијаће је и даље ако, наравно, настави овако – био је јасан Лалатовић.

ФК Црвена звезда позива све навијаче да на утакмицу дођу раније, како би се избегле гужве, уз напомену да се, уколико је могуће, избегне петља на аутокоманди због радова. Такође, Црвена звезда позива све навијаче да фер и спортски навијају, и да у великом броју испуне трибине Маракане како би прослава 70. рођендана протекла на велелепан начин.

Повезане вести

Leave a Comment