Moja Crvena Zvezda
Архива

Cvele i Nemanja zadovoljni zbog ostanka u Zvezdi

Nedović i Cvetković
Nedović i Cvetković

Za njih dvojicu kažu da su budućnost ne samo srpske već i evropske košarke. Jedan je tinejdžer, nije još ni punoletan, a drugi tek što je napunio 20 godina. I obojica nose crveno-beli dres. Reč je naravno o Aleksandru Cvetkoviću i Nemanji Nedoviću.

Ovi momci su svojim talentom zaslužili brojne epitete, a kada sa njima razgovarate na tu temu u startu se može videti da oni i pored svega toga čvrsto stoje sa obe noge na zemlji:

-Ne letimo nigde. Ne dozvoljavamo da nas bilo kakvi hvalospevi ponesu. Moramo još da se dokazujemo, mnogo da radimo i nadam se da imamo još mnogo toga da pokažemo. Tek smo na početku – kaže Cvetković, a na njegovu priču se nadovezuje Nedović:

– Vreme će pokazati svoje. Ali, mislim da smo na dobrom putu, jer smo pre svega pošeteni prema sebi. Posvetili smo se treningu, maksimalno smo u košarci i mislim da će nam se jednog dana to vratiti – rekao je Nedović.

Obojica mladih bekova ističu da su veoma zadovoljni postizanjem poslovno-tehničke saradnje Crvene zvezde i FMP-a i da će sa velikim zadovojstvom i dalje nositi crveno-beli dres:

-Srećan sam što se sve uspešno završilo i što ostajem u Zvezdi. Mislim da je ovo bilo jedino rešenje i ujedno prava stvar za sve nas – kaže Cvetković.

Na istu temu Nedović je rekao:

– I pre nego što je finalizovana ova priča ja sam isticao da mi je želja da ostanem u klubu, jer sam ja Zvezdino dete. Moj opstanak nije dovođen u pitanje. Eto sada, posle duže vremena, imam predsednika i sa ekipom sam otišao na pripreme na vreme. Sve te činjenice me jako raduju i zato sam maksimalno motivisan za rad.

A kako Cvetković doživljava Nedovića:

-Opisao bih ga kao skroz kul Amerikanaca. Mislim, to je njegov fazon. Brzina, trčanje, skakanje, zakucavanje… I, moram da priznam da imamo super odnos. To je zato što je on mnogo dobar dečko, veoma je duhovit i za njega imam samo reči hvale. Takođe, kada igramo na treningu jedan protiv drugog uglavnom me on pobedi ili nadmudri, ali trudim se da mu pariram. I poručujem mu, biću još bolji.

I Nedović je na zanimljiv način opisao Cvetkovića:

– Cvele je defanzivni komarac. Evo i objašnjenja zašto. On igra odbranu kao lud, ima mnogo snage, a samo deluje da je kao komarac. Međutim, siguran sam da će ojačati, tako da ne brinem za njega. Volim da igram sa njim u tandemu. I prošle godine smo dosta puta bili zajedno u petorci. Milina je igrati sa njim jer ima odličnu asistenciju, tako da nikada ne brineš da li ćeš dobiti loptu ako si sam – naglašava Nedović.

Na ovogodišnjem čuvenom Adidasovom kampu u Trevizu, Nedovića su stručnjaci okarakterisali kao igrača sa sjajnim fizičkim predispozicijama, a posebno su isticila njegov sjajan odraz:

– Zanimljivo je da sam prvi put zakucao kada sam imao 12 godina. Bilo je to 2003. godine u Novoj Varoši. Postavili smo klupu i tako zakucavali neko vreme, a onda sam drugovima rekao da je sklone. Zaleteo sam se, snažno odrazio i prvi put zakucao na oduševljenje mojih drugova. Bio je to sjajan osećaj. Sećam se da sam pre toga dve godine samo skakao u pokušaju da dohvatim obruč.

Sa druge strane Cvetković ne zakucava, ali ima čime da se pohvali. Dobio je poziv za učešće na FIBA Ol-staru koji će se održati u Litvaniji tokom Evrobasketa gde će pojaviti najtalentovaniji igrači Starog kontinenta.

-Ponosam sam i veoma srećan zbog toga. Malo sam i iznenađen time, ali verovatno je to nagrada za dobre igre na minulom prvenstvu sveta za igrače do 19 godina. Zaista sam oduševljen.

Navijači Crvene zvezde pružili su maksimalnu podršku novom projektu, a Nedović i Cvetkovićć su otkrili kojim navijačkim pesmama se najviše raduju:

-Ne mogu nijednu pesmu posebno da izdvojim, ali kada čujem sa tribina ooooo Zvezdoooo, sav se naježim. To mi se nekako najviše sviđa – kaže Nedović.

Cvetkovićev izbor je nešto drugačiji:

-Za mene je najlepša navijačka pesma: „Još jedna pobeda i titula“. Ritam, melodija i reči mi uvek nekako podignu adrenalin – zaključio je Cvetković.

Повезане вести

1 comment

LA[K]I јун 10, 2016 at 11:34

E moj Cvetkovicu… Nekada jedan od najomoljenih medju Delijama, a danas…

Reply

Leave a Comment