Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Бивши Звездаш срушио Звезду за историјску победу Новог Пазара и казнио Звездине промашаје

Фудбалери Црвене звезде поражени су од Новог Пазара 2:1 у оквиру 21.кола и тако себи загорчали борбу за титулу. Нови Пазар је до победе дошао голом бившег играча Црвене звезде, Марка Јевтовића, са беле тачке, који је један од оних који није имао класу за Звезду, а Новом Пазару је донео историјску победу.

Нови Пазар је кренуо веома отворено, агресивно и самом старту преко Матоса и Кецапа запретио. Бразилац се истакао са неколико атрактивних потеза, био је разигран на старту а Цветковић је у почетку имао велике проблеме са њим. Лазић је био током целог меча несигуран и  декоцентрисан, што је осим промашених прилика и пресудило, и управо после његове велике грешке Кецап је прошао, а Павловић био на месту за вођство домаћина. Звезда је током већег дела меча играла дугим лоптама на Паркера, а Тинтор је све то лагано добијао у скоку, јер има скоро 2 метра, па никако није јасна та одлука, ако Орландић није био у нападу а резултат је 1:1. Звезда је изједначила у наредном нападу, преко Цветковића, уз велику срећу. Након тога уследио је период мирније игре, али је сам крај полувремена припао Звезди. Лука Јовић је промашио два зицера, оба пута је био сам испред голмана. Први пут након продора Стојановића, када је шутирао право у Зечевића, а само пар минута касније, Паркер му је спустио лопту главом после центаршута Катаија, а Јовић је сам, неометан шутирао преко гола. Паркер је пре тога био неспретан и неодлучан, па је пропала лепа прилика. Нови Пазар је имао прилику преко Матоса, који је био себичан и није приметио самог Кецапа на другој стативи.

У другом полувремену, Звезда је наставила са промашајима. Стојановић је лепо упослио Катаија, Катаи преварио једног играча а затим са петерца шутирао преко гола. Шансу је имао и Анђелковић, а све је то казнио у 70.минуту Марко Јевтовић, бивши члан Црвене звезде са беле тачке. После гужве у казненом простору Звезде након корнера, Лазић је играо руком, иако је питање да ли је због тога Глођовић показао најстрожу казну. Јевтовић је био веома смирен и сигуран, као током целог меча, и савладао Рајковића за историјску победу Новог Пазара. Јевтовић је Звезди био довољан за Сопот, као и многи, а у Новом Пазару показује како се Звезда понашала у дугом временском периоду и шарлатански и шерифски они који су је водили одбијали играче и гледали са небеса. Јевтовић је пре гола одлично запретио из слободног ударца, а након гола атрактивно, маказицама, али је Паркер спречио можда и убедљивију победу домаћина. До краја, Звезда је тотално пала, Лалатовић је покушао увођењем Орландића и Аврамовског, али је Нови Пазар играо веома паметно, затворио све прилазе голу и био опаснији. На крају, Звездин други пораз у сезони, Новом Пазару историјска победа.

Веома је евидентно колико Звезди фали Михаило Ристић. Разлика је очигледна, јер је Звезда у појединим тренуцима, а посебно након другог гола домаћина, била као дух. Неприметна, неповезана, народски речено није имала ни главу ни реп. Нови Пазар је то јако добро и паметно искористио, а Звезда може да буде љута само на себе јер наставља да промашује невероватне прилике. Косановић је надмудрио Лалатовића данас. Једино што је фалило на овом мечу су навијачи и лепши амбијент. А на крају, овакав амбијент, тужан је у потпуности осликао расположење након меча.

PAZAR-ZVEZDA_36Нови Пазар

Стадион: Градски

Без гледалаца

Судија: Владо Глођовић (Врбас)

Стрелци: 14.минут, 1:0 Павловић, 15. минут, 1:1 Цветковић, 70.минут,  2:1 Јевтовић пенал.

Нови Пазар: Зечевић, Ђорђевић, Вуковић, Тинтор, Костић, Јевтовић, Мијић, Павловић, Радивојевић (62. Арсенијевић), Матос (77.Русмир), Кечап (87.Фалкао). Тренер: Милорад Косановић

Црвена звезда: Рајковић, Цветковић (85. Аврамовски), Павићевић, Лазић, Анђелковић, Ковачевић (77.Босанчић), Стојановић (71.Орландић), Катаи, Лазовић, Јовић, Паркер. Тренер: Ненад Лалатовић

Прво полувреме

Почео је меч, први напад има Црвена звезда.

3.минут – Прва претња Новог Пазара. Ђорђевић је центрирао, али је Павићевић реаговао испред Кецапа. Истакао се Матос са неколико атрактивних потеза.

6. минут – Нови Пазар поново прети. Лоша повратна лопта Лазовића, Павићевић је неспретан, али Радивојевић ударац брани Рајковић. Звезда прескаче средину терена, делује неповезано.

9.минут – Црвена звезда је покушала преко Лазовића у неколико наврата, али је изблокиран. Нови Пазар игра доста отворено.

12.минут – Бразилац Матос је најистакнутији на почетку меча. Истиче се атрактивним потезима и дриблинзима.

13.минут – Опет прети Нови Пазар, опет Матос. Радивојевић је послао пас ка Матосу, који прошао Цветковића, али никог није било у казненом простору, да би Лазић ризично, али без последица, успео да избаци лопту.

14.минут – 1:0 за Нови Пазар, Павловић! Велика грешка Лазића, која је овај пут кажњена. Кецап му је узео лопту, прошао, затим је Анђелковић ибио лопту, али само до Павловића, који лако споводи лопту у мрежу.

15.минут – ГООООООЛ! Милош Цветковић, 1:1! Срећа за Звезду! Одмах после гола Новог Пазара, продор Цветковића по десној страни, који успео некако да савлада Зечевића.

21.минут – Добра прилика за Звезду! Лазовић је центрирао, Паркер скренуо главом, Јовић није лепо захватио лопту.

25.минут – Доста грешака на средини терена обе екипе. Јовић је послао пас ка паркеру, који је био у офсајду.

29.минут – Звезда недовољно агресивна, Нови Пазар доста агресивнији. Евидентно је колико Звезди недостаје Михаило Ристић.

33.минут – Катаи је у прилицу, али јако лош ударац. Паркер је једним потезом избацио два играча Ново Пазара, али је Катаи био непрецизан, иако је имао бољих решења.

35.минут – Одлична контра Ново Пазара, Матос је био веома себичан, срећом по Звезду, Лазић га је изблокирао. Кецап је био сам испред Рајковића, али Матос га није приметио. Бразилац прави доста проблема Звездиној одбрани.

37.минут – Велика прилика за Јовића! Сјајан продор Стојановића, дриблингом је прошао дефанзивни тандем Пазара, лопта долази до Јовића, који не погађа сам испред Зечевића. Паркер је покушао у наставку, али га је изблокирао Вуковић.

40.минут – Прилика и за Паркера! Лазовић је лепо центрирао, али Паркер као да је био изненађен на 2 метра испред Зечевића, па није знао да ли да шутира из прве или прими лопту. Звезда је доста агресивнија што се одмах исплаћује.

43.минут – Поново зицер за Јовића! Паркер је након центаршута спустио главом за Јовића, који је био сам на 2 метра али је шутирао преко гола. Друга велика, велика прилика за Луку Јовића. Катаи је центрирао.

Крај првог полувремена. Доста отворен меч, два гола, и доста прилика. Новом Пазару је припао сам почетак меча, али одмах након вођства домаћих Цветковић је изједначио, а у последњих седам минута меча Звезда је преко Луке Јовића и Џошуе Паркера пропустила три велике гол прилике. Лазић је доста несигурно ушао у меч. Јовић је имао две невероватне прилике. Фали само публика у Новом Пазару.

Друго полувреме

 Почиње друго полувреме, нема измена. Нови Пазар креће са центра.

47.минут – Звезда прети преко Лазовића, али Стојановић је лоше захватио волеј. Ковачевић је у зачетку акције лепо стартовао и одузео лопту Матосу.

54.минут – После првог корнера на мечу, Нови Пазар је кренуо у контру, али Кецап је доста одуговлачио, па је Звездина одбрана реаговала и отклонила опасност.

57.минут – Прва прилика за Звезду у другом полувремену. Павићевић је центрирао и тражио Јовића, а после његовог дуела са Вуковићем Анђелковић је налетео, али шутирао право у Зечевића.

62.минут – Павићевић је добио жути картон због оштрог старта, иако је стартовао на лопту. Јевтовић је опасно запретио из слободног ударца, лопта је прошла јако близу десне стативе Рајковића. У међувремену, прва измена у Новом Пазару, Радивојевића је заменио Арсенијевић.

67.минут – Нови зицер за Звезду! Звезда је притискала Нови Пазара, Стојановић је лепо упослио Катаија, који је преварио једног играча Новог Пазара, али је са петерца шутирао преко гола, лопта му је и одскочила.

70.минут – Јевтовић из пенала, 2:1 за Нови Пазар. После гужве у казненом простору Црвене звезде, Лазић је играо руком, а Глођовић показао на белу тачку. Јевтовић је био прецизан и донео нову предност Пазарцима. Звезда је кажњена за своје промашаје. Лалатовић прави измену, Орландић је заменио Стојановића.

77.минут – Измена у обе екипе. Русмир је заменио Матоса, Босанчић Ковачевића.

79.минут – Звезда је под утиском примљеног гола, а Јевтовић је атрактивно маказицама запретио, захваљујући Паркеру нисмо видели наставак. Нема опасности после корнера за Нови Пазар. Ни Марко Јевтовић није имао класу и није добио прилику у Црвеној звезди, када је могао.

85.минут – Кецап је прво одузео лопту Павићевићу, па му је пробацио кроз ноге, али није имао подршку саиграча, сустигао га је Лазић и избио лопту у аут. Звезда напада стихијски, грогирано, што оставља простор Пазарцима за контре. Последња измена у Звезди, Аврамовски је заменио Цветковића. Лалатовић је све карте бацио у напад. И у Новом Пазару последња измена, Фалкао, али не Радамел, мења Кецапа.

5 минута надокнаде и наде за Звезду у Новом Пазару.

92.минут – Павићевић је извео аут, Паркер покушао главом, али Зечевић сигуран.

93.минут – Добар покушај Анђелковића, након прекида за Звезду, али лопта иде преко гола. Звезда све ближе великом кораку уназад и другом поразу.

Крај меча, Нови Пазар је остварио прву победу над Црвеном звездом захваљујућу бившем Звездашу, Марку Јевтовићу и голу са беле тачке. Звезда је кажњена за промашене шансе и забележила је други пораз у шампионату.

Повезане вести

20 comments

MILAN KG апр 4, 2015 at 19:10

Napravili su od Zvezde seljacki kub doveli pola Napretka od kad je Lalatovic dosao doveli ovog nesretnog Parkera,Terzic kaze treba da se spusti kriterijum kad se dovode igraci u Zvezdu to moze da radi u svom OFK Beogradu u Zvezdi ne!!!! u ovom timu ima par klinaca Ristic,Jovic,Grujic,Jovanovic… ostali su krsevi od igraca,Bosancic,Andjelkovic,katai,Cvetkovic… LALATE ODLAZI!!!!!!!!!

Reply
gane апр 4, 2015 at 19:05

Dokle vise, bar malo da ima casti trener bi prvi otisao a na kraju sezone ostali.Nema leba mora privatizacija, dosta je ove bruke ako nista bar zbog slavne proslosti.Mursh

Reply
Божа апр 4, 2015 at 19:04

Кад имаш штопера ретарда (Лазић, сетите се само оног његовог промајашаја против Рада када смо примили гол) онда се не можеш ничему добро надати! Стога је резултат такав какв јесте. Немојте кривити Јовића за промашаје његово време тек долази. Треба га истрпети а он ће то добро да нам врати већ следеће сезоне. Можда је требало Орландића пустити раније да уђе јер је висок и могао је да се носи са оном бандером Тинтором.

Reply
Властимир апр 4, 2015 at 18:21

Лалатовић јесте најодговорини, али не може он да игра уместо звездиних лакрдијаша. Кажу Јовић млад? Па кад је млад не треба ни да игра, јер је очито да не зна момак да игра. Од њега су новинари измислили некакву звезду!
Не вреди коментарисати, јер у звездином тиму постоји један и по играч који нешто вреди, али и тај не игра код Лалата.
Све у свему комедија од играча, тренера, управе …
Тужна рапсодија од некада славног тима.

И на крају наградно питање – да ли је било ко видео да у другом полувремену игра Лука Јовић? Да ли неко видео да било ко игра сем што гурају лопту негдје и на крају нигде,
СРАМ ВАС БИЛО САМОЗВАНИ ИГРАЧИ И ФУДБАЛСКЕ НЕЗНАЛИЦЕ!

Reply
РУК апр 4, 2015 at 22:15

„Фалкао“ је јесенас против патлиџана промашио два зицера, вероватно је и тада био млад?

Reply
Драган апр 5, 2015 at 13:26

Друже, он је тада имао свега 16 година! ШЕСНАЕСТ!

Reply
РУК апр 5, 2015 at 15:41

Зашто онда не игра са кадетима? Можда би тамо дао неки гол?

Reply
mmmm апр 5, 2015 at 15:51

Ja vise volim da gledam Jovica od Parkera i Orlandica. A njegova realizacija je prikaz celokupnog rada naseg kluba. Secam se da je letos vrhovni gazda najavljivao individualne treninge i psihologa za Jovica. Umesto toga dobio je nevidjen medijski pritisak, prepustanje samom sebi i poziciji koja mu nije prirodna. Osim toga, on ima tek napunjenih 17 i opasniji je po gol od Parkera i Orlandica zajedno. Ako neko vec morada kritikuje i potcenjuje igrace spomenite Parkera i Orlandica, Luki je potrebna podrska. Secam se da su mnogi grobari te dve pune godine terali Markovica koji je usao u prvi tim skoro godinu dana stariji od Luke..

Previse kritikujemo igrace, krivci su oni koji su ih doveli takve. Nije Cvetko kriv sto ne zna, nije Gavra kriv, nije Dule kriv sto nije za Zvezdu. Vise paznje treba obratiti na strucni stab i upravu.

I da, nije mi jasno zbog cega svi kritikuju Bosancica? Po meni je momak ubedljivo najbolja 10ka lige. Ne znam kada sam zadnji put u Zvezdi video takvog igraca. Da ima takvu viziju, pas u prostor, tehniku.. Zanemarimo promenljivu formu i manjak kretanja, i Rikelme je bio takav. Ne bi Milos gledao ni Cesku, ni Koreju, ni Srbiju da ima jednog Zahavija iza sebe.

Reply
РУК апр 4, 2015 at 17:47

Хахаха…још јесенас сам за „тренера“ писао да је Тралалатовић. Сироти Лазић само је у Звезди стандардан, где год је био у мањим клубовима на каљењу грејао је трибине. Мали спори, главати и гузати „Фалкао“ се шепури на терену као паун и промашује зицере, због њега смо изгубили титулу. Са њим и ситним Паркером на гранитну одбрану Новог Пазара.
Али нису они криви што не знају, криви су они чију „пуну подршку“ имају…

Reply
Stefan апр 4, 2015 at 18:23

To i ja gledam, na one gromade u odbrani, on pusti Jovica i Parkera, kad igras vec sa dva spica, protiv takve odbrane, mora jedan brzi spic i drugi je morao da bude Orlandic.

Reply
Rajko Delija апр 4, 2015 at 17:42

Zvezdini napadači neznaju dati gol i to iz situacije koja se teže promašuje nego pogađa. Kao što sam i rekao to nas je i koštalo bodova i pobede .Mi sa ovakvom igrom nemožemo ni za sto godina biti prvaci šta još groblje da uradi pa da mi njih stignemo.A slušam Laletovu izjavu posle utakmice pa to je smešno i jadno šta on govori. Pa mi smo sami krivi što smo izgubili a on možda najviše.

Reply
dusan апр 4, 2015 at 17:31

izjava lalatovica je neprocenjiva. steta sto nisi partizanov. OSTAVKA!!!

Reply
Ste апр 4, 2015 at 17:29

Bruka i sramota,Bosancic raspali grobar nam igra, Lazic decko sa manjkom hromozoma, Aca tenk degenerik tipa piksi kovacevic i raspali Parker koji nije uspeo u engleskoj 5-oj da igra ko covek, pa i trener nam je ne mali Murinjo nego mali Ferguson, pakao, pa dokle vise da igraju mentoli da bi ti Terzicu uzeo neke pare za 3 meseca!!!!

Reply
ivkecDS апр 4, 2015 at 17:29

E moja Zvezdo bez obzira na poraz svaka utakmica napeta

Reply
demax75 апр 4, 2015 at 17:28

Kratko i jasno – J…M VAM MATER!!!

Reply
josif апр 4, 2015 at 17:28

Zelim da Partizanu i oficijalno cestitam titulu.Ako je neko imao dileme da mi mozemo da odbranimo titulu sa nepismenim trenerom i polupismenim igracima sada je nadam se vise nema.O kvalitetima Jovica,Kovacevica,Lazica,Stojanovica i ostalih nebih da trosim vreme,danas se sve pokazalo,ako Jovic vredi 3 miliona onaj Admir Kecap vredi 25 mil,toliko.Pozz.MKD

Reply
dusan апр 4, 2015 at 17:16

odvratno

Reply
marko апр 4, 2015 at 17:05

hahahah
Alkosan drzi cas fudbala Lalatovicu na neturalnom terenu! Smesno!
Lalatovicu ostavka! Nesposoban si… Ali izmena Stojanovic – Orlandic! Nema logike! Znaci izbacis kreativnog, i ubacis napadaca… I nadas se da ces postici pogodak! Oce to… Mozda na menadzeru, ovako necemo stovriti sansu do kraja utakmice! I batali vise Lazica i Tenka, ograniceni su igraci, Lazic je kiksara, a Tenk ne zna da povuce loptu napred!

Reply
Rajko Delija апр 4, 2015 at 16:24

Lazića da zameni Grujić. Jović opet promašuje zicere, bio je dobar ali ti promašaji mogu nas skupo koštati.Možda bi trebao da uđe Orlandić visok i snažan možda će mu krenuti kao protiv Bora. Nastaviti igru iz poslednjih 15 minuta. AJMO ZVEZDOOOOOOOO

Reply
marko апр 4, 2015 at 15:48

Nema leba od ovog tima… Mi napadamo visokim loptama, odbranu koja ima igraca od 2m…
– Radi li neko skauting protivnika!? Nesto? Logika?

Reply

Leave a Comment