Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Пораз јуниора без последица

Јуниорски тим Црвене звезде Телеком поражен је у последњем колу Б групе Фајнал-ејта Еверолиге у Мадриду 72:63, али неуспех у дуелу са литванским тимом неће имати последица по црвено-беле. Наиме, изабраници тренера Слободана Клипе су коло пре краја обезбедили пласман у финале па је дуел са славним литванским тимом био лишен такмичарског значаја. Звездина селекција до 18 година ће тако бити у прилици да брани титулу шампиона освојену прошле године у Милану, а противник ће јој као и минуле сезоне бити мадридски Реал.

Што се тиче дуела са Жалгирисом, црвено-бели никако нису успевали да пронађу свој препознатљив ритам. Екипа из Каунаса је водила скоро читаву утакмицу, а Звезда је половином треће деонице пришла на два поена минуса (47:45), али није успела да направи потпун преокрет. Црвено-бели су имали слабије проценте шута, били су слабији у скоку, а направили су и више грешака што је Жалгирис искористио на прави начин.

Финални дуел са мадридским Реалом на прграму је у недељу у 12 сати.

Жалгирис – Црвена звезда Телеком 72:63 (25:19, 19:13, 14:20, 14:11)

Жалгирис: Белиаускас 16, Андрускевичијус, Зилинскас, Станкевичијус, Кулбока 13, Караринас, Диенис 5, Масиулис 2, Велицка, Варнас 5, Еходас 16, Бирутис 15.

Црвена звезда Телеком: Ћоровић, Капетановић 2, Аранитовић 18, Стојановић 12 (8 ск, 7 ас), Раданов, Кенић 4, Дрљача, Миладиновић 8, Поповић 8, Симанић 9, Ракићевић 2, Радовић.

Повезане вести

Leave a Comment