Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Митровић о тројци са пола терена: Такви кошеви мало убију противника

Знао је Лука Митровић и за много боље партије у дресу Црвене звезде, али овај дерби ће му сигурно остати у најлепшем сећању због феноменалне тројке са пола терена уз звук сирене за крај треће четвртине када је одвео црвено-беле на +11. Митровић је за 28 минута у игри забележио осам поена, шест скокова и две украдене лопте, а после меча је сумирао утиске:

– Битна победа из простог разлога, због те борбе за прво место у регуларном делу и предности домаћег терена у плеј офу, тако да није то била баш сјајна партија током читавих 40 минута, али на крају смо чак и убедљиво славили, много више него што је то можда игра показивала, али и то је са друге стране изузетно битно због те кош разлике и због другог меча са Партизаном, али о том потом има још доста мечева до другог дербија. Брз је ритам на који смо се већ навикли. Знамо да је славље краткорочно – истакао је 22-годишњи крилни центар шампиона АБА лиге, а потом додао:

– Млада смо екипа, хоћемо да будемо прва генерација која је освојила три трофеја у сезони. 

О тројци са пола терена која ће се дуго памтити капитен црвено-белих је рекао:

– Сигурно је да такви кошеви онако мало убију противника. Ипак је тада био још увек неки активан резултат, али далеко од тога да је тај кош решио меч. Нисмо баш играли сјајно током читавих 40 минута, али смо имали пар заиста одличних интервала, нарочито у одбрани када смо исконтролисали тај њихов офанзивни скок. Мислим да смо ту преломили меч – закључио је Лука капитен.

Повезане вести

Leave a Comment