Moja Crvena Zvezda
Архива

Ren – Crvena zvezda 4:0 (2:0)

Kristijan Borha
Kristijan Borha

Kraj evropskih snova za Crvenu zvezdu usledio je danas u Renu. Više nego ubedljivim porazom su izabranici Roberta Prosinečkog stavili tačku na ovogodišnje učešće u Evropi – Ren – Crvena zvezda 4:0.

Počelo je veoma loše, sa izuzetno nepreciznom pas igrom naših fudbalera, koji nisu uspeli da odole presingu Francuza. Lako su gubili naši momci lopte na svojoj polovini, pa čak i ispred šesnaesterca Bajkovića, što je rezulatovalo velikim brojem prilika za Ren tokom prvog poluvremena.

Načeo nas je ubojiti Montanjo u 10. minutu, sjajnim šutem sa leve strane, kada je uspeo da pogodi gornji levi ugao Bajkovićevog gola. Samo devet minuta kasnije, Adi ruši jednog fudbalera domaćih, a sudija pokazuje na belu tačku. Siguran je bio M’Vila, povećao prednost svog tima, te je već tada bilo jasno da od prolaska dalje nema ništa.

Do kraja poluvremena uspeli smo da uputimo i prvi udarac ka okviru gola Kostila, međutim, bio je to lak posao za Francuza.

Na početku drugog dela igre Prosinečki ubacuje u igru Kaluđerovića, koji je odmah imao sjajnu šansu da smanji vođstvo Rena, ali je Kostil bio siguran. Bio je to dobar uvod u dosta bolju igru Crvene zvezde u drugom poluvremenu. Mnogo sigurnije i borbenije je igrala naša ekipa, stvorila nekoliko šansi i polušansi, međutim gola nije bilo.

U igru je ušao 15-tak minuta pre kraja i Mezenga, koji je, kao i na prethodnim utakmicama, bio prilično borben i agresivan na poslednju liniju rivala. Uspeo je Mezenga sjajno da asistira Kaluđeroviću u 84. minutu, međutim naš napadač je iz sjajne prilike šutirao pored gola.

Umesto 2:1 na semaforu je bilo 3:0, obzirom da je Ren odmah iz sledećeg napada uspeo da golom Pažoa poveća prednost. Pali su tada naši igrači, te je četvrti gol Francuza očigledno bio neminovnost, a strelac je bio još jedan rezervista – Kembo.

Sledeću utakmicu Crvena zvezda igra u Smederevu, za svega tri dana, te će stručni štab imati pune ruke posla, ne bi li pre svega na psihološkom planu oporavio ekipu od ubedljivog poraza i ispadanja uz evropskih takmičenja.

Strelci: Montanjo u 10., M’Vila u 18. iz penala, Pažo u 85. i Kembo u 89. minutu.

Ren: Kostil – Katerin, Tetej, Pitriopa, Fere, Bukari, Kana-Bijik, M’Vila, Montanjo, Boje, Danze.

Crvena zvezda: Bajković – Tošić, Mikić, Vilotić, Mijailović (Kaluđerović), Li Adi, Kovačević, Dimitrijević, Kadu, Borha (Mezenga), Lazović.

Шупут и Симоновић
Шљиванчанин, фото: "Новости"Шефик, фото: "Новости"Jasna ŠekarićFK Šahtjor Soligorsk

Повезане вести

1 comment

Leave a Comment