Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Катаи и Стојановић за победу у Сурдулици и трећи узастопни тријумф!

Фудбалери Црвене звезде победили су Радник у Сурдулици у 6.колу Суперлиге Србије – 2:0, головима Александра Катаија и Саше Стојановића и остварили трећи узастопни тријумф!

Црвена звезда је имала дебитанта и на овом мечу. Мичел Доналд који је промовисан у петак, након конференције за штампу за меч против Радника, дебитовао је у данашњем мечу и оставио веома добар утисак.

Радник је био конкретнији у првом полувремену, запретио већ у 3.минуту, али је Звезда прва дошла до велике прилике. Виеира је лепо упослио Плавшића, који је избегао офсајд замку, изашао један на један са Грујичићем, али лоше шутирао левом ногом, уместо десном, поред гола. Пет минута касније, Грујић је шутирао јако, али лопта иде поред гола. Радник је одговорио преко Арсића, а прву опасност су домаћини створили преко Павловића у 25.минуту. Одличан ударац Павловића са неких 25 метара из слободног ударца, Рајковић уз помоћ пречке интервенише и избацује лопту у корнер. Најбољу прилику Радник је имао у 30.минуту. После корнера, Рајковић је излетео у празнo, али и закачио лопту, која је пала Станковићу директно на главу, а Вукашин Јовановић је избио лопту са гол линије! Радник је последњи пут запретио преко контранапада Станковића и Арсића, али је Звездим капитен сигурно реаговао и покупио лопту. Звезда је у последњим секундама првог полувремена покушала преко Плавшића, који је после атрактивног дриблинга на средини терена асистирао Катаију кроз средину, али је то било пребрзо.

Звезди је доста недостајао Луис Ибањез. Није било агресије, продора. Али, сјајан тандем на средини терена су чинили Марко Грујић и дебитант Мичел Доналд. Доналд је унео смиреност и чврстину у екипу, а показао је да добро барата и са лоптом и да има добар ударац.

Константна опасност је Звезди претила током извођења аута Љубе Баранина. И поред осам корнера, колико су извели домаћини, сваки аут Баранина је био неугоднији и незгоднији, али је Звездина одбрана добро реаговала. Рагби извођење, руком.

У другом полувремену, Јовић је заменио вереда на самом старту, што је одмах дало резултате. Радник је запретио преко Пејчића и Јовановића, а онда је уследила Звездина иницијатива и невероватни промашаји Уга Виеире. Прво је у 48.минуту после лепе акције Јовића и центаршута Катаија промашио цео гол са 5 метара, иако је био сам и неометан. А затим је на асистенцију Јовића промашио празан гол са три метра, иако је био свиран офсајд, који није постојао, у 61.минуту

Звезда је повела у 65.минуту након продора Катаија, који је срећно дошао до гола и матирао Грујичића. Трећи узастопни гол Катаија за трећу узастопну победу Звезде. Тачку на меч ставио је Саша Стојановић, који је лепо утрчао након асистенције Катаија главом, искористио простор и рупе у одбрани домаћина, примирио лопту и прецизним ударцем од стативу оверио Звездину победу.

Последњих 10 минута меча Црвена звезда је играла са играчем мање, јер је потпуно непотребно Душан Анђелковић добио црвени картон. Прву опомену је добио због симулирања, а другу због тотално непотребног и неопрезног старта при вођству Звезде 2:0. Радник је запретио после Звездиног вођства преко Закарије и Јовановића, а у 92.минуту Ћулум се лепо ослободио Цветковића и шутирао а Предраг Рајковић прави параду за крај меча.

У наредном колу на Маракани, црвено-бели играће са тренутно првопласираним Јавором за челну позицију Суперлиге Србије.

6.коло Суперлиге

Сурдулица, стадион: Градски

Судија: Милорад Мажић

Жути картони: Путинчанин, Баранин (Радник), Анђелковић (Црвена звезда)

Црвени картон: Душан Анђелковић (Црвена звезда)

Стрелци: 65.минут, 0:1 Катаи; 80.минут, Стојановић 0:2.

Радник: Грујичић, Путинчанин, Баранин, Крстић, Миловановић, Павловић, Арсић (67.Закарија), Пејчић, Овусу (81.Ћулум), Стојановић (35.Ј.Јовановић), Станковић. Тренер: Младен Милинковић.

Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Павићевић, Јовановић, Анђелковић, Доналд, Грујић, Катаи, Веред (46.Јовић), Плавшић (67.Стојановић), Виеира (88.Цветковић). Тренер: Миодраг Божовић

_BTS7805

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Текстуални пренос можете пратити и заједно коментарисати на нашем twitter профилу/sdcrvenazvezda #RADCZV.

Миодраг Божовић се одлучио да од првог минута пружи шансу Мичелу Доналду, који ће дебитовати на овом мечу. Осим Доналда, једина измена у саставу из меча са Чукаричким је Анђелковић уместо повређеног Ибањеза.

Предраг Рајковић, Вукашин Јовановић и Марко Грујић су добили награде због освајања златне медаље на СП У20 на Новом Зеланду, леп гест домаћина. Препун стадион у Сурдулици, лепа атмосфера.

3.минут – Звезда је покушавала да нападне преко Грујића и Вереда, а Радник први запретио преко Славише Стојановића, који је изблокиран. После корнера, није било опасности.

5.минут – Нестварно је извео аут Баранин, а Звезда преко Катаија и Виеире покушала одмах да крене у контранапад који је спречио Путинчанин.

10.минут – Беспотребно симулирање Анђелковића, Мажић санкционише жутим картоном.

13.минут – Прва прилика за Звезду, и то каква! Виеира је сјајно упослио Плавшића, који је избегао офсајд замку, изашао сам испред Грујичића, али није лепо шутирао и не десном, него левом ногом, поред гола. У наставку је Радник одмах покушао да узврати преко Арсића, срећом успела је Звездина одбрана да реагује. Морао је и Плавшић много боље да реши ситуацију. Покушао је и Катаи, без опасности.

18.минут – Грујић јако шутира, али поред гола. Да је ишла лопта у гол, скоро сигурно би Звезда сада водила.

22.минут – Доста комбинује и компликује Звезда, без успеха.

25.минут – Одличан ударац Павловића из слободног ударца, са велике удаљености, Рајковић и пречка спасавају Звезду! Нема опасности после корнера.

30.минут – Најбоља прилика за Радник! После корнера, Рајковић је излетео и закачио лопту, која је пала Станковићу директно на главу, а Вукашин Јовановић је избио лопту са гол линије!

35.минут – Доста се труди Виеира, покушава. Његов ударац је изблокиран, а пре ударца је имао леп продор. Прва измена у екипи Радника, Јован Јовановић ће заменити Славишу Стојановића због повреде.

Милорад Мажић већ трећи пут зауставља игру због бачених папирних ролни на терен.

38.минут – Контранапад Радника, Станковић је покушао да пронађе Арсића, Рајковић сигуран.

4 минута надокнаде у првом полувремену у Сурдулици.

45+4.мин – Плавшић је сјајно реаговао на средини и послао пас ка Катаију кроз средину, али је била пребрза лопта.

Полувреме у Сурдулици, без голова. Домаћин конкретнији, Вукашин Јовановић је са линије вадио лопту, а Павловић је погодио пречку. Најбољу шансу за Звезду је имао Плавшић, изашао је у очи, један на један са Грујичићем, али је шутирао поред гола. Звезди доста недостаје Луис Ибањез, као и Лука Јовић.

Друго полувреме

Текстуални пренос можете пратити и заједно коментарисати на нашем twitter профилу/sdcrvenazvezda #RADCZV.

Прва измена у Звезди, Лука Јовић је заменио Идана Вереда.

Почетак другог полувремена касни због мањег „пожара“ иза гола Рајковића, запалиле су се папирне ролне.

47.минут – Добар почетак другог полувремена за Радник. Лепо је прошао Пејчић, али је Рајковић интервенисао на време испред Јована Јовановића.

48.минут – Нестваран промашај Уга Виеире! Лепа акција Јовића и Катаија, Виеира је добио пас на 5 метара сам, неометан и промашио цео гол! Ово је морао да погоди Виеира!

Аут који изводи Љубо Баранин је опаснији и од корнера. Доста је незгодно било у неколико наврата по Звездин гол.

59.минут – Виеира је фаулиран на самом врху капице шеснастерца, он је и извео слободан ударац, погодио живи зив, а Доналд одлично шутирао у наставку, право у Грујичића, који боксује у корнер. Катаи је лоше извео корнер, без опасности по гол Радника.

61.минут – Свиран је офсајд, који није постојао, али је Виеира поново промашио немогуће, на асистенцију Луке Јовића. Празан гол са три метра!

64.минут – Лепа акција Грујића и Јовића, Петковић није стигао, лопта погађа спољни део мреже.

65.минут – ГОООООЛ! Александар КАТАИ, 0:1! Коначно Звезда прва води! Катаи је повукао лопту, тачније одбила му се срећом, прошао је дефанзивце Радника, отишао мало у десно, и погодио за предност Звезде! Трећи узастопни гол Катаија!

катаи

67.минут – Одмах је покушао Радник да узврати, Звездина одбрана прибрана, смирено реагује, Рајковић је излетео и покупио лопту. Измене у оба тима – Стојановић је заменио Плавшића у Звезди, нападач Закарија уместо Арсића у Раднику.

71.минут – Два пута прети Радник. Прво је Станковић упослио Закарију, који је у пресудном тренутку изгубио корак испред Рајковића, а затим је Јовановићев покушај спречио Рајковић.

72.минут – Виеира поново непрецизан! Лепо је Катаи прошао, упослио Стојановић, који је дуго оклевао, лопта долази до Виеире, чији је ударац непрецизан.

80.минут – ГОООООЛ! Саша СТОЈАНОВИЋ, 0:2! Искористио је Стојановић рупу у одбрани Радника након асистенције Катаија главом, примирио лопту и прецизним ударцем довео Звезду на праг нове победе! Првенац Стојановића у новој сезони!

стојановић

84.минут – Црвени картон за Анђелковића! Беспотребно и неопрезно је стартовао Анђелковић, који је већ имао жути картон! Ово је проблем не само за овај меч, већ и за наредни, јер је повређен Ибањез. Резултат је 2:0, ово је тотално било непотребно и нерезонски.

88.минут – Цветковић је заменио Виеиру, иде на позицију левог бека.

Два минута надокнаде у Сурдулици.

92.минут – Ћулум се лепо ослободио Цевтковића и шутирао левом ногом, али Рајковић прави параду, корнер.

Крај меча, Црвена звезда је победила у Сурдулици – 2:0. Головима Катаија и Стојановића у другом полувремену, црвено-бели су забележили трећу узастопну победу и наредне недеље ће играти са Јавором за челну позицију.

11053091_10207537640029249_1261834491258586826_o

Фудбалери Црвене звезде у оквиру 6.кола Суперлиге Србије гостују дебитанту Раднику у Сурдулици. Црвено-бели ће у јужном делу државе тражити трећу узастопну победу, уз велику подршку својих навијача.

Божовић неће моћи да рачуна на Ибањеза који се повредио против Чукаричког и на Петра Орландића, који ће још одсуствовати. Александар Луковић би до краја месеца требало да се врати на терен после тешке повреде.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

9 comments

DEX-66 авг 16, 2015 at 22:45

nadam se da ce andjelka da kazne za crveni do kraja sezone…zasluzio je

Reply
Slobodan Bato Mudrinić авг 16, 2015 at 22:07

GRUJIC DEFINITIVNO NAJBOLJI NA TERENU.

Reply
josif авг 16, 2015 at 20:26

Cestitke momcima na jos jednoj pobedi!Mislim da polako idemo u dobrom pravcu,Donald ce biti pun pogodak,Vereda treba istrpeti jer kvaliteta ima,nemojmo terati igrace posle dve utakmice jer duga je sezona i svi su potrebni,imace svako svoju sansu.Trebalo bi po mom misljenju da dovedemo Violu kako bi Katai osetio konkurenciju i poceti vise da radi i trci,ima talenata ali premalo pokazuje.Definitivno igrati sa dva spica iako neverujem da ce grof da menja svoje zamisli,ima jos puno falinki,neke igrace treba prodati,neke istrpeti i mislim da ovaj tim ima podjednake sanse sa komsijama za titulu.Pitam se sta misle sada oni koji su skandirali uprava napolje.Pozz.MKD

Reply
Djole-Jagodina авг 16, 2015 at 20:19

U ovom timu Vered ocigledno nema sta da trazi jer nikako da udje u formu ,i danas bez ijednog prodora..Donald i Grujic su dobar tandem i vidi se sta znaci Ajaksova skola nema zadrzavanja lopte sto brze se oslobadjas ja mislim da je Donald imao 90% tacnih pasova i mnogo presecenih akcija protivnika tako da se nadam da Kovacevica vise necu gledati.Opet je efikasnost problem Vieira i danas dokazao da je prosecan golgeter mada se vidi njegova zelja za dobrom igrom jednostavno trudi se covek sto je za pohvalu.Katai i pored gola mislim da u polju dosta slabo igra mnogo komplikuje i usporava igru,Suma sumarum moze mnogo bolje i pre svega brze,brze i brze.

Reply
teks viler авг 16, 2015 at 19:02

Da mi je neko pre dve decenije rekao da cu se radovati nasoj pobedi u Surdulici kao tada protiv Hajduka,Partizana ili recimo Panatinaikosa,mislio bih da me zeza debelo.Majstorija Kataia kod gola.

Reply
DEX-66 авг 16, 2015 at 18:33

grof je neznalica seljacka..izbacio Plavsica a decko najbolji..neshvatljivo

Reply
dusan авг 16, 2015 at 17:56

ova ideja sa jednim spicom ne daje nikakve rezultate. ocajni smo. igraj bre sa dva spica. neka bog da da gresim, ali od vereda i plavsica nema leba. sad cemo opet da jurimo drugo poluvreme umesto da smo od pocetka krenuli sa 4-4-2.

Reply
marko авг 16, 2015 at 16:59 Reply
marko авг 16, 2015 at 17:13 Reply

Leave a Comment