Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Избори за председника клуба 11. и 12. октобра

Управни одбор ФК Црвена звезда после дужег заседања у уторак је донео одлуку да се избори за новог председника клуба одрже у недељу 11. и понедељак 12. октобра 2015. године.

Пошто је прихваћен предлог навијача, неће се расписати општи већ само председнички избори, а право гласа имаће сви чланови клуба регистровани до 4. августа ове године (3.548 чланова).

zzzzzzzzzzzz11247902_960014980726065_4170555306973753967_n

Звездан Терзић је започео своје излагање следећим речима:

– Ја сам дубоко уверен да је Црвена звезда била на једном добром, европском путу, све до данас, да је била на путу финансијског опоравка, на путу стабилизације, на шампионском путу, на путу освајања титуле. То се најбоље видело у свим овим утакмицама, играма и резултатима које је екипа пружала у последње време, а поготово у суботњој утакмици, дербију са Партизаном, када, могу слободно да кажем, да смо понизили Партизан, пре свега игром – застао је на кратко Терзић, а потом наставио:

– Као професионалац могу да кажем да ова одлука која је данас донесена не иде у прилог Црвеној звезди, јер једноставно мислим да је тајминг погрешан, с обзиром да се избори одржавају усред првенства у моменту када сви треба да будемо фокусирани око екипе, око освајања јесење титуле, када треба да будемо јединствени, донета је одлука да се одрже избори што ће неминовно довести до једне дестабилизације клуба, поготово што нам 15. октобра следи још један УЕФА мониторинг везан за лиценцирање. Црвена звезда има много обавеза које стижу из месеца у месец. Међутим, то говорим као професионалац, као човек од речи, као и ови људи што седе у управном одбору. Ми смо имали једну обавезу да одржимо обећање које смо 4. августа преузели на себе, да ћемо одржати изборе и истестирати вољу чланова клуба да кажу шта мисле. Захтев навијача је био изричит. Ја сам био за то да се услише сви захтеви навијача.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz579353_366057006788535_854704473_n

Петар Шкундрић, који је имао пресудну улогу да руски гигант Гаспром постане и остане спонзор клуба и који код Звездиних навијача има поверење и уважавање истакао је важност тренутка у коме се налазе црвено-бели:

– Ово је за Црвену звезду, па и цело Спортско друштво важан тренутак када треба донети одлуку о новом руководству. Одмах да кажем да сам ја као председник Спортског друштва и као човек који седи у већу савеза фудбалског клуба сматрао да је било боље да изборе одржимо у оквиру редовних процедура, али сви заједно смо се сагласили да избори буду расписани како је то саопштено 4. августа и ту је управа одржала реч. Сви који су учествовали у овим разговорима имају жељу и циљ да Звезда буде једнако добра као што је овог тренутка, или, ако је могуће и боља. Ја никоме нисам обећао да ћу бити кандидат. Моје име је помињано у прошлим изборима. Видим да се и сада помиње. Мислим да око избора председника Црвене звезде мора да се постигне озбиљан консензус и да то треба да буде она личност која ће имати подједнаку подршку у целокупној звездашкој јавности, али која ће имати и подршку шире друштвене заједнице, зато што је Звезда национална институција, зато што је Звезда допринела српској култури са својим резултатима на најсветлији начин и у земљи и у свету. Зато сматрам да је јако важно да ко год буде кандидат, да има широку подршку, као и тај нови управни одбор и све институције које се формирају у оквиру избора, јер то није само ради Звезде и оних који навијају за Звезду, то је општи друштвени интерес. Звезда је најбољи бренд који ова држава и овај народ има и на томе треба да се настави да ради.

На питање да ли постоји таква личност за коју ће цела звездашка јавност да гласа Шкундрић је одговорио:

– Немогуће је постићи апсолутно јединство, али мислим да је могуће имати једно већинско определење и да је у Звезди одрасло толико спортских величина, толико друштвених радника, толико културних радника који су пуно времена посветили Звезди, која може да нађе човека који ће обједињавати жеље, интересе, циљеве, а и једну дугорочнију стратегију фудбалског клуба и целог Спортског друштва Црвена звезда, јер без јаког фудбалског клуба нема ни јаког СД Црвена звезда. Зашто ја присуствујем седницама фудбалског клуба као председник спортског друштва? Зато што сматрам да фудбал мора да буде на врху пирамиде целог спортског друштва.

На питање да ли би истакао кандидатуру ако би добио већинску подршку, председник СД Црвена звезда био је јасан:

– Ја сам човек који се, веровали или не, никада није ни за шта кандидовао. Чак нисам конкурисао за радно место на Универзитету, него сам био позван и никада сам себе не бих предложио за функцију, не зато што мислим да не могу нешто да радим, него сам таквог менталног склопа да сам увек сматрао да треба неко други да оцени резултат мог и неког другог рада и да процењује да ли је то добро и корисно или не – истакао је Шкундрић, а на додатно питање – А ако вас позову? кратко је одговорио: – Разговараћемо.

Заседању управног одбора присуствовао је и Небојша Човић, који такође има висок рејтинг код навијача Црвене звезде, док се нису појавили чланови у оставци Ивица Тончев и Славиша Кокеза. Кандидатура за председника клуба мора се поднети најмање пет дана пре избора, а за сада се још увек нико није званично кандидовао.

Повезане вести

3 comments

Mare Delija сеп 16, 2015 at 17:13

Samo ce idiot glasati za Covica. Skundric za predsednika,covek je doveo Gazprom,ima podrsku Gazproma,ako bude predsednik,bice vise para,i sacuvace ovaj tim,i na zimu se pojacati za napad na duplu krunu i evropu!!!

Reply
josif сеп 16, 2015 at 12:07

Terza sve objasnio!Radi se na urusavanje kluba,potvrdio i Andjus juce na KCN da na tome radi Covic i grupa klosara sa bezaniske kose koji kartu neplacaju a zele da preuzmu klub.Sramota za Zvezdu sta se desava,usred sezone koja je pocela kako davno nije mi pravimo izbore,protiv sam izbora kao i svi koji vole Zvezdu iz svog dzepa ali kad se vec udovoljava neplatisama onda je trebalo da se saceka decembar,ovako se vidi da se radi protiv interesa kluba.Bice frke na skupstini i na samim izborima.Pozz.MKD

Reply
Pera сеп 16, 2015 at 17:09

A ti misliš da taj Andjus nema ništa protiv Čovića lično pa nebulozi. Raspitaj se malo i ne donosi zaključke ako ne znaš činjenice. Da možda neko nije namerno pustio tu priču iz ličnog anemoziteta prema Čoviću. Jel mu Čović odgovorio, nije jer nema šta sa takvima da priča. Novinarčić koji juri senzacije nije dostojan predsednika jednog ozbiljnog kluba. Ja prosto vas ne mogu da shvatim mešate se u sve i sad bi trebalo da recimo urušimo košarkaški klub jer bi neki od vas da se igraju kad bi bilo da bi bilo itd itd. Batalite i ne primajte se ovde se radi o igrama ljudi kojima je mnogo dobro da su u FK Crvena Zvezda jer da nisu tu ko je od njih bitan. Oni što imaju nešto od karijere su izašli iz upravnog odbora. Čović namerno nije dao ostavku jer čovek nije ništa radio protiv kluba da bi se našao u prozivci navijača i to je istina.

Reply

Leave a Comment