Moja Crvena Zvezda
Архива

Ništa od SEHA lige

SEHA liga

Rukometni savez Srbije na današnjoj sednici doneo je odluku da „zamrzava“ članstvo u regionalnoj SEHA ligi. Kao razloge za navedenu odluku, čelnici RSS-a su istakli otkazivanje sponzora, nedefinisanost funkcionisanja organa lige, kao i rizik od neželjenih događaja. Pored toga, rukovodstvo našeg rukometnog saveza istaklo je da neće sprečavati klubove koji žele samoinicijativno da učestvuju u novoformiranoj ligi, da to i učine.

Kada je naš rukometni klub u pitanju, još uvek nije doneta definitivna odluka o (ne)učešću u SEHA ligi, ali je naš trener Igor Butulija još prethodne nedelje najavio otkazivanje učešća. Sa druge strane, drugi srpski predstavnik u ovoj ligi, Partizan, je doneo odluku da se zahvali na pozivu.

Da podsetimo, regionalna SEHA liga je trebala da startuje predstojećeg vikenda, a crveno-beli rukometaši su trebali da dočekaju predstavnika Hrvatske, ekipu Nekse. Zbog novonastalog problema, start SEHA lige odložen je za nedelju dana.

Povodom novonastale situacije pokretač ideje o regionalnoj ligi i prvi čovek hrvatskog rukometa Zoran Gobac je izjavio:

– Sledeće nedelje, u utorak 13. septembra u Zagrebu će se održati sastanak klubova SEHA lige na kojem će biti donete konačne odluke o sastavu lige i ostalim važnim aspektima za uspostavljanje regionalnog takmičenja. Termini utakmica koje se neće odigrati u subotu, CO Zagreb – Partizan i Crvena zvezda – NEXE, biće poznati posle sastanka čelnika Rukometnog saveza Srbije i srpskih klubova. Takmičenje će sigurno početi, makar i sa deset umesto 12 klubova. Crvena zvezda je načelno potpisala saglasnost, ali ne želi da se priključi takmičenju dok ne reši finansijsku konstrukciju. U Zvezdi pregovaraju s firmom iz Zagreba, koja odlično posluje na srpskom tržištu.

Повезане вести

4 comments

vDn сеп 8, 2011 at 17:43

Pih. Ne znam sta da kazem povodom svega ovoga. Volio sam da je cijela ova zamisao prosla jer sam onda mogao gledati Zvezdu u Sarajevu, a ovako.. Pricao sam sa prijateljem koji igra za sarajevsku Bosnu i pokusao mi je objasniti ova desavanja u i oko ove lige. Suma sumarum raznorazni paraziti su zakacili na celne pozicije SEHA lige i cilj im je da izvuku sto vecu materijalnu korist iz svega ovoga. Prvobitni sponzor (Sparkase cini mi se) je zbog ociglednih malverzacija otkazao svoje ucesce iako su kroz prezentacije dobili plan poslovanja za vrijeme njihovog mandata. Ali ni to nije bili dovoljno. Iskreno mislim da rukomet u Srbiji nece puno toga izgubiti, jer imate dosta ujednaceniju ligu od nase (gdje su u samom vrhu Borac, Bosna Sa i Izvidjac, ostale ekipe su kante za nabijanje), Hrvatske (Zagreb Co je vec duze vrijeme u samom vrhu) a za ostale nacionalne lige nisam siguran al’ extra kvalitetnije nisu. Kad se uz sve to doda da osvajanje prvog mjesta ne omogucava bilo kakav povoljniji polozaj u Ligi sampiona,onda sta reci (na stranu osvajanje tog nekog novcanog fonda i povremeno igranje utakmica jeceg tempa i inteziteta). U ovakvoj kontalaciji stvari Zvezdi je mnogo bitnije osvajanje sampionske titule, vec da ucestvuje u ligi koja izgleda nema neku narocito svrhu, osim da pojedini ‘sportski radnici dodju na svoje’.

Reply
Vladimir сеп 9, 2011 at 09:08

Ne bih se složio sa činjenicom da srpski rukomet ne gubi ništa i da je naša liga ujednačena.
Srpski rukomet je na najnižim mogućim granama, a u ligi izuzev Zvezde, Partizana i donekle Vojvodine i Kolubare ostali klubovi su gotovo amaterski.
A i Zvezda i Partizan su miljama daleko i od Bosne i od Zagreba, a slovenačke timove ni da ne pominjem.

Reply
vDn сеп 9, 2011 at 11:52

Pazi Vladimire, prosle sezone (il’ pretprosle) sarajevska Bosna je imala score 20:0 (il’ koliko je vec utakmica odigrala). Ove godine su se pored Bosne pojacali jos Borac i Izvidjac, al’ prvenstveno zbog ove lige. Slicna situacija je i Hrvatskoj sa Zagrebom. Slovence ne spominjem jer kol’ko znam oni ne ucestvuju o ovoj ligi (a mozda i grijesim). Kad kazem da ste ujednaceni pri tome prvenstveno mislim na timove u Srbiji medjusobno. I sam si rekao tu negdje u istoj ravni su Zvezda, Partizan donekle Kolubara i Vojvodina. Hocu da kazem da su I Zvezda i Partizan prosle godine znali gubiti bodove, dok je to kod nas do ove sezone bila anomalija. Ove utakmice sa jacim timovima mozes igrati i na prijateljskom nivou. Zvezda za svoj napredak mora prvo obezbjediti ulaznicu, a to je titula u Srbiji koja ce joj omoguciti kakav-takav ulazak u Ligu sampiona, s tim da ova liga po sebi ne daje neki veliki motiv za igranje (osim novca naravno:))

Reply
vDn сеп 9, 2011 at 11:55

*s tim da ova SEHA liga po sebi ne daje neki veliki motiv za igranje (osim novca naravno:))

Reply

Leave a Comment