Moja Crvena Zvezda
Архива

Tošić: „Zvezda u najlepšem sećanju“

Povratnik u reprezentaciju Srbije i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Duško Tošić, priključio se svojim novim saigračima u španskom Betisu, ali sa Marakane nije želeo da ode bez pozdrava i poruke navijačima.

– U Zvezdi sam proveo predivnih godinu dana koje nikada neću zaboraviti. Upoznao sam mnogo dobrih i iskrenih prijatelja što me čini veoma srećnim, a najveći žal ostaje zbog toga što nismo uspeli da osvojimo bar jedan trofej. Mislim da je dovođenje Prosinečkog za trenera bio pravi potez, jer je za kratko vreme doneo puno pozitivnih novina u ekipu. Ubeđen sam da će potvrda kvalitetnog rada stići u maju u vidu duple krune, jer to Delije zaslužuju. Verujem u svoje saigrače, čekam kraj prvenstva i dolazim na proslavu – rekao je novi igrač Real Betisa i osvrnuo se na pritisak koji nosi igranje u najtrofejnijem srpskom klubu.

– U Srbiji igranje u reprezentaciji nosi veliki pritisak, o Zvezdi da ne govorim. Kada sam došao prošle godine, bilo mi je teško da uhvatim ritam, jer sam pre toga imao period u kome nisam igrao, menjao sam pozicije, i tek u prolećnoj polusezoni sam došao do daha, kako ja, tako i cela ekipa. Trudio sam se da i kada mi ne ide, da ostavim srce na terenu – iskren je kao i uvek doskorašnji bek crveno-belih.

Duško iskreno veruje da navijači razumeju njegovu odluku da napusti ekipu pred kraj prelaznog roka, jednostavno osetio je potrebu da ode, da potraži novi izazov. Bilo je ponuda i pre dvomeča sa Renom, kada je ostao uz ekipu, da bi konačno prelomio krajem avgusta i otišao u Španiju. Ne isključuje mogućnost da se jednog dana vrati u naš klub i opet zaigra pred najboljim navijačima na svetu.

– Kakvu poruku mogu da ostavim najboljim navijačima na svetu – pita se Tošić i nastavlja: – Igrao sam u Francuskoj, Nemačkoj i Engleskoj, ali nigde nije ni približna atmosfera kao na našem stadionu. To treba doživeti. Još kao dečak sam ispunio svoj san da zaigram na punoj Marakani, pred punim tribinama. Nadam se da će moji doskorašnji saigrači zajedno sa Severom biti dobitna kombinacija u ovoj sezoni i da ćemo se svi zajedno radovati na kraju sezone – optimista je Duško kome želimo mnogo zdravlja i pobeda u novoj sredini.

Повезане вести

6 comments

Dusan сеп 10, 2011 at 17:26

TOSKE CARE, SAMO TAKO GAZI I U SPANIJI !!!!!!! HVALA ZA SVE STO SI UCINIO DOK SI NOSIO DRES SVETCKOG I EVROPSKOG SAMPIONA !!!!! NIJE TAJ DRES ZA SVAKOG IGRACA. ALI ZA TEBE JE BIO I NADAM SE DA CES BAREM JOS JEDNOM U BUDUCNOSTI OBUCI TAJ DRES !!!!!! SVE NAJBOLJE TOSKE !!!!!!

Reply
toto korenita сеп 9, 2011 at 16:03

zvezda te primila kada nisi imao klub,van forme,i snage.iz utakmice u utakmicu si napredovao,i pruzio par odlicni igara,pokazao si kako treba svaki igraci profesionalac da se ponasa na terenu i van njega.svaka cast i zelim ti da nastavis ovako.

Reply
PERA BOR сеп 9, 2011 at 13:18

Toske hvala ti za sve ono sto si uradio za nasu zvezdu i srecno u nastavku karijere.

Reply
Raka Delija сеп 9, 2011 at 12:35

Срећно у даљој каријери 🙂

Reply
Vladimir сеп 9, 2011 at 12:33

Toske, hvala ti na svemu! Bio si jedan od retkih koji su se od prvog do poslednjeg minuta borili za klub! Taj trud ti se isplatio! Srecno u Spaniji a i u Reprezentaciji Srbije!

Reply
Miki сеп 9, 2011 at 12:15

Hvala ti za sve,Toske majstore. Zelim ti puno srece u Spaniji.I ovi pojedini fudbaleri bi se mogli malo ugledati na tebe i tvoj trud,pogotovo Kovacevic i Kaludjerovic.Umjesto toga,oni se samo razmecu izjavama po medijima.

Reply

Leave a Comment