Moja Crvena Zvezda
Архива

Najava : Crvena zvezda – BSK Borča

Grbovi klubova
Grbovi klubova

Mizerna je fudbalska javnost Srbije koja se pored zaista fenomenalnih stvari koje su se izdešavale u ovoj mini pauzi, bavila time da li je bio penal u Smederevu za domaći tim ili ne, a detalje iz Subotice iz prvog kola su odmah zaboravili. U arhivi su kao nebitni. Dejan Stanković je ušao u istoriju srpskog fudbala odigravši jubilarnu stotu utakmicu za nacionalni tim, Ofk Beograd je proslavio sto godina od svog postojanja, nacionalni tim je na korak od baraža za EP, konačno u nikad goroj situaciji za divno čudo, divan paradoks, nikad više navijača na stadionima a da nismo samo mi u pitanju, itd.. Zar je od svega toga važniji “penal” za Smederevo protiv Crvene Zvezde? Bićemo prvaci Tomislave Karadžiću, bićemo prvaci! Mi ludaci, bićemo prvaci!

Vraćamo se onom zbog čega se živi, zbog čega se umire. Sam Bog zna kako mi je bilo što dve nedelje nisam otišao na “Maru” ili pratio Zvezdinu utakmicu. Zato je sada najslađe, protivnik nije bitan. On ima samo tu srećnu ulogu da bude Zvezdin protivnik. A ja imam tu najveću moguću čast, privilegiju i ljubav, da navijam za Zvezdu, da je bodrim. Mogu da se iznerviram, padnem u očaj ali mi jako malo treba da se vratim njoj. To Vam je kao bandži. Pusti Vas da padate, ali Vi ne padnete, on Vas i dalje drži. Samo mnogo jače. Očevi znaju, mogu to da porede. Zvezdino osećanje, Zvezdina euforija  i taj  trenutak kada postajete otac. Taj trenutak kada ste izvan sebe, kada ste kralj sveta, kada grlite druga, brata zbog postignutog gola a oko Vas.. i onda se okrenete iza sebe i znate da ste nešto postigli u životu. Ja još uvek ne mogu to da poredim, ali nikada i neću moći. Ja sam osetio Zvezdinu radost, posle toga ništa više nije isto. Gde sam stao? A da utakmica sa Borčom. Koliko su tek oni srećni, zamislite. A koliko ćemo mi biti srećni kad osvojimo titulu.

Tim iz predgrađa, sa opštine Palilula, direktno zahvaljujući nama ima priliku da igra na superligaškim stadionima. Kolaju priče da mi imamo sigurna tri boda u mečevima protiv ekipe ‘”preko Pančevačkog mosta”. Srećom nam ne daju igrače. FK BSK (Borčanski sportski klub) je fudbalski klub iz Borče. Klub je osnovan u aprilu 1937. godine, na inicijativu grupe zainteresovanih meštana za ovaj sport, među kojima je bio Vitomir Maksin, koji je kupio prvu opremu. Prvu zvaničnu utakmicu klub je odigrao 6. maja 1937. godine protiv ekipe iz Bačkog Petrovog Sela i pobedio sa 4:2. Klub je obnovljen 1946. godine pod istim imenom. Kasnije menja ime u Hajduk, a 1951. godine prestaje sa radom. Od 1953. neprekidno se takmiči pod današnjim imenom. U novom milenijumu, od 2000. do 2002. igrali su u Drugom saveznom rangu, ali iako su opstali uprkos reorganizaciji lige, odustali su. U Srpskoj ligi „Beograd“ su igrali do 2006. godine, kada su se plasirali u novoformiranu Prvu Telekom ligu Srbije. Od tada beleže uspehe: bili su četvrti 2007. godine, 2008. treći, a 2009. prvi i tako su ušli po prvi put u najviši rang srpskog fudbala. A zahvaljujući nama, odnosno, tandemu Dostanić – Adžić i dalje su tu.

CZ N B

Beograd :   2    1   0  1 5:4

Borča :       2    2   0  0 4:1

Ukupno :    4    3   0 1 9:5

 

  • BSK Borča svoje utakmice kao domaćin igra na stadionu OFK Beograda

 

Prvi međusobni meč smo odigrali 5. decembra 2009. godine na „Omladinskom stadionu“  na Karaburmi. Pobedili smo 1:0, golom Aleksandra Jevtića. Tada smo igrali protiv Borčanaca posle poraza u derbiju. Doživeo je FK BSK Borča da pobedi Crvenu Zvezdu na Marakani. 13.maja 2010. godine najveći uspeh u istoriji kluba doneli su Đukić, Krstić i Radunović. Mi smo poveli golom Savia u ’43 minutu. U prošlom meču smo slavili 4:1, golovima Evandra 2x, Borhe i Kaluđerovića. Borha je postigao prvenac za naš tim na ovoj utakmici.

Od zajedničkih igrača najpoznatiji su Goran Adamović, Nikola Vasiljević, Miloš Reljić.

Posle dve nedelje pauze ponovo smo tu.  To Vam je kao kad odete na odmor, pa ne vidite prijatelje dve nedelje. Onda se vratite kući i morate da se vidite sa njima. Dođite u svoju kuću da vidite svoje prijatelje, braću Zvezdaše. Posle ovoga opet dve nedelje pauze, idemo da se osvetimo u Čačak i zavedemo red u cirkusu Kula. Neko mora da ode u planetarijum, opsevatorijum da vidi zvezdice, ja odem na “Marakanu” i ceo svet je moj. A nisam ni David Guetta ni Čak Noris. Ja samo volim Zvezdu, ona je moja i ja sam njen.

Na celom svetu samo Crvena zvezda

SVI NA MARAKANU!

Crvena Zvezda – BSK Borča, subota 10. septembar 2011., 18:30h Jelen Super Liga  4.kolo, stadion : „Marakana“, Beograd.

Повезане вести

12 comments

Miki сеп 9, 2011 at 12:12

Polako,ljudi.Korak po korak,pobjeda po pobjeda.E, tako se osvaja titula.Ne inatite se Karadzicu. Svi znamo kako je bilo zadnjih godina kada smo slicno pricali.Epilog uvijek isti-mi bez titule.Zato,spustimo loptu na zemlju.Ne mozemo se mi sami boriti protiv vjetrenjaca,kojih je puno u nasem fudbalu.Sjetite se koliko samo Partizan ima filijala i koliko sigurnih bodova.Nece biti nimalo lako,vec sada zaostajemo za vodecim ekipama.Napadima na sudije i FS mozemo samo postici kontra efekat,tako smo pola lige okrenuli protiv sebe.Naravno,razlog je jasan,a to su broje sumnjive pobjede Partizana.Ali to se nece rijesiti napadom na Karadzica,kao sto radi Lukic.To moze samo da se kao bumerang vrati,jer je Karadzic krupna zvjerka.Samo bez prepucavanja,molim.Ako se ove godine ne osvoji titula,kompletna uprava zajedno sa strucnim stabom-NAPOLJE.To je valjda jasno!

Reply
kole сеп 9, 2011 at 13:13

a zasto strucni stab napolje? nije Robi carobnjak pa da od limitiranog tima sve osvaja. sta mu Lukic i Adzic daju on time raspolaze,dovedi mu Ronaldinja,Cavia i Inejestu pa da vidis kako se igra. mojne Robia da teras.

Reply
Miki сеп 9, 2011 at 13:30

Zato sto ima tim sposoban da osvoji titulu, na koju cekamo previse dugo.Partizan je mnogo slabiji nego prosle godine,a mi smo se pojacali.Ovo mora biti Zvezdina sezona.To je razlog sto sam rekao za upravu i strucni stab da u slucaju neuspjeha mogu slobodno ici.Robi je svakako rekao da ce ici ako ne uzme titulu,jer sve je prolazno,a samo ZVEZDA ostaje.

Reply
kole сеп 9, 2011 at 16:40

ne bih bas rekao da smo se pojacali. na nekim pozicijama jesmo-na sredini. ali su zato otisla 3 vazna igraca za tim-ninkov,tosic,isah. tako da ti dodje na isto. evropa nam je najbolje pokazala gde smo.privatizacija je spas. ko je do juce obratio paznju na anzi,a sl godine ima da kidaju u evropi. zvezda ima sjajnu podrsku od nas i nama ne bi trebao eto da bi nesto uradili,potrebno je samo malo vise da se otvara u prelaznom roku nego ranije.

Reply
dejanRS сеп 9, 2011 at 11:47

Delije,jeli se danas objavljuju odgovori Roberta Prosineckog???Zna li ko ??
jedva cekam………

Reply
Republika Srpska сеп 9, 2011 at 16:49

I mene zanima. Rekli su da ce Robi u petak, tj. danas odgovoriti. A i prosli petak je Mikic odgovorio, tako da ocekujem da ce biti danas.

Reply
kole сеп 9, 2011 at 11:13

vecras idem na more,ne mogu na marakanu pa jel moze neko da mi kaze ima li prenos negde?

Reply
Dražen сеп 9, 2011 at 11:15

Zvezdatv i Arena Sport 1

Reply
steva сеп 9, 2011 at 11:20

i prva tv

Reply
kole сеп 9, 2011 at 11:28

ok.hvala ljudi

Reply
igor сеп 9, 2011 at 15:58

Ja mislim da na prvoj nema prenos,samo na areni sport!!!

steva сеп 9, 2011 at 10:30

Borise da li postoji sansa za neki live vaterpola tipa rezultat na cetvrtini ili na poluvremenu?

Reply

Leave a Comment