Moja Crvena Zvezda
Архива

Crveno-beli savladali Šljonsk

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtoj kontrolnoj utakmici zabeležili su i četvrtu pobedu. Crveno beli su savladali poljski Šljonsk sa 86:64.

Zvezda je od starta nametnula svoj ritam igre, sa veoma agresivnom odbranom, pa je već u petom minutu imala dvocifrenu prednost (14:2). Presing po čitavom terenu dao je rezultata pa je vođstvo uvećavano kako je vreme odmicalo, da bi u 15. minutu Crvena zvezda na svom kontu imala čak 24 poena viška (44:20).

Postignuto je dosta lakih poena iz kontranapada, van linije 6,75 posebno je bio raspoložen Bojan Radetić koji je ubacio tri trojke, a na veliki odmor izabranici Svetislava Pešića otišli su sa 18 poena viška.

Šef stručnog štaba crveno belih je često mešao karte, ponovo isprobao veliki broj taktičkih varijanti, a sve što su gosti iz Poljske uspeli da urade je da priđu na 11 poena minusa (68:57), ali više od toga nisu mogli. Usledila je serija 9:2 i pitanje pobednika je praktično bilo rešeno.

Crvena zvezda – Šljonsk 86:64 (31:12, 19:20, 14:14, 22:18)

Crvena zvezda: Čović 8, Cvetković 5, Marković 4, Ilić 6, Lazić, Tubak 8, Smiljanić, Nedović 13, Subotić 12, Radivojević 4, Radetić 13, Milutinović 13.

Slask: Grzelinski, Bogavac 16, Vairogs 14, Mladenović 6, Sek, Ziskovski 3, Bužak 2, Koelner, Nidviecki 4, Bočino 7, Skibnievski 12.

Повезане вести

24 comments

cetnici sever сеп 10, 2011 at 17:03

rakocevic,raivojevic,morison,askrbic,milicic. umesto askrbica bi mogao neki amerikanac.

Reply
B B R S сеп 10, 2011 at 17:02

http://www.facebook.com/NedovicNemanja16 pogledajte dobro profil !!! :)))))

Reply
B B R S сеп 10, 2011 at 16:40

http://www.facebook.com/NedovicNemanja16 pogledajte dobro profillll !!! :))))

Reply
Danilo- Zvezdaš сеп 10, 2011 at 16:16

Ovi dresovi nisu najbolje rešenje. Obavezno, za takmičenja vratiti prugaste crveno-bele dresove! Takođe dobro je što na centar dresa ima natpis kluba. Tim je dobar, što prije ga ojačati, start lige je na pragu.

Reply
Danilo- Zvezdaš сеп 10, 2011 at 15:35

Dresove obavezno na pruge! Ovi nemaju neku lepotu posebnu. OVO JE LEPO ŠTI PIŠE C.ZVEZDA, TO TREBA OBAVEZNO OSTAVITI. Najlepši su na pruge! Imamo dobar tim, ali što prije ga ojačati da se uigramo…Start lige je na pragu.

Reply
goran сеп 10, 2011 at 15:24

sto se mene tice dresovi mi se ne dopadaju zbog nekoliko razloga…..prvi je taj sto mi ne samo deluje vec sam poprilicno siguran da su ovo proslogodisnji dresovi FMP-a,na kojima je samo promenjeno ime na grudima gde je umesto FMP dodatno postavljen natpis CRVENA ZVEZDA,sto se jasno vidi u razlici boja izmedju origanelne crvene boje koja je na obodima dresa i na adidasovim linijama(koja uzgred budi receno vise naginje na crvenu boju koju nosi FMP,nego koju je uvek nosila CRVENA ZVEZDA), i samog natpisa CRVENA ZVEZDA koji je nekako bledji i koji izgleda kao da je dodatno stampana u nekoj jeftinoj stamparskoj radnji……drugi razlog je taj sto mi se sami ti adidasovi dresovi koji su aktualni zadnjih nekoliko godina ne dopadaju uopste jer mi njihove boje bez obzira na to koje su, nekako deluju kao da su previse svetli,da ne kazem deluju mi kao da su nekako metalik boje……..treci razlog je taj sto mi se vise dopadaju dresovi koji su na PRUGE, a ne ovako bezlicne bele sa crvenim ivicama ili obrnuto,jer ipak su osnovne boje nase CRVENE ZVEZDE crveno-bele pruge ili na linije kako god,dok su nam kompletno beli ili kompletno crveni dresovi uvek bili sekundarni dresovi….i poslednji razlog sto mi se ne dopadaju ovi dresovi je bas to sto je postavljen taj naptpis CRVENA ZVEZDA na grudima koji je nekako bezveze jer mu tu nije mesto.sto se mene tice na grudima treba da bude natpis generalnog sponzora kao sto je uobicajeno,dok ime kluba moze da bude na zadnjoj strani dresa bilo pri vrhu,bilo pri dnu zadnje strane dresa……………..dodao bih za kraj da su mi se proslogodisnji dresovi mnogo dopadali bez obzira na to sto su bili produkt kineske firme ANTA,ali su bili veoma lepo dizajnirani…to se odnosi na prugaste dresove….sto se tice onih rezervnih belih i crvenih dresova koji su bili sa onim tankim bledim SIVIM linijama,mislim da su i oni bili veoma lepi mada su te tanke i blede linije trebale biti bledo crvene na belim kompletima,ili bledo bele na crvenim kompletima…….iskreno se nadam da se nece odluciti za ovu adidasovu varijantu……..to je moje misljenje.

Reply
Мићко сеп 9, 2011 at 23:07

Правилно је изговорити ШЉОНСК, а не Шласк! Дакле, Шљонск из Вроцлава, део је спортског друштва

Reply
Драган сеп 9, 2011 at 23:42

У праву си, исправићемо.

Reply
Мића сеп 9, 2011 at 22:53

Не бих желео да неко мисли да сам цепидлака, али име пољског клуба са којим смо играли припремну утакмицу вечерас не изовара се Сласк, већ ШЉОНСК. У питању је клуб из града Вроцлава, део је спортског колектива Шљонск. Фудбалери су, рецимо, играли у квалификацијама за УЕФА Лигу Европе овог лета, елиминисао их је Рапид из Букурешта.
Него, занима и мене каква је сада проходност у УЛЕБ Евролигу кроз регионалну НЛБ лигу? Која би нама позицјија требала да бисмо играли квалификације за најјаче такмичење у европској клупској кошарци?

Reply
Марко сеп 9, 2011 at 22:37

Дресови су одлични! Сетите се каквих је било(поготово оних са “сиво-белим“ пругама и златних дресова). Ћирилица је на дресовима, једино право српско писмо!
Сваком дресу се нешто може замерити. Ово је добар дрес јер је састављен из само две боје црвене и беле, а доминантна је бела што замерам многим нашим клубовима. Ми смо ЦРВЕНА Звезда а не бела Звезда и зато Звездини дресови морају да буду црвени а да једина друга боја буде бела(без плавих бројева, црног знака произвођача итд…) Било би лепо и да су пругасти дресови са црвеним шорцем. Замерка је још и што су црвене боје различите нијансе(грб је светлији 🙂 али и ја претерујем. Све у свему, свиђа ми се овај дрес Једне Једине, Непобедиве!

Reply
milko сеп 9, 2011 at 22:28

Jel moze neko da kaze kakve su sanse da se kroz jadransku ligu ove godine udje u evroligu.Znam da ima samo jedno direktno mesto,i jos 2 u kvalifikacijama a da se racunaju bodovi iz svih takmicenja.Ko u Hrvatskoj I Sloveniji ima ugovore sa ulebom i zagarantovana mesta?

Reply
Драган сеп 9, 2011 at 22:30

Неће бити лако, али имамо шансе. Зато се и одустало од учешћа у Европи (која доноси јако мало поена у овом случају), да остваримо добре резултате у НЛБ и домаћим такмичењима и одемо у Евролигу.

Reply
Asamoa сеп 9, 2011 at 21:55

Jos jedno dva igraca i ko Bog, odlicna ekipa.

Reply
srdjan сеп 9, 2011 at 21:55

Могли би да направе боље дресове……

Reply
Драган сеп 9, 2011 at 22:03

Koлико знам, ово су само дресови за припремне утакмице.

Reply
Урке сеп 10, 2011 at 06:11

Ма дресови кидају… Стари грб, ћирилица… Ма фантазија… Одлични…

Reply
Урке сеп 10, 2011 at 06:11

Дресови су одлични…. Стари грб, ћирилица… Ма фантазија! Одлични!!!

Reply
Урке сеп 9, 2011 at 22:44

Дресови кидају… Грб одличан, ћирилица… ма милина!

Reply

Leave a Comment