Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Фенербахче убедљив у Арени

Кошаркаши Фенербахчеа убедљиво су савладали Црвену звезду у Београдској арени, 60-74 (19-25, 12-20, 11-14, 18-15).

Почев од прве велике серије на почетку меча до самог краја, Турци су били доминатнија екипа и без већих проблема, рекло би се, дошли до нове победе. Црвена звезда вечерас није била тим који може да угрози Фенербахче и њихове скупоцене звезде. Само у једном тренутку прве четвртине изабраници Дејана Радоњића су имали прилику да се приближе противнике, али нису искористили своју прилику.

Фенербахче предвођен изузетно расположеним Пером Антићем и Екпе Удом није имао на другој страни никога ко би могао да парира. У појединим тренуцима су могли да пређу и преко 20 поена предности, а Обрадовић ни у једном тренутку није давао својим играчима да спусте ритам. Одбрана на високом нивоу, што говори и број примљених поена. Потпуна контрола над  скоком, Фенербахче је била екипа која је диктирала ритам и заслужено славила, наневши Звезди трећи пораз у Евролиги.

Најефикаснији у Звезди је био Владимир Штимац са 13п, Томпсон и Цирбес су додали по 10 поена. На другој страни, Перо Антић 14, Удох 12, Весели 11, Никола Калинић је постигао 2 поена.

Пре самог почетка утакмице, Перо Антић и Никола Калинић су добили пригодне поклоне од клиуба, дресове са њиховим именима.

У наредном колу, Црвена звезда гостује Бајерну у Минхену, а Фенербахче дочекује Химки.

12195884_10153139468300952_2868515190546848847_n

4. коло Евролиге

Црвена звезда – Фенербахче 60-74 (19-25, 12-20, 11-14, 18-15)

Београд, Комбанк Арена

Гледалаца: 16.203

Судије: Перез, Бисон, Папапетру

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Ребић 3, Томпсон 10п 2ск, Мекел 2п 2ск 2ас, Лазић 2п 2ск 4ас 1укл, Симанић, Тејић 2п 2ск 1ас, Симоновић 4п 2ск, Гудурић 6п, Јовић 2п 4ас, Милер 4п 2ас, Цирбес 10п 6ск, Штимац 13п 7ск. Тренер: Дејан Радоњић

ФЕНЕРБАХЧЕ: Хершек, Удох 12, Мамутоглу 2, Антић 14п 7ск, Богдановић 2, Јурсевен 4, Слукас 8, Угурлу 2, Весели 11, Калинић 2п 4ск 2ас 2бл, Диксон 11, Датоме 6. Тренер: Жељко Обрадовић.

ТОК МЕЧА

1/4 (19-25) 

Црвена звезда почиње утакмицу у петорци Мекел, Лазић, Томпсон, Тејић, Цирбес. На другој страни су Мамутоглу, Слукас, Калинић, Весели, Удох.

Меч је поенима отворио Весели, узвратио је Цирбес, а Фенербахче до прве већ предности долази након поена Слукаса и Веселог и Удоха (2:9), што приморава Радоњића да тражи први тајмаут после два минута игре. Серију Фенербахчеа настављају Мамутоглу и Слукас, 11:0 за госте. Никола Калинић је био феноменалан у дефанзиви, у првих пет минута сакупио је три скока и једну блокаду. Томпсон тројком прекида серију гостију. Звезда успева да се консолидује и преко Штимца спусти предност Фенербахчеа, 12:17. Антић је постигао тројку, а Штимац уз звук сирене окренуо Веселог у рекету и постигао нове поене. Лазић је одузео лопту Диксону, који га је фаулирао, а Звездин капитен прецизан са пенала 2-2. Томпсон је тројком у Звездином последњем нападу у првој четвртини успео да одржи екипу у игри.

Штимац 9п 3ск, Томпсон 6п

2/4 (12-20)

Црвено-бели добро отварају другу четвртину, и смањују предност турског представника захваљујући одличном Цирбесу и његовој игри у одбрани. Звезда је пропустила неколико напада и прилика да се тотално врати у меч, али је и Фенербахче у неколико наврата имао прилику за поправни, после чудних одлука судија. Богдановић је постигао прве поене, а затим Антић и Диксон тројкама враћају већу предност гостиима, 27-36. Нова тројка Пера Антића, први двоцифрени играч на мечу, а Звезди већ четврти пут лопта излази из самог коша.  Фенербахче је успео да врати двоцифрену предност и да на одмор оде са +14.

Штимац 9п 3ск, Томпсон 8п 2ск, Цирбес 6п 2ск

3/4 (11-14) 

Новом серијом Фенербахче отвара друго полувреме, коју мирно и без проблема одржава у неефикасној четвртини. Звезда без идеје и акције, уз доста грешака у нападу. Удох је доминирао у рекету, а Жељко Обрадовић је у току меча шансу пружио и својим најмлађим играчима. Перо Антић није имао милости према клубуи за који навија, а Звезда ни жеље ни храбрости за мање од минус 17 пред последњу четвртину.

Томпсон 10п 2ск, Штимац 9п 4ск, Цирбес 9п 4ск

4/4 (18-15)

Фенербахче у истом ритму током целог меча, долази до +19. Антић и Удох не стају, веома расположени. Дејан Радоњић је убацио Николу Ребића, али црвено-бели као да су одавно спустили гард. Квинси Милер је атрактивним закуцавањем мало разбудио публику, а Цирбес је зарадио пету личну грешку. Турци мирно и сигурно приводе меч на крају. Фенербахче долази до треће победе, Звезда уписује и трећи пораз.

Штимац 13п 7ск, Цирбес 10п 4ск, Томпсон 10п 2ск

Повезане вести

11 comments

Ninadu нов 7, 2015 at 00:40

Treba Covic da prestane da i za klub, a i PRIVATNO za sebe, trazi i dobija pare od crnogorske kompanije „Voli“ i CG biznismena Veselina Barovica koji je ujak Dejanu Radonjicu!!! Tako je to kada je predsednik kluba maltene vlasnik kluba i zbog svojih privatnih kombinacija postavlja nekog za trenera koji u normalnim okolnostima NIKADA ne bi bio trener kluba koji igra Evroligi. I takodje tog trenera drzi na klupi zbog svojih privatnih finansijskih shema. Covic je spasio KK Crvenu Zvezdu od raspada i postavio je na noge, ali Covic vuce mnoge pogresne poteze…i red bi bio da ipak postoji neko kome bi i on podnosio racune…a ne da zbog svojih privatnih obaveza prema Veselinu Barovicu, moramo da trpimo Radonju dok ne iskoci neka jaka finansijska ponuda za Radonju da preuzme neki evropski klub…E, kad nije iskocila letos nakon osvajanja triple krune…nece nikad. Moracemo mi jos dugo da ttpimo Radonju i njegov sistem igre „ko sutne izvan reketa nek mu umre majka“….samo guranje lopte centru i samo to i samo to..

Reply
Gašpar нов 6, 2015 at 23:48

Ha, kad se malo bolje razmisli, ne treba kriviti ove igrače koji su došli, što pojma nemaju, oni jednostavno ne znaju da igraju košarku, kriv je onaj ko ih je doveo, da li taj čovjek-skaut uopšte zna šta je košarka, pa ovo je kataklizma od igrača, mekel, tompson-to je škart od igrača, mali Rebić pojma nema i kako neko reče, poslati ga negdje i ne vraćatai ga , jer od njega nikad igrača neće biti, garantujem vam to, a ovaj buljavi trener je apokalipsa.Najjednostavniji način da se on smijeni i promijeni koncepcija igre Zvezde je ( s obzirom da ga čović neće smijeniti ) da se ne dolazi na utakmice, pa da vidimo čovića hoće li se inatiti sa onom ciničnom facom, kupuje smradove od igrača za relativno jeftine pare, jer ovi što su došli su bezvrijedni, umjesto da odriješi kesu i kupi extra igrače poput dr Wilijamsa, ne može i pare i jare i ne može se praviti pita od g#ovana…, možda je ovaj poraz i dobar, ko zna šta će promijeniti…

Reply
josif нов 6, 2015 at 22:14

Mislim da ovo vise nema smisla!Neradi se o porazu vec o pristupu igraca i neznanje Radonjica.Nemamo postenu akciju,los skauting protivnika sve u svemu jako,jako lose.Mislim da od odlaska Radonjica nema nista,Covic je rekao da ga nece menjati ali bi zato bilo dobro da se zahvalimo Mekelu,Tomsonu i Simonovicu,i ovaj Miler je tipicni basketas ali za ABA ligu uz Vilijamsa bice dobar.EL je zavrsena prica pre nego je pocela za ABA ligu dovoljan sastav:Vilijams,Jovic,Lazic,Guduric,Dangubic,Simanic,Miler,Tejic,Zirbes,Stimac,Rebic,Nastic,nema potrebe placati toliko stranaca,o Simonovicu netreba trositi reci.Pozz.MKD

Reply
Дане Чуповић нов 6, 2015 at 21:58

Не може се играти Евролига са Радоњићем на клупи. Прошле године са онаквим тимом би и идиот ушао у Топ 16. Човек је тотални кретен.

Reply
bugi vugi нов 6, 2015 at 21:33

ovoliko neznanja nisam gledao ni u vreme Mihaila Uvalina,simonovic nula od igraca…nebi tojku pogodio ni da mu zivot zavisi od nje….izem ti utakmicu zvezda cim pocnu da gube vis e od 6 kosa nema razloga da gledam vise tekmu bruka

Reply
pera нов 6, 2015 at 22:03

Ovo za Simonovića si u pravu ali ova utakmica je izgubljena na pleju. Do koga je ne znam a što se Simonovića tiče smešno je bilo da on čuva Veselog. Mislim da će on prvi kad Danguba počne da igra. Tompson se popravio igra aktivnu odbranu, možda ga treba još sačekati da se opusti i skrenuti mu pažnju da se ne zabija u bolkove. Imam utisak da ne pogleda kad krene u dvokorak. Još smo tanki kod dodavanja kao da ne smemo da dodamo neproveren pas i tu je protivnik u prednosti. Ova skupa ekipa me nije ubedila da je mnogo bolja. Pero Antić svaka čast on je dobio večerašnju utakmicu i to samo iz razloga što Radonja nije skautirao protivnika kako treba. Čovek pogodi 5 trojki zaboravljen od naše odbrane a šutira sve sa zemlje. Sramota. Tejić je odigrao desetak minuta u prvom poluvremenu i videlo se da znači puno u odbrani a onda smo ga zaboravili na klupi. Rebića odmah u FMP. Kad dovoljno ojača može natrag ovako deluje kao klinac na terenu bez samopouzdanja bez bezobrazluka. Mekel je danas posebna priča, nije ga bilo u utakmici kao da se pomirio da odlazi iz kluba. Šteta ovaj tim može mnogo više pogotovo kad se vrate Danguba i Luka. Simonović ponavljam nema efekta u ovako komponovanom timu jer kad se Luka vrati on realno nema šta da igra. Njegov šut je prosto vasionska imenica kad pogodi obraduju se svi. Nikad kad je bitno za klub. Šteta dobar čovek ali on ovoj ekipi ne može pomoći pogotovo ako Simanić mora van ekipe a tamo je Nastić takodje šteta za klub.

Reply
Mississauga нов 6, 2015 at 22:29

Pero, sta bi sa onim tvojim „zagrevanjem“ protiv partizana za Fener ???
I nisi mi odgovorio prosli put , koju jos funkciju u klubu obavljas sem sto radis kao Covicev bot ?!

Reply
Jesse Pinkman нов 7, 2015 at 00:35

Covic je u kosarci 20 godina I pogresio je sa svakim igracem kojeg je doveo ovog leta!! Kako on planira da dovodi fudbalere, a sam je rekao da je gledao samo jednu utakmicu! Posle Terza ne valja!

Reply
Mississauga нов 6, 2015 at 21:29

Radonja odlazi !!!

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 6, 2015 at 19:34

dajte neki link

Reply
dragan нов 6, 2015 at 22:52

mekelu momentalni otkaz,covek nezna gde se nalazi

Reply

Leave a Comment