Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаТрансфери

Ивана Ђерисило поново у Звезди!

Одбојкашки клуб Црвена звезда данас је у прес центру СД Црвена звезда одржао конференцију за медије на којој је представљено ново, највеће појачање женске сениорске екипе. У редове Црвене звезде, после 12 година, вратила се Ивана Ђерисило.

Присутне новинаре и чланове клуба поздравила је Ана Аврамовић, генерални директор ОК Црвена звезда.

– Повод за данашњу конференцију за медије је представљање Иване Ђерисило. Имам велико задовољство да поздравим Ивану и да јој пожелим добродошлицу. Ивана је веома искусна одбојкашица са великом интернационалном и репрезентативном каријером и њено искуство ће веома помоћи нашем младом тиму – изјавила је Аврамовићева.

Ивана Ђерисило је истакла да је Црвена звезда њена друга кућа и да је срећна што се вратила у клуб у којем је поникла.

– Желим да се захвалим свима, а првенствено Ани Аврамовић и Александру Боричићу који су те 1995. године пружили шансу једној девојчици са Новог Београда да постане човек и одбојкашица каква јесте сада. Ово је моја кућа, кућа из које сам започела своју каријеру, али нећу набрајати шта сам све освојила. Оно што могу да кажем јесте да је и мој супруг из црвено-беле куће. После 20 година су мало другачији приоритети и разлози мог потписа за Звезду. Оно што могу да гарантујем и обећам је да ћу са мојим дугогодишњим капитеном из репрезентације Весном Читаковић и њеним знањем да дам све од себе да са нашим искуством ове девојчице направимо добрим људима и добрим одбојкашицама. Моја сарадња са Звездом траје 20 година, и нека траје макар још 20 и ми ћемо бити задовољни – рекла је Ђерисило.

Тренер црвено-белих Александар Бошковић није крио задовољство што ће моћи да рачуна на сјајну одбојкашицу.

– Искрено, највећи део посла завршила је госпођа Ана Аврамовић на моје задовољство, а верујем и на задовољство свих у клубу. И ја се надам да ће ово бити дугогодишња сарадња и да ће, као што је Ивана рекла, играчице са већим искуством много помоћи овој нашој деци – изјавио је Бошковић.

Уколико Ивана Ђерисило добије неку значајну понуду клуб ће јој изаћи у сусрет.

– Ивана је до сада много дала Црвеној звезди и сигурно је да ће имати ту погодност да ако добије неки много значајнији уговор да ћемо се договорити око тога. Врата Црвене звезде су за Ивану увек отворена и велика је жеља да се наша славна одбојкашка имена враћају у клуб, да заузимају позиције које треба да заузму, јер морамо мислити и на будућност клуба. Нећемо сада причати о одласцима. Ивана је дошла у Звезду и заједно ћемо кренути у нове победе. Екипа Црвене звезде са Иваном Ђерисило и Весном Читаковић Ђуришић представља један значајан спортски колектив и сигурно је да су сада и апетити већи у овој сезони, а ако нам се укаже прилика да освојимо титулу, зашто да не. Имамо сада и искуство и младост и квалитет, имамо одличан стручни штаб и увек стремимо ка врху – истакла је Ана Аврамовић и додала да ће резултат клуба у реванш мечу шеснаестине финала Купа ЦЕВ против екипе Кралово Поле одредити да ли ће Ивана Ђерисило бити лиценцирана за Европу.

– Ни то није неоствариво. Све зависи од реванш утакмице, па ћемо на основу резултата видети. Свакако да се сада са овим појачањем мења ситуација и у европским такмичењима – рекла је Аврамовићева.

Очекује се да Ивана Ђерисило дебитује у петом колу против обреновачког ТЕНТ-а, а о тренутној форми прослављене одбојкашице говорио је тренер Црвене звезде.

– Сви који мало боље познају Ивану знају да код ње у принципу пауза не прави велику разлику у форми. Њој не треба много времена да се припреми и да дође до неке стабилне такмичарске форме. Она је и у претходном периоду била присутна на нашим тренинзима, још од августа, тако да она није неко ко је правио велику паузу што се тиче тренирања и неће јој требати пуно времена да дође до своје праве такмичарске форме – констатовао је Бошковић.

Својим искустовм Ђерисило ће, зајено са Весном Читаковић Ђуришић, бити прави лидер и узор младим одбојкашицама Црвене звезде.

– У овој екипи има доста кадеткиња. Ја сам овде од августа и види се помак и рад са девојчицама, оне тренирају са нама у првом тиму и то је јако битна ствар за све њих. Весна и ја ћемо бити ту да им помогнемо колико год и шта год буде требало. Доста сам титула овде освојила… С обзиром на све надама се да ћемо већ ове године вратити традицију освајања трофеја у Звезду – закључила је Ивана Ђерисило.

Црвено-бели дрес са бројем 19 Ивани Ђерисило је уручила Ана Аврамовић, генерални директор ОК Црвена звезда.

Ивана Ђерисило је каријеру почела у Црвеној звезди 1995. године. Потом је играла за Вићенцу, Езачибаши, Волеро, Галати, Галатасарај, Урбино, Локомотив Баку и Блај. Са Црвеном звездом је освојила три шампионске титуле и један Куп, а проглашевана је за најбољу одбојкашицу домаћег првенства, као и за најбољег нападача. За репрезентацију Србије је одиграла 110 утакмица. Освојила је бронзану медаљу на Светском првенству у Јапану 2006. године и сребрну медаљу на Универзијади у Београду 2009. године. Учествовала је на Олимпијским играма у Пекингу 2008. и Лондону 2012. године.

Повезане вести

Leave a Comment