Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

У среду са Наташом на Студент (Баскет сити, 19 часова)

Повратак Наташе Ковачевић професионалној кошарци изазвао је велику пажњу јавности претходних дана, а љубитељи кошарке и Звездини навијачи моћи ће да је виде на терену у црвено-белом дресу већ у среду, када наш најтрофејнији клуб дочекује екипу Студента у оквиру 6. кола првенства Србије. Сусрет је на програму у дворани Баскет сити од 19 часова.

Екипа Драгана Вуковића извојевала је победу на тешком гостовању против Шумадије у Крагујевцу захваљујући одличном шуту за три поена и поново почела да ниже тријумфе у серији. Млади састав црвено-белих тренутно држи друго место на табели са учинком од четири победе и једним поразом и против нишког тима жели да настави победоносну серију.

Оно што утакмици даје посебну драж је повратак Наташе Ковачевић на терен, тако да ће меч бити под много већом медијском пажњом и надамо се донети и већу посету гледалаца него што је то обичај у последњих неколико сезона. Наташа је у Звездином дресу наступала у сезони 2012/13, када је на 14 утакмица постигла 227 поена и имала најбољи просек у тиму од 16,2 поена по мечу. Сигурно је да ће имати велики мотив да заигра у сличном стилу и на свом новом почетку, а велика жеља и сјајно расположење водиће је у правом смеру на том путу.

zz10

Звезда је ове сезоне променила начин игре, који се прошле сезоне у нападу највише заснивао на кошгетерском учинку капитена Александре Катанић. Сада су први снајпери екипе Катарина Зец и Снежана Богићевић, под кошем доминира Мина Ђорђевић уз помоћ Mилице Бојовић, а за организацију игре је сада превасходно задужена Александра Катанић, док Снежана Чолић својом одличном одбраном и универзалношћу даје посебан печат и од ње се тек очекује да заблиста пуним сјајем. Ивана Катанић и Невена Наумчев бриљирају у кадетској лиги, дају и допринос игри првог тима и представљају светлу будућност клуба.

Ретке су екипе које могу да парирају црвено-белој чети под кошем у нашем првенству, а када Звездину млађарију послужи шут са дистанце као на претходном мечу, тада тешко може да доживи неуспех, још само треба смањити број изгубљених лопти како би се клуб ухватио у коштац са екипом Радивоја Кораћа која доминира на домаћој сцени последњих година.

Студент тренутно има скор 2-3. Успели су да савладају Новосадску ЖКА и Вршац, тако да уопште нису наиван ривал. Предводи их сјајна Тања Ћиров, која је трећи стрелац, седми скакач и блокер и четврти крадљивац лопти у лиги са импресивним просеком од 19,8 поена, 8,6 скокова, 3,2 украдене лопте и 1,2 блокаде. Двоцифрен учинак има и Емилија Стојановић са просеком од 12,8 поена и три асистенције по чему је лидер клуба. Велику минутажу имају Владана Вујисић, Маја Живковић и Јована Јеремић, а треба обратити пажњу и на врло талентовану Анамарију Стојчић.

Биће то врло занимљив меч из више разлога, свакако због повратка Наташе Ковачевић, а и поред тога што је домаћи тим благи фаворит, опрезност и победа као циљ су на првом месту.

                          Црвена звезда – Студент

                         6. коло првенства Србије

                        среда, 11. новембар 2015.

              Хала Баскет сити – Београд, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment