Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Човић: „Настављамо разговоре, нисам песимиста“

Председник КК Црцвена звезда Небојша Човић обратио се медијима на утакмици женског клуба са Студентом, на којој се кошарци вратила и Наташа Ковачевић.

„Евролигин јучерашњи концепт је нулта позиција. Оно што је минимум да првак АБА лиге иде сасвим сигурно у Евролигу, финалиста у квалификације, а полуфиналисти у Еврокуп, што и није тако лоше за почетак. Настављамо разговоре, нисам песимиста да можемо да обезбедимо још неке ствари“ рекао је Човић а објављује „Тањуг“.

Председник КК је је истакао да је ово добар концепт.

 „Очекујем да видим реакцију ФИБА, какву ће контрапонуду дати. Ово је добар концепт, он је предигра онога шта ће се за пет до 10 година дешавати на просторима Европе, као неки пандан америчкој НБА. Потпуно би било нелогично да прескоче простор бивше Југославије, који је доказан кошаркашки простор, а ту је и Београд као кошаркашки град. Потребно је стрпљење и добар рад, мислим да ћемо доћи до онога што представља више од тренутног што имамо“ изјавио је Човић и наставио:

„Не заборавите да АБА лига 14 година није била регистрована, да јој је ФИБА 9. марта 2015. одузела лиценцу. У великој мери били смо дезавуисани, али не бих се враћао на прошлост. Неопходна је хомогенизације српских клубова, као и клубова у АБА лиги и добра координација са нашим кошаркашким савезом у смислу пројектовања нове стратегије.“

Човић каже да наши клубови морају да се приближе богатима.

„Од прошлости и приче да смо светски прваци нема ништа, то је за архиву. Европа иде новим концептом, морамо да се прилагодимо, задржимо и подигнемо наш ниво. Морамо да схватимо да је неопходна реформа нашег приступа, а то значи да наши клубови морају да обезбеде кроз низ пројеката што већи проценат сопствених прихода и да се на тај начин убрзано приближимо богатима, у контексту тога је и сама приватизација. Имамо простора за све то, само су потребни велики рад и енергија.“

Повезане вести

Leave a Comment