Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашице у Лајковцу за нове бодове

Одбојкашице Црвене звезде, после пласмана у четвртфинале Купа Србије, очекују нове обавезе у Суперлиги. На реду је шесто коло најквалитетнијег домаћег такмичења, у ком црвено-беле путују у Лајковац на мегдан Железничару.

Екипа Железничара прошле сезоне заузела је шесто место, а сличан сценарио их вероватно очекује и ове године. У борбу за четири најбоља тима тешко да могу, али опстанак не би требало да им буде угрожен. У Лајковац су пред почетак сезоне стигле Јована Јовичић (коректор) и Данијела Андрић (средњи блокер), обе из ТЕНТ-а, и управо њих две предводе екипу тренера Јерковића. Јовичићева је најбољи поентер са просечно 20 поена по утакмици и први избор техничара Иване Лазаревић. Поред двојца који је стигао из Обреновца запажену улогу има и Бојана Мартиновић, примач сервиса. Железничар има скор од три победе (Јединство Ужице, Јединство СП и Крагуј) и два пораза (НИС Спартак и Визура), што је тренутно довољно за шесто место. Такође, у Купу су савладали Гимназијалац и пласирали се међу осам најбољих.

Звезда је успела да оствари победу у Купу над Смедеревом и тако донекле поправи утисак после пораза од ТЕНТ-а. Са скором 3-2 црвено-беле заузимају пето место, и то сигурно не задовољава никога. Весна Читаковић-Ђуришић вуче екипу и уз уклапање Иване Ђерисило требало би да дођу и још бољи резултати. Све боље партије пружа и млада Анастасија Секулић, примач сервиса. Победа у Лајковцу приближила би екипу Александра Бошковић врху табелу који сви прижељкујемо.

Утакмица се игра у ХС „Лајковац“, у суботу, 21. новембра у 19ч.

Повезане вести

Leave a Comment