Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашице у дербију кола гостују у Суботици

Одбојкашице Црвене звезде гостују другопласираној екипи НИС Спартака у оквиру осмог кола Суперлиге. Црвено-беле гостовањем у Суботицу започињу последњи месец 2015, у коме их очекује веома напоран распоред и такмичење на три фронта – домаћа лига, Куп Србије и ЦЕВ Куп.

НИС Спартак је годинама у самом врху српске одбојке. Суботичанке су редован учесник самих завршница домаћих такмичења, али своју добру игру не успевају да крунишу неким трофејом. Прошле сезоне су надиграле Звезду у борби за финале домаће лиге, у коме су касније изгубиле од Визуре, док  је у Купу ТЕНТ био бољи од њих у полуфиналу. Марта Дрпа и Софија Медић напустиле су Суботицу у паузи између сезона, али је Спартак успео да задржи капитена Тању Средић, као и примачку дијагоналу Цветићанин-Олуић. Александра Цветићанин најбољи је поентер екипе тренера Галешева са 16 поена по утакмици, и први избор у нападу техничара Емијиле Антанасијевић. У досадашњем току сезону Спартак је забележио пет победе уз два пораза (по 3:2 од Јединства СП и Визуре). У Купу у савладале Јединство из Ужица и прошле међу осам најбољих екипа, док су у Купу ЦЕВ обезбедиле наступ у осмини финала.

Црвено-беле имају исти скор као Суботичанке, те овај меч имају још већу важност. Љубица Кецман одиграла је одлично  у прошлој утакмици и сигурно да њена добра игра радује и доноси више могућности тренеру Бошковићу. Искуство Весне Читаковић-Ђуришић имаће посебну важност у овом мечу, с обзиром на то да екипа Спартака има играчице које годинама играју заједно и немају много осцилација у игри. Звезда се традициалнo мучи на северу Србије и нема сумње да нас очекује још једна врхунска одбојкашка представа.

Утакмица у ХС „Дудова шума“ на програму је у петак. 4. децембра са почетком у 19ч.

 

Повезане вести

Leave a Comment