Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Гудурић: Имамо обавезу да се реванширамо за тежак пораз

Марко Гудурић је имао одличну ролу претходног петка у рушењу првака Европе, а уочи меча са Химкијем очекује и реакцију екипе на убедљив пораз који је претрпљен против овог ривала на гостовању у Русији.

– Сигурно да после победе над Реалом и победа у АБА лиги сви од нас очекују да можда одиграмо и најбољу утакмицу ове сезоне. Сигурно да имамо притисак, али и обавезу да се реванширамо за тежак пораз, најтежи који су нам нанели ове сезоне. Имамо обавезу према навијачима и према себи да пружимо најбољу партију, изађемо екстра мотивисани, да пробамо да урадимо неке ствари које смо се договорили и да можда очекујемо и леп резултат.

Колико је битно да Звезда у добром ритму почне утакмицу најбоље се видело у сусрету са Мадриђанима, Гудурић сматра да ће и овога пута од велике важности бити успешан старт црвено-белог тима.

– Ако на загревање изађемо како треба и ако почнемо утакмицу као против Реала, докажемо себи да можемо да их победимо, а верујемо да можемо, мислим да после неће бити никаквог притиска. Када се изађе на терен све то престаје.

Екипа је у једном тренутку имала великих проблема са повредама, што се одразило на резултате, а онда је срушен велики Реал. Сада је ситуација мало боља, али ће до комплетирања тима проћи још много времена.

– Сада је лакше, не само због те победе, већ и због повратка неких играча. Све нас је више на тренинзима, што заиста радује. Склапају се коцкице. Сада сви очекују од нас да добро одиграмо и то је једна обавеза, одговорност. Потрудићемо се да одиграмо најбоље могуће, оставимо срце на терену и пробамо да победимо.

Маркус Вилијамс се враћа на паркет, а Марко сматра да је љубимац навијача Црвене звезде већ сада спреман да помогне екипи у великој мери.

– Прошле године смо углавном били противници, већ се види на тренинзима колико ће нам значити. Мислим да је спреман. Веома је битно што је он ту био прошле године и упознат је са свим стварима које тренер очекује и шта се тражи од њега. Зна се какав је он играч. Видећемо како ће бити, али срећни смо што је ту и сви се радујемо томе – истакао је Гудурић.

Повезане вести

Leave a Comment