Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши тријумфовали у „вечитом дербију“

Непуних четрдесет осам сати пошто су црвено-бели одбојкаши у Израелу победили домаћи Хапоел у оквиру шеснаестине финала Купа изазивача очекивао их је „вечити дерби“. Ипак, кратка пауза између два меча и умор није утицао на наше одбојкаше, који су у Спортском центру „Визура“ успели да победе Партизан након три сета: Партизан – Црвена звезда 0:3 (18:25, 23:25, 23:25).

Црвена звезда је добро ушла у меч, освојивши прва три поена, Партизан је одговорио са два узастопна поена. Уследила је игра поен за поен, да би се црвено-бели блоком вратили на три поена предности, након чега је уследио први тајм-аут на мечу (4:7). Предност је наставила да расте и након паузе (5:10), а Звезда је имала +5 и на техничком тајм-ауту (7:12). Домаћа екипа је стигла на три поена заостатка (11:14), а након игре поен за поен, Звезда поново повећава разлику у своју корист (14:20). Партизан је одговорио са два везана поена, али је Звезда потом везала три, уз одличне сервисе Александра Благојевића (16:23). Тренер црвено-белих, Драган Кобиљски није хтео ништа да ризикује, па је након нова два везана поена домаће екипе затражио тајм-аут (18:23). Црвена звезда долази до шест сет лопти, а блок Околић-Буцуљевић се потрудио да већ прва буде реализована (18:25).

Црвена звезда је на почетку другог сета повела са два поена предности (2:4), а затим одржавала ову разлику у наредних неколико поена. Партизан је успео да изједначи резултат (7:7), а затим је настављена велика борба, да би црвено-бели отишли са два поена вишка на технички тајм-аут (10:12). Стојсављвић и Мунћан су перфектно реаговали у блоку, након одличног сервиса Околића, што је био сигнал за тренера домаћих да реагује тајм-аутом (11:14). Уследила је игра у мини-серијама од по 2:0 (12:15, 14:15, 14:17, 16:17, 16:19, 18:19). Партизан ипак долази до изједначења (20:20). У „игри живаца“, први су поклекли црно-бели, пошто су црвено-бели поеном Александра Благојевића решили и други сет у своју корист – 0:2 (23:25).

Партизан је освојио прва два поена у трећем сету, Звезда одмах узвратила истом мером, да би потом уследила игра поен за поен. Након неколико грешака са обе стране уследила је „резултатска клацкалица“. Ипак, наша екипа је заиграла боље у одбрани, а поеном Немање Јаковљевића, прва долази до осетније предности у овом сету (8:11). Три поена предности у корист црвено-белих било је и на техничком тајм-ауту (9:12). Партизан везује два поена после одмора, а затим исто чини и Звезда (11:14). Сервиси Јаковљевића били су неухватљиви за домаће играче, па је тренер црно-белих реаговао тајм-аутом (12:17). Домаћа екипа осваја наредна два поена, али, пошто је Стојсављевић прочитао жељу техничара Партизана да „скува“, Звезда се убрзо вратила на +5, па је уследио нови тајм-аут (14:19). Домаћа екипа се није предавала, већ је искористила велики пад у игри нашег тима да дође до изједначења (20:20). Распламсала се борба, Црвена звезда је успела да стигне до две меч лопте, након одличног сервиса Благојевића. Црно-бели су спасили прву, али су након тајм-аута Кобиљског, направили сервис грешку, што је означило крај сета, а тиме и меча – 0:3 (23:25).

Најефикаснији на мечу био је Александар Благојевић са 15 поена, док га је у нашем тиму пратио Немања Јаковљевић са 12. Код домаћина, највише поена је постигао Димитрије Пантић (13).

Црвено-бели су тако освојили нова три бода у Првенству Србије, и направили одличну увертиру за даљи ток сезоне.

Браво, момци!

Партизан – Црвена звезда 0:3 (18:25, 23:25, 23:25)
Дворана: СЦ „Визура“. Гледалаца: 200. Судије: Светлана Зотовић и Предраг Баланџић. Трајање меча: 78 минута.
ПАРТИЗАН: Буша 9, Пантић 13, Недељковић, Жугић, Лопар 10, Костић, Рајковић (либеро), Јокановић, Величковић 9, Поломац 4, Поповић 3, Перишић. Тренер: Владимир Васовић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 6, Јевтић (либеро), Ђурђевић, Шкрбић, Гмитровић, Милутиновић, Јаковљевић 12, Стојсављевић 6, Мунћан 6, Благојевић 15, Вељовић, Буцуљевић 2. Тренер: Драган Кобиљски.

Повезане вести

Leave a Comment