Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић пред Бајерн: „Не радује ме нимало ситуација око Симоновића“

Пред црвено-белима још једна велика утакмица. Тренер Дејан Радоњић тражи велику подршку навијача, и атмосферу за памћење.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у петак од 19 часова у распродатој дворани „Пионир“ дочекују Бајерн у мечу последњег 10.кола Евролиге. Пред меч који ће одлучити о путнику у ТОП 16 фазу најелитнијег европског такмичења, на конференцији за штампу своја очекивања изнео је тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић:

„Дошли смо до последњег кола првог дела Евролигашког такмичења, у групи о којој смо пуно причали читаво време од првог дана, па наравно после сваког кола, где је и на крају податак да се зна 13 тимова који иду даље, један се чека из једне групе – Макаби, Дарушафака, а чак 2 из наше да прођу, довољно говори о томе у каквој смо групи били и још увек јесмо, о којем квалитету се ради, неизвесности, и свему ономе што сте имали прилике да гледате и ми да играмо од почетка. На крају, дошли смо до дуела против Бајерна, у једном тренутку нашег такмичења сигурно није изгледало да ћемо данас са 4 победе чекати 10. коло, већ су анализе биле драстично супротне, и наравно у том тренутку да нам је неко рекао да ћемо на данашњи дан имати 4 победе и имати дуел против Бајерна, сигурно да би, не оберучке прихватили, већ једноставно би имали неповерење – да ли је могуће да се то може десити. Али ето, успели смо да превазиђемо сву проблематику, околности које су биле екстремно тешке, и ето сада чекамо сутра увече Бајерн у нашем Пиониру, пред нашим навијачима“, рекао је Радоњић.

Први тренер црвено-белих се након тога осврнуо на екипу Бајерна и њихов претходни учинак у досадашњем току Евролиге: „Екипа су која је показала да искуство и квалитет, и сигурно много већа улагања него што су код нас у Црвеној звезди, омогућавају да могу да буду конкурентни тимовима и да то што су показали у досадашњем делу такмичења, кроз неку мало дубљу анализу, нас све доводи до тога да њихово играње у гостима је нешто што је у овом тренутку сигурно за нас битно да знамо и самим тим више бавимо тим детаљима, где су малтене са победама на страни где имају две, а могли су да имају још две и могли су знатно раније да дођу до ТОП 16. Екипа која својим квалитетом и наравно тренером Пешићем, искуством огромним које имају, су имали осим те две победе против Химкија и прилично убедљиво против Стразбура, онако баш лагано, и лопту и одбрану за победу против Реала у Мадриду, имали су изузетно добар резултат неколико минута пред крај Фенербахчеа у Истанбулу, и могли су малтене све 4 победе да имају у гостима. Долазе сад код нас, сигурно да ми желимо и ја лично верујем да можемо да савладамо Бајерн, у атмосфери која ће бити препричавана данима после меча, међутим, морамо да играмо јако квалитетно, да одговоримо на њихову чврстину нашом чврстином, да будемо сконцентрисани, да будемо одговорни, да будемо паметни у нападу, да покушамо да 40 минута уз подршку навијача, од којих очекујем наравно да без обзира на ситуацију буду свих 40 минута уз нас, и ако буде момената када је и Бајерн у вођству, да не престају да буду у мечу читаво време, као што су то били против Реала и Химкија, а ми да покушамо да одиграмо као што је то било у дуелу против Химкија, и да на тај начин дођемо до победе“.

Екипу Дејана Радоњића очекује велика борба у „крцатом“ Пиониру, и тога је свестан и први тренер Црвене звезде Телеком:

„Свесни смо сви заједно да неће бити ни мало лако, да није ни мало лаган задатак, али желимо то да урадимо, и ја верујем да ћемо на крају бити ми ти који ћемо ићи даље.”

Неизбежно је било и да се помене тренутна ситуација са повредама појединих играча: „Здравствени билтен, знате и сами око Симоновића, сигурно да ме не радује ни мало таква ситуација, било их је толико од почетка, па се доста тога и причало, али генерално некако смо стално остајали у неким тренуцима који су јако били лоши, без играча који су јако битни због нас, што због неке концепције, што због тренутног стања, улоге у тиму, и опет ето, овако, позиција да бринемо због тога. Симоновић и ако буде можда могао да игра, питање је на ком нивоу ће то бити, да ли може да пружи оно што је објективно показивао у последње време, да да допринос тиму у оба правца. Надам се да ће и остали бити спремни, да ћемо превазићи те околности колико је то могуће, а искрен да будем, није ни мало лагано да стално водимо рачуна о томе, а да тај фокус се склања са тренера. Евидентно је било да у неким тренуцима када смо дуже били заједно у тренажном процесу и такмичарском, да смо се дизали и да смо показивали све боље и боље партије. Али ето, и то је саставни део овога, тако да морамо И ово да прихватимо као нешто што се дешава”, завршио је своје обраћање тренер црвено – белих Дејан Радоњић

Утакмица Црвена звезда Телеком – Бајерн почиње у 19 часова, капије „Пионира” биће отворене од 15.30, јер већ у 16 сати као увертиру за влику европску утакмицу првог тима сениора, играју кошаркашице Црвене звезде.

Повезане вести

2 comments

Šurdas дец 18, 2015 at 13:30

U ovakvoj grupi gde su prvi i četvrti tim sa f4 i pobednik Evrokupa, imati plasman u top 16 u svojim rukama nije mala stvar. Svaka čast

Reply
zox i čačak S дец 17, 2015 at 18:19

Samo da Radonjić relaksira ekipu uz ambijent dalje u EL.Treba da pojedini igrači izdrže pritisak.!

Reply

Leave a Comment