Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Лазић: Покушаћемо да догурамо што даље

Бранко Лазић је још једном одиграо борбено, био је и мало више нервозан због важности утакмице, па је раније завршио меч због пет личних грешака. Нинизао је шест поена, по два скока и асистенције, а након рушења Бајерна у Пиониру био је презадовољан новим пласманом у Топ 16 фазу Евролиге.

– Успели смо после свега, колико је прошло од почетка сезоне три-четири месеца, поред свих тих проблема, недостатака, неуиграности, успели смо да остваримо тај неки први циљ који је постављен пред нама, а то је Топ 16. Што се тиче саме утакмице, добро смо отворили, а онда су уследили ти неки падови у другој и трећој четвртини, али смо успели некако да исконтролишемо то, пре свега добром и јаком одбраном и да постигнемо те неке поене. Постигли смо баш доста тројки. Шут нас је прилично добро служио вечерас, али поново се дешавају неки празни ходови, али најбитније је да успевамо то да исконтролишемо на време и да утакмицу преокренемо у нашу корист када губимо.

Лазић је зарадио неспортску личну грешку, у покушају да осујети Риверса на два минута и 17 секунди пре краја, а то му је био и пети фаул, па је одлучујуће тренутке посматрао са клупе.

– Па добро, искрено био сам последњи играч, био сам иза њега. Нисам направио фаул за неспортску, али био сам иза њега последњи играч, тако да се то свира као неспортска и јесте, нема шта.

О партији Марка Гудурића, који је тројкама оживео Звезду, Лазић је имао само речи хвале.

– Марко је одиграо вечерас стварно фантастично. У тим неким тренуцима када се ломила утакмица преузео је одговорност, стварно за сваку похвалу, свака част.

Нема много простора за одмор и славље након одличног резултата, јер већ у понедељак првак АБА лиге гостује у Подгорици против првопласиране Будућности.

– Имамо три утакмице пре Топ 16 фазе, окрећемо се следећој, то је меч против Будућности у АБА лиги. Знамо колико је тешко. Прошле године смо једва добили, пре тога не памтим када смо последњи пут добили, тако да се већ спремамо за Будућност и идемо даље од утакмице до утакмице.

Познати су и противници екипе у Топ 16 фази, а Лазић истиче да екипи неће имати мањак амбиција ни у новој групи.

– Сигурно да ће бити и тамо велика борба, али као што сам начуо негде да је условно речено лакша група од ове друге. Ми ћемо покушати да догурамо што даље, али као што сам већ рекао АБА лига нам је за сада примарни циљ – истакао је актуелни капитен екипе у одсуству првог капитена Луке Митровића.

Повезане вести

Leave a Comment