Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Митровић: Освајање титуле првака Србије најдражи моменат у 2015. години

Лука Митровић је у 2015. години као капитен Црвене звезде подигао три пехара – Куп Радивоја Кораћа, титулу првака АБА лиге и трофеј намењен шампиону Србије. Ипак, касније га је повреда одвојила од терена, па његови саиграчи са нестрпљењем очекују да их на пролеће поведе ка новим титулама.

– Кад се присетим, као да је јуче било све оно што се дешавало у Ушћу 2014. године, када смо онако сумирали утиске. Пресрећан сам што могу да кажем да је 2015. била знатно успешнија него 2014. година. Једна година која је обележила историју Кошаркашког клуба Црвена звезда и стварно немам ништа да додам осим да пожелим свим људима којима је Црвена звезда у срцу да им 2016. буде бар исто успешна колико је била и 2015.

Митровић је замољен да издвоји и најдражи тренутак у историјској години за црвено-беле.

– У таквој сезони стварно је тешко издвојити један тренутак, али нек’ то буде када смо освојили титулу првака Србије где смо коначно завршили једну предугачку сезону, са толиким бројем утакмица и толико напорну, и где смо је заокружили са сва три трофеја и ако већ морам да издвајам неки моменат, нек’ то буде тај.

Крилни центар актуелног освајача трипле круне свестан је колико је здравље важно за свакога, па је то била његова примарна новогодишња жеља.

– Себи, а и свима осталима, за нову годину бих пре свега пожелео здравље, јер ето, нажалост, осетио сам на својој кожи колико је све то битно. Надам се да ћу у 2016. години колико год је то могуће убрзати повратак на терен и онда наставити са походом на резултате из 2015.

Период строгог мировања је већ иза српског репрезентативца, тако да већ сада полако ради на јачању ноге.

– Тај неки најгори и најдосаднији период повреде је прошао. Тих првих месец дана када сте буквално везани за кревет и где ништа не можете да радите. Почео сам већ дужи период са терапијама. Сада радим неке тренинге везане за јачање ноге и за сада то све иде онако у смеру који смо сви прижељкивали и надам се да ће се тако наставити и да ће се тај неки планирани датум повратка на терен и остварити – истакао је Митровић.

Повезане вести

Leave a Comment