Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Изјаве Радоњића и Штимца након меча против Фенербахчеа

Ни трећи пут ове сезоне, а четврти ако се рачуна и меч на припремама, Црвена звезда није могла до победе против Фенербахчеа. Турски састав се показао као превисока препрека за црвено-беле, а након меча је и Владимир Штимац констатовао да је наш шампион све пробао, али да је ривал у овом тренутку квалитетнији.

– Честитам екипи Фенербахчеа на заслуженој победи. Покушали смо, али су они казнили сваку нашу грешку. Играли смо против вероватно најјаче екипе у Европи, за коју верујем да ће бити кандидат за освајање Евролиге – истакао је центар екипе са Малог Калемегдана.

Тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић, није био те среће да јубиларну 200. такмичарску утакмицу на кормилу трофејног клуба прослави победом. Звезда је била далеко од првог тријумфа у ТОП 16 фази, па ће у наредним утакмицама покушати да стигне до успеха.

– Пре свега честитке Фенербахчеу на потпуно заслуженој победи и захвалност навијачима на подршци и навијању. У самом старту је било евидентно да нешто што смо претпоставили да може да се дешава је било присутно. Нисмо ушли добро у меч, али убрзо смо кренули да играмо пуно боље, ушли у резултатски егал, међутим, наставак је показао да је разлика у квалитету јасна. Они су у завршници друге четвртине направили разлику коју су контролисали до самог краја. Они су из великог броја офанзивних скокова постигли превелики број кошева. Имали су чак 17 скокова у нападу. Ни у једном тренутку нису испуштали контролу, терали су нас на лоше ствари и тако нас још једном савладали. Треба пуно рада и спреме да би могли да одиграмо ових 12 преосталих мечева на најбољи могући начин, да кроз утакмице са овим тимом будемо бољи и да наставимо борбу за оно што нас чека за неколико месеци.

Радоњић је упитан колико су се порази од ЕФЕС-а и Цедевите одразили на партију против Фенербахчеа и да ли је скаутинг противника одрадио пресудан посао на овом мечу затворивши главне полуге Звездине игре?

– Играли смо против тима који ће бити у завршници такмичења. То је показао и вечерас током свих 40 минута. Ми смо покушавали да одговоримо том квалитету на начин који ми можемо у односу на њих. Они су користили своје предности којих има јако пуно, не у односу на нас, већ у односу на највећи број екипа у Евролиги. Сагледавајући оно што је било раније, поразе од ЕФЕС-а и Цедевите, и утицај свега на то, мислим да смо изгубили против њих и раније под другачијим утицајем. Поново смо у неком новом саставу који тек треба да дође до неког нивоа да можемо да кажемо да смо спремни да играмо мечеве боље него што их играмо сада. У овом тренутку је очигледно да постоји та проблематика, али није нам први пут ове сезоне. Извлачили смо се, али не може то баш тако брзо против тима као што је Фенербахче – закључио је Радоњић.

Повезане вести

2 comments

Crni Grga iz Mokroga Luga јан 9, 2016 at 19:50

Radonjiću, trenerska neznalico kako te nije sramora reč da kažeš:
Ali ne brini ništa. Dok te Čović neprikosnoveni „svetac“ drži na mestu trenera. Zar stvarno ne primećuješ da ne znaš da vodiš tim. Kad to shvati i Čović biće kasno.

Reply
zoki Ča borac јан 9, 2016 at 09:13

Hoće da kažu da su Real i Himki mnogo lošiji od Fenera.Mislim da nisu.Fali nam više ideja u napadu malo je 2na 2 Jović Cirbes i po neka trojka.Trebaju nam laki poeni utrčavaju iz 2.plana ,lucidni pasova bekova i krila.

Reply

Leave a Comment