Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Одбраном и паметним нападом дошли смо до велике победе

Црвено-бели су срушили Панатинаикос усред ОАКА Арене, а задовољство на лицу Дејана Радоњића исијавало је након првенца његовог тима у ТОП 16 фази Евролиге ове сезоне.

– Од старта смо имали добар приступ мечу. Било је и грешака, посебно у заграђивању, због чега је Панатинаикос у првом полувремену имао чак девет офанзивних скокова. Паметним нападом успели смо да дођемо до резултатске равнотеже, веома је битно то што смо на крају друге четвртине направили предност и добро започели трећу. Знали смо да ће они својим квалитетом доћи у позицију да се врате у меч, издржали смо и то, и још одбраном и паметним нападом дошли до велике победе, не само у резултатском смислу – рекао је Радоњић.

Стратег Црвене звезде овим успехом осамио се на трећој позицији вечне листе клуба по броју победа. Радоњићу је ово био 143. тријумф, док је иза њега остао Милан Бјегојевић, тренер шампионске екипе Црвене звезде из 1969. године, са 142 победе. Испред Радоњића су још само Небојша Поповић са 155 победа и Ранко Жеравица, који је забележио 167 тријумфа на кормилу екипе са Малог Калемегдана. Постоји велика вероватноћа да ће их Дејан Радоњић престићи до краја сезоне, јер Звезду поред утакмица у Евролиги и АБА лиги очекују финални турнир Куп Радивоја Кораћа, као и лигашки део и плеј-оф Супер лиге Србије.

Повезане вести

2 comments

dr јан 15, 2016 at 15:43

Bravo Radonjicu ! Podeljena minutaza na veliki broj igraca, bas onako kako treba… Dobro je to izgledalo sinoc, sada jos vise radite i budite jos bolji… Narednih 15 dana ne mrdate iz Beograda, eto malo vise vremena za treninge i dodatno uigravanje… Pozz

Reply
pera јан 15, 2016 at 22:00

Utisak je fenomenalan samo mislim pošto nije bilo Tejića da je šansa trebala da se da Nastiću na minut dva a Rebića nikako ne treba zapostavljati i demoralisati. Bićemo još bolji kakio vreme prolazi. Štiki je prijatno iznenadio. Intelegentan momak mora da nauči da pogadja slobodna bacanja.

Reply

Leave a Comment