Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: „Нису Реал по имену, али су изузетни“

Кошаркаши Црвене звезде Телеком настављају такмичење у Евролиги, утакмицом 4.кола ТОП 16 фазе против шпанске Уникахе из Малаге.

Екипа Ђоана Плазе игра ове године изванредну кошарку, а тим „зелено-љубичастих“ у првој фази најелитнијег европског такмичења у једном тренутку био је и једини непоражени тим, уз победу над екипом ЦСКА, и то у Москви.

Екипа из Малаге, у којој ће у петак играти и некадашње узданице црвено-белих, Немања Недовић и Демаркус Нелсон, стиже у Београд у четвртак у поподневним часовима, а тренер Плаза је пред пут у Србију, бираним речима говорио о екипи Црвене звезде Телеком, и атмосфери која његову екипу очекује у петак увече у хали „Пионир“.

Управо на том месту, у четвртак је на конференцији за медије, тренер црвено-белих Дејан Радоњић „узвратио истом мером“ и са пуним поштовањем према наредном противнику, најавио утакмицу 4. кола Евролиге:

„Екипа Уникахе је изванредно одиграла прву фазу Евролиге, колико се сећам, почели су са 5-0 уз победу над ЦСКА у Русији, касније, када су већ обезбедили пролаз даље, и уз повреде неколико играча, наизглед мало попустили. Наредни противник у изванредном моменту за њих, долази у Београд. Одлично су почели и ТОП 16 фазу, у Атини су подсећам, поразом у последњој секунди, пропустили прилику да са скором 3-0 дођу на ову утакмицу. У претходној утакмици су победили Цедевиту врло убедљиво, касније и меч у шпанској лиги добили још убедљивије, уз велики број убачених тројки, и изванредан проценат шута за три поена, чини ми се, преко 50 посто. Види се и препознатљив стил рада њиховог тренера Плазе, тврда одбрана, транзиција, добар шут… Све то јасно говори да у одличном статусу стижу у Београд. Међутим, и ми смо врло свесни ко нам долази у госте. Нису Реал, по имену, али су изузетан тим. Састављен од врло искусних и добрих играча. Зато нам је потребна велика и бучна подршка навијача, који су уз нас били и до сада. Морамо да одиграмо добро, и да у дужим интервалима држимо потребан ниво, како бисмо савладали екипу Уникахе“ рекао је на конференцији за медије тренер Дејан Радоњић, који је додао да пред овај меч, здравствене проблеме једино има Квинси Милер, који је у среду увече на тренингу повредио скочни зглоб.

Утакмица Црвена звезда Телеком – Уникаха, игра се у петак од 20 часова. КК Црвена звезда Телеком подсећа, да ће и за овај меч важити посебни безбедносни протколи при уласку у дворану (без упаљача, ситних новчића, козметике, и флашираних напитака). Такође, и овога пута за власнике сезонских улазница, важиће иста процедура (исти улазу у партеру и на трибинама) као и за претходне мечеве Евролиге у „Пиониру“.

Капије дворане биће отворене у 17.30 часова, а клуб још једном апелује на све навијаче, да навијају спортски, и да без обзира на дешавања на терену, не убацују никакве предмете на паркет.

КК Црвена звезда Телеком је због бачених предмета током утакмице са Фенербахчеом, платио казну од 8000 евра, што значи да би у случају понављања оваквог инцидента, клуб наредну утакмицу против Локомотиве из Краснодара, могао да игра без публике.

Повезане вести

1 comment

drmr јан 22, 2016 at 15:41

I ako ih ne pobedimo, nema veze, mi u TOP 16 samo mozemo da dobijemo, pobede, novac, nove igrace, iskustvo, mozda i prolaz u TOP 8 ?! Gazi spance Radonja !!!

Reply

Leave a Comment