Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисткиње добро почеле па стале

Ватерполисткиње Црвене звезде доживеле су и други пораз у групној фази Евролиге у Будимпешти. Сентеш је славио против црвено-белих резултатом 19:6 (3:1, 5:2, 5:0, 6:3).

Шампионке Србије имале су врло добар почетак и практично биле егал са изузетно квалитетном екипом Сентеша до средине друге четвртине када је уследио пад у игри од кога се састав из Београда није опоравио до краја сусрета.

Екипа Милоша Брадића повела је ефектним голом искусне Драгане Ивковић. Током већег дела прве четвртине Звезда је држала почетну предност. Меч је у том периоду био врло тврд, са доста освојених лопти на обе стране, а гостујући тим је јаким отпором и добром одбраном изненадио екипу Ласла Тота. Међутим, Сентеш је ипак нашао пут до мреже и то преко Барбаре Бујке, репрезентативке Мађарске која је била део националног тима у освајању титуле првака Европе претходног месеца у престоници Србије. Она је најпре изједначила резултат, а затим из петерца донела вођство свом тиму, да би 14 секунди пре краја прве деонице Ибоља Мишколци повисила на 3:1.

Све то ипак није обесхрабрило црвено-беле девојке, које су почетком другог периода игре смањиле на 2:3 новим голом Драгане Ивковић, овога пута уз малу помоћ десне стативе. После још једног петерца за Сентеш, Бујка је вратила предност од +2 (4:2). Црвено-беле су и даље биле максимално наоштрене. Драгана Ивковић је погодила пречку, али је убрзо након још једне освојене лопте Звезда поново дошла у прилику за постизање гола, коју је искористила Тијана Јаковљевић и три минута и 20 секунди пре краја друге четвртине смањила резултат на 3:4. Након тога је дошло до великог пада у Звездиној игри. Из одличне позиције да се надиграва са Мађарицама, београдски клуб је почео да губи нити игре. Сентеш је то знао да казни и до полувремена стекне предност од 8:3 головима Реке Кевер-Киш, Аните Хевеши и Анет Гемеш.

Слабија игра и заостатак од пет голова као да су утицали на психолошки пад међу црвно-белим ватерполисткињама. У наставку им ништа није полазило за руком, блокирани покушаји, ударци преко гола, пречке и стативе, уз лоша решења у игри жестоко су изнервирали и тренера Брадића који се највише љутио на талентовану Лару Луку због младалачких грешака. За то време су ривалке наставиле своју серију, која је трајала до почетка последњег периода игре када је Израелка Шунит Струго смањила на 4:14.

Звезда није имала решења за расположени квартет у редовима Сентеша. Река Кевер-Киш, Анита Хевеши, Ибоља Мишколци и Барбара Бујка показале су свој раскошни репертоар, док је код Звезде Драгана Ивковић успела још два пута да затресе мрежу и остави најбољи утисак у редовима нашег првака уз чувара мреже Емилију Александровић.

Драгана Ивковић била је најефикаснија у екипи Црвене звезде са четири поготка, док су Тијана Јаковљевић и Шунит Струго по једном затресле мрежу. Узданица Сентеша Река Кевер-Киш је била најефикаснија на утакмици са шест голова, а пратиле су је Барбара Бујка и Анита Хевеши са по четири поготка, док се Ибоља Мишколци три пута уписала у стрелце.

СЕНТЕШ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 19:6 (3:1, 5:2, 5:0, 6:3)

Будимпешта, Судије: Спиридон Ахладиотис (Грчка) и Дијана Дутил-Думас (Холандија).

СЕНТЕШ: Болоњаи, Михаљ, Хевеши 4, Урвари, Мишколци 3, Фаркаш, Гемеш 1 (1), Кадар, Тот, Бујка 4 (2), Кевер-Киш 6, Пенге 1, Гундл. Тренер: Ласло Тот.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Александровић, Миловановић, Пантовић, Ћоровић, Шунит Струго 1, Дујовић, Лука, Јосифовић, Рудић, Дамњановић, Ивковић 4, Јаковљевић 1, Лазић. Тренер: Милош Брадић.

Касно синоћ су Спартак из Волгограда и Сентеш ремизирали (12:12), а пре данашње Звездине утакмице Ујпешт је савладао екипу Спартака резултатом 14:6. Пред последње коло на табели води Ујпешт са шест бодова, Сентеш има четири, Спартак један, а Црвена звезда је без бодова. Црвено-беле сутра од 11 часова у последњем колу групе Б играју против Спартака из Волгограда.

Повезане вести

Leave a Comment