Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Управа преломила: Панатинаикос и Дарушафака у Арени

КК Црвена звезда ће одлучујуће мечеве у борби за пласман међу најбољих осам клубова у Евролиги одиграти у Комбанк Арени.

Без обзира што је Пионир, који од скоро носи име легендарног професора Александра Николића, ове сезоне био неосвојива тврђава за европске великане, у Звезди су одлучили да у Арени дочекају грчки и турски састав, јер се очекује да ће интересовање за поменуте утакмице бити близу еуфорије која је владала пре две године, када је клуб са Малог Калемегдана играо четвртфинале и полуфинале Еврокупа против Будивељника и Уникса пред рекордним бројем гледалаца.

У Пиониру су ове сезоне пред Звездом у Евролиги падали Реал (94:88), Химки (96:91), Бајерн (85:76), Уникаха (87:73), Локомотива (80:66) и Цедевита (94:74), док су због заузетости Арене само на почетку такмичења одиграни мечеви против Стразбура (81:59) и Фенербахчеа (60:74). Сада се екипа враћа у нашу највећу дворану са амбицијама да настави свој победнички низ у Београду и направи кључне кораке ка пласману у најбољих осам клубова на Старом континенту.

Меч против Панатинаикоса је заказан за 11. март, док ће првак Србије и АБА лиге угостити Дарушафаку у претпоследњем колу Е групе ТОП 16 фазе 31. марта. Пре тога екипу Дејана Радоњића очекују гостовања против Фенербахчеа, Уникахе и Локомотиве, док у последњем колу иду на ноге Цедевити у Загреб 8. априла. Информације о ценама карата и начину продаје за мечеве против Панатинаикоса и Дарушафаке биће накнадно објављене. Црвено-белима је на руку ишао и пораз Ефеса у Истанбулу од Локомотиве (61:76), тако да ће и након 9. кола остати на минимум две победе више од петопласираних Ефеса и Дарушафаке, а ако се направи и подвиг против Фенербахчеа у Истанбулу то ће већ бити јако озбиљна предност од три победе више пред последњих пет кола.

Повезане вести

Leave a Comment