Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Звезда у Краљеву спушта завесу на лигашки део сезоне

Црвено-беле у четвртак завршавају лигашки део сезоне гостовањем у Краљеву против истоименог ривала у 22. колу првенства Србије. Меч је на програму од 19 часова и 30 минута у Хали спортова.

Поразом Краљевчанки на гостовању у Вршцу (61:70), утакмица последњег кола осим престижа за Звезду нема такмичарски значај, јер је обезбеђена друга стартна позиција, док ће се Краљево борити за што бољу позицију пред плеј-оф, обзиром да тренутно деле трећу позицију са Врбасом.

Сјајном партијом у убедљивој победи против Радничког (81:62) у суботу, Катарина Зец је понела звање друге кошаркашице 21. кола са индексом 37. Бољи учинак од ње забележила је само Марина Мандић из Вршца (индекс 39). Катарина чак није ни играла у последњој четвртини, а до тада је већ забележила дабл-дабл учинак од 22 поена и 11 скокова, што су њени лични рекорди у домаћем шампионату. Лигашки део ће завршити као најбољи стрелац клуба, а тренутни просек јој је 13 поена по утакмици. Уз то има и 5,4 скока, 2,1 асистенцију и 1,4 украдене лопте, шут за два поена од 56,6 одсто, а са линије слободних бацања 82,3 одсто, тако да је ово њена најбоља сезона у сениорској каријери у којој је стекла пуну афирмацију. Снежана Богићевић је такође била запажена против екипе из Крагујевца са 16 поена и шест скокова уз сјајан шут за три поена од 75 одсто (3/4). Тимска игра је одлика екипе Драгана Вуковића, тако да константно велики допринос пружају Милица Бојовић, капитен Александра Катанић, Наташа Ковачевић, Снежана Чолић, најбоља јуниорка СД Црвена звезда Мина Ђорђевић, Ивана Катанић, Невена Наумчев, Јелена Ћирић и све младе снаге које су ове сезоне наступале за наш клуб, попут Ђурђине Ђокић, Маријане Зукановић, Нине Тешић, Дајане Лукић и Тамаре Чубре. Скок је сјајно функционисао у последњем сусрету. Црвено-беле су ухватиле чак 24 лопте у нападу и 28 под својим кошем, па ни већи број изгубљених лопти (25), није представљао препреку ка победи.

У првом делу сезоне Звезда је славила против Краљева на домаћем терену резултатом 71:52. Само су непоражени Кораћ и Спартак успели да освоје бодове у Краљеву ове сезоне, тако да је то довољна опомена Звезди пред овај сусрет, али и пред евентуални међусобни дуел у плеј-офу.

Анђелина Радић је носилац игре екипе са просецима од 15,4 поена и 9,4 скока. Двоцифрене просеке имају још Марина Ристић (13,4 поена, 6,3 асистенције), Маријана Пауновић (13,4 поена, 5,9 скокова) и некада велика нада црвено-белих Кристина Арсенић (11,9 поена, 7,9 скокова), када се ту још дода интернационалка из Обале Слоноваче Ађоби Тосу-Афанвубо са 6,7 скокова у просеку онда је јасно где лежи велика снага Краљева. Доминантне су у скоку и са просеком од 38,2 само су за нијансу иза Звезде која има 39,2 ухваћене лопте по утакмици. Ипак, у првом одмеравању снага црвено-беле су успеле да их надмаше за чак 10 скокова, али тада гошће нису имале у тиму Анђелину Радић. Са њом у тиму на последњих девет утакмица имају скор 8-1, чиме су се пробиле у сам врх табеле.

Звезда ће свакако ићи на победу како би у добром расположењу дочекала почетак доигравања. Меч на једну лопту против Кораћа показао је да млада екипа нашег најтрофејнијег клуба већ сада може много, а наредни период ће пружити одговор на питање да ли може до самог краја. Екипа размишља од утакмице до утакмице, а гостовање у Краљеву треба одрадити максимално озбиљно, јер представља одличну проверу пред плеј-оф.

                      КРАЉЕВО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

               22. ЛОЛО ПРВЕ ЖЕНСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

                       ЧЕТВРТАК, 10. МАРТ 2016.

           ХАЛА СПОРТОВА – КРАЉЕВО, 19:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment