Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездина борба за евро милионе

Фудбалски клуб Црвена звезда може да очекује велике приходе самим учешћем у квалификацијама за Лигу шампиона, а финансијски сектор већ прави рачунице колико би наш најтрофејнији клуб могао да заради од учешћа у Европи наредне сезоне и то са више страна.

Титула је на дохват руке, а самим њеним освајањем клубу од највећег спонзора Гаспрома следује 200.000 евра бонуса. То је само почетак у односу на оно што ће Звезда приходовати и што би тек могла да добије са финансијске стране.

Црвено-бели од 2007. године нису учествовали у квалификацијама за најквалитетније европско клупско такмичење, што се поклопило са финансијском дубиозом у коју је Звезда од тада још више упала. Избацивање из Европе од пре две сезоне покварило је планове да се клуб још тада колико-толико консолидује материјалним подстицајем за само учешће у квалификацијама за Лигу шампиона. Сада се клубу пружа велика шанса да са више страна оствари велике приходе у зависности од коначног домета. Навијачи ће засигурно похрлити да обезбеде сезонске карте у великом броју, очекује се да ће стадион “Рајко Митић“ бити одлично попуњен већ за прву утакмицу у другом колу квалификација за Лигу шампиона, а тек ако би црвено-бели пребродили још једну рунду и стигли до плеј-офа за пласман у групну фазу то би уз зараду од УЕФА, ТВ права и маркетинга већ могло донети и пет милиона евра у Звездину касу рачунајући све приходе.

– Иако је у питању период годишњих одмора, будите сигурни да ће у другом колу квалификација за Лигу шампиона Црвена звезда на Маракани имати подршку 45.000 људи. Таква су искуства. Да не говоримо о томе да тим девет година није играо квалификације за Лигу шампиона. Могуће је да ће се за европску премијеру тражити карта више, без обзира што ће ривал бити, из условно речено, слабијих фудбалских земаља – рекао је за Моцарт спорт неименовани извор из клуба.

Због свега тога челници Црвене звезде праве велике планове и настоје да ангажују звучна појачања како би екипа била спремна да иде до самог краја и покуша да избори пласман у групну фазу елитног такмичења, где је последњи пут играла у сезони 1991/92, када је бранила европску титулу наступајући по Мађарској и Бугарској, због забране такмичења у Београду услед распада СФР Југославије и рата који се водио на њеној територији. Уколико би екипа Црвене звезде успела да се пласира у групну фазу Лиге шампиона процене су да би клуб зарадио минимум 20 милиона евра, што би коначно поставило клуб на ноге и у огромној мери довело до елиминисања великих дугова који годинама вуку Звезду ка финансијском колапсу.

Повезане вести

4 comments

Milos мар 17, 2016 at 08:30

Problem nam je taj sto imamo vrlo mali koeficijent. I verovatno cemo biti nosioci samo u drugom kolu.

Reply
Petar мар 16, 2016 at 11:57

Ako se udje u LS, klub ce prihodovati oko 20 miliona evra. Mislim da se moramo dobro pojacati za pohod na evropu. Treba nam jos jedan stoper, desni bek, osim ako Petko ne bude onaj od pre povrede i treba nam jedno desno krilo koje ce pruzati konstantno dobre partije.

Reply
Banketoli мар 16, 2016 at 15:52

Za sopera se slazem , desni bek takodje , po mogucnosti da bude igrac Ibanjezovog profila, koji je brz i koji bi se stalno ubacivao gore..
A vezni red trenutno imamo fenomenalan , mada trebao bi nam jedan univerzalni ofanzivni vezista koji ce moci menjati i levo/desno krilo i poluspica.
Takodje , i jedan napadac bi nam dobrodosao, jer Huga ne moze da menja ni Sikimic ni Orlandic.
Uglavnom sa 3-4 pojacanja koja ukupno ne moraju da budu veca od 3-4m , Zvezda bi stvorila veoma dobar tim…

Reply
vexa мар 19, 2016 at 11:19

Druze znas li ti koliko je 3 4 mil. pa mi toliko para nemamo.Ako skrpimo milku za jednog dobrog igraca da pevamo.Po meni treba napadac i stoper pod obavezno.Mislim da je Edson promasaj, jbg mora negde i da se omane kad se kupuje za sitan novac ili besplatno.Uz njih meni nestvarno ali bi valjao jedan ofanzivni vezni koji bi mogao da igra na vise pozicija u sredini i ka napadu.Mislim da smo prenatrpani sa zadnjim veznim, tj ne mogu da nam igraju u istom trenutku 3 zadnja vezna La telec Donald i Grujic, gura grujica napred ali dzabe kad decko nije za to.Sa njima u timu smo previse zakomplikovali srednji red lopta ne ide kao u prvom delu prvenstva, sto je i normalno.

Reply

Leave a Comment