Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Јовић-Цирбес најбољи тандем Евролиге!

Стефан Јовић и Маик Цирбес, најбољи тандем по избору Евролиге. Српско-немачка сарадња произвела 42 асистенције.
Најбоља евролигашка сезона КК Црвена звезда Телеком, донела је ново признање црвено-белима.

Званични сајт Евролиге, рангирао је најбоље тандеме у овом такмичењу, а осим простог збира асистенција (на тој листи индивидуално води Томас Ертел из ЕФЕС-а), у обзир су узети и резултати екипе, али и напредак појединих играча током ове сезоне најјачег евроспког клупског такмичења.

Тако су по избору „Евролиге“ најпродуктивнији тандем Стефан Јовић и Маик Цирбес!

Ова сарадња донела је КК Црвена звезда Телеком много тога у овој сезони, а овај српско- немачки ТАГ теам произвео је 42 асистенције.

Подсећања ради, Стефан Јовић је у Минхену постао апсолутни рекордер Евролиге по броју асистенција (19), а на тој утакмици која је један од најбољих показатеља ове сарадње, Маик Цирбес је постигао 14 поена уз готово непогрешив шут из игре (8-7).

Немачки центар, који је „експлодирао“ у дресу Црвене звезде, игра најбољу сезону у каријери, а колико се ова сарадња цени и у Европи, говори податак да су црвено-бели победили у конкуренцији са тандемима, попут:

Дилејни – Клавер (Локомотива), Рајс – Огастин (Химки),Родригез – Ајон (Реал), Калатес – Радуљица (Панатинаикос), Ертел – Шарић (ЕФЕС).

Повезане вести

2 comments

zemunac1976 апр 1, 2016 at 21:27

Dejo gleda se cela sezona a ne zadnjih mesec dana,zato bolje cuti

Reply
dejo апр 1, 2016 at 20:07

Da ovo mora da je danasnja prvoaprilska sala jer i jedan i drugi su realno u padu forme nazalost to se pokazalo u mecu protiv turaka

Reply

Leave a Comment