Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезда има мотива на претек у предстојећем вечитом дербију

У среду 13. априла на програму је трећи рукометни вечити дерби ове сезоне у који вечити ривали улазе са једнаким бројем бодова. Црвено-бели ће угостити црно-беле у Шумицама од 18 часова у 3. колу плеј-офа.

Након одличног старта такмичења у плеј-офу и тријумфа на домаћем терену против Слоге из Пожеге са уверљивих 26:20 уз велику подршку са трибина, Звездини рукометаши претрпели су пораз на гостовању у Суботици против Спартак Војпута (20:27). Међутим, све то ће Звездине присталице опростити својим љубимцима уколико славе у 80. вечитом дербију и поново ухвате замах у борби за титулу првака Србије.

Сведоци смо већег броја изненађења на почетку такмичења у плеј-офу, тако да ће сваки бод бити изузетно важан, а на домаћем терену не сме бити киксева уколико Звезда жели да оде до самог краја и прва прође кроз циљ након 10. кола. После одличног издања против Слоге, када је све функционисало на високом нивоу, Радосављевић и Бабић решетали мрежу, одлично их проигравали Мандић, Драгутиновић и Тодоровић, а Шотић са левог крила био константна претња, на гостовању у Суботици екипа је показала потпуно друго лице, а велике узданице Бабић и Мандић чак нису успели ни да се упишу у стрелце поред врло покретљиве одбране и чврсте Спартакове одбране. Додатни проблем екипи Ненада Перуничића већ дуже време стварају изостанци Николе Дамњановића и Станка Димитрића, као и првог стрелца тима из минуле сезоне Виктора Матичића, који је ван терена од старта шампионата, а тако ће по свој прилици бити до крај такмичења услед неповољног здравственог билтена, истина не толико лошег као прошле сезоне. За два бода против младе и полетне екипе Партизана у Звездиним редовима ће све морати да буде на високом нивоу, од голмана Златановића и Антеља преко Радосављевића, Мандића, Драгутиновића, Тодоровића, Бабића, Шотића, Бојичића, Кљајића, Гачевића и остале млађарије. Првенствено не сме бити толико изгубљених лопти у нападу и грешака у додавањима, које највише знају да изнервирају навијаче, стручни штаб, а и саме играче, док одбрана мора да буде непробојна као у сусрету против Слоге.

Ове сезоне црвено-бели имају бољи скор у дербијима. Славили су у 6. колу Супер лиге на гостовању са 22:20, док је последњи окршај са Партизаном завршен ремијем 32:32 у оквиру 15. кола, када су се гости свим силама потрудили да не изгубе како би стигли до важног бода у борби за пласман у плеј-оф и то уз неколико контроверзних судијских одлука на штету Црвене звезде. Иначе у досадашњих 79 вечитих дербија Партизан има 36 победа, Звезда 32, док је у 11 наврата било нерешено. Црвено-бели имају прилику да поправе овај негативан скор и приђу на само две победе мање у случају да тријумфују у оба дербија до краја сезоне, тако да је то још један мотив више поред напада на трофеј и место у регионалној СЕХА лиги.

z1-

Екипа Партизана је у прва два кола у плеј-офу ремизирала, и то оба пута против СЕХА лигаша. Са Спартаком су у Суботици одиграли 24:24, док су на домаћем терену у Београду узели бод актуелном шампиону Војводини (27:27) уз одличну партију талентованог Алексе Максића, који је постигао 10 голова. Иначе, Алекса је син Ненада Максића, некадашњег рукометаша оба вечита ривала и репрезентативца, а данас тренера црно-белих. У налету су и остале ударне игле ривала, голгетер лиге Немања Живковић и стамени Стеван Сретеновић, а треба обратити пажњу и на увек неугодног капитена Игора Мршуљу, Михајла Радојковића, Лазара Кукића, Ивана Поповића, Живана Пешића и Матију Пижурицу.

Ривали се одлично познају, тако да нема много простора за изненађења. Звезди у походу ка важним бодовима поред максималног фокуса и квалитетне партије екипе могу много да допринесу навијачи, којих је у последње време све више и пружају снажан ветар у леђа екипи громогласном подршком. Само да тако остане и у наредном периоду, а црвено-бели рукометаши ће се потрудити да им адекватно узврате својим одличним издањима на терену.

                            ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН

                                    3. КОЛО ПЛЕЈ-ОФА

                                 СРЕДА, 13. АПРИЛ 2016.

                    ЦКС ШУМИЦЕ – БЕОГРАД, 18:00 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment