Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Јуниори срушили Реал и заказали финале!

Јуниорска селекција КК Црвена звезда Телеком направила је велики подвиг савладавши Реал из Мадрида у последјем мечу групне фазе „Адидас неxт генератион“ турнира у Берлину резултатом 79:69 (20:24, 18:19, 20:13, 21:13) и тиме обезбедила пролаз у финале у коме ће се састати са Барселоном.

Црвено-бели су одиграли фантастичан сусрет у дворани „Спортфорум“ пред око 300 гледалаца и ношени сјајним Симанићем успели да тријумфују против актуелног шампиона, мадридског Реала, резултатом 79:69 (20:24, 18:19, 20:13, 21:13). Поменути Симанић одиграо је невероватан меч и показао још једном зашто спада међу најперспективније играче у Европи, убацивши 19 поена уз 8 скокова, 4 асистенције и 7 блокада. Одлични су били и Раданов са 14 поена и Ускоковић и Радовић са по 12 поена. У пораженом тиму, Дино Радончић постигао је 16 поена.

Стартна петорка: Радовић, Симанић, Ребић, Ђорђевић, Раданов.

Сусрет екипа које се већ две године заредом састају у финалима јуниорских првенстава Европе, за нијансу боље су отворили Мадриђани предвођени другим најмлађим дебитантом у историји Реала, Дином Радончићем, који је за први тим дебитовао са 16 година и 7 месеци. Током већег дела прве деонице, шпански тим је имао предност од 7,8 поена разлике, али су црвено-бели у финишу деонице тројком Петра Ребића смањили на 24:20. И друга четвртина протицала је мање-више слично првој, да би тек у 16. минуту меча српски шампион пронашао одговарајући ритам и резултатски се потпуно вратио у меч. Сјајан је био Алекса Раданов у тим тренуцима постигавши 8 поена у другој деоници. Ипак поред добре игре кошаркаша Звезде, шпански тим је у самом финишу успео да задржи предност и на велики одмор оде са 43:38.

Већи део треће четвртине обележио је Звездин вундеркид, Бориша Симанић, који је убрзо постао двоцифрен и одржавао црвено-беле у мечу. Иако је Реал дуго држао предност, последњи минут деонице припао је српском тиму. Поентирали су одлични Радовић и Ускоковић и после дуго времена донели предност свом тиму 58:56 пред последњи период. Звездина машинерија свој максимум достигла је у последњој четвртини коју су одиграли практично без грешке. Храбра и паметна игра изабраника Александра Глишића у потпуности је разбила ритам Мадриђанима не дозволивши им да се врате резултатски у меч. Миран у пенал завршници био је Ускоковић, Симанић донео дефанзивну сигурност, а Ребић тројком ставио тачку на фантастичну победу кошаркаша Звезде 79:69.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић 6, Ускоковић 12, Ћоровић 9, Радаковић, Илић, Момиров, Гашић 2, Симаниц 19+8ск+7бл, Раданов 14, Радовић 12+7ск, Ðордевић 2, Ковачевић.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком након победе Албе над Лијетувос Ритасом обезбедили су пролаз у финални сусрет где их чека шпанска Барселона.

Повезане вести

4 comments

djole bari 91 мај 15, 2016 at 02:27

BRAVO MOMCI,SVAKA ČAST. REAL JE OTPISAN,PATI ŠPANIJA, OTPIŠITE I BARSU,NEKA PATI KATALONIJA.ONI SU IZDANCI ŠKOLA PUNIH LOVE A VI ČLANOVI NAJTROFEJNIJEG SPORTSKOG DRUŠTVA NA SVETU, PUNI STE TALENTA,LJUBAVI PREMA KLUBU,ZATO POBEDJUJETE.SUTRA SVI KAO JEDAN,ZA ZVEZDU,ZA SRBIJU!!! MEČ POCINJE TAČNO U PODNE. PRENOS JE NA SPORT KLUBU 2 I VEROVATNO NA BARSINOJ TV,(SATELITI 19.2 ISTOK I 30 ZAPAD).

Reply
srkilikilikili мај 15, 2016 at 01:07

imas prenos na sport klubu u 12 sati . napred zvezda

Reply
Ајрон мај 15, 2016 at 00:48

Хоће ли бити негде можда пренос финала? Чини ми се да је прошле године било, ако не грешим.

Reply
Zvezda ooo ♥ мај 14, 2016 at 20:01

Ovo je fantastičan uspeh.bravo momci .A sad na titulu.

Reply

Leave a Comment