Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Чарлс Џенкинс се вратио кући!

Чарлс Џенкинс од петка је поново члан КК Црвена звезда! Одлични бек потписао је двогодишњи уговор са црвено-белима.

Американац са српским пасошем Чарлс Џенкинс враћа се у КК Црвена звезда. Џенкинс који је са великим успехом наступао две сезоне у дресу црвено-белих, потписао је двогодишњи уговор са актуленим шампионом АБА и КЛС лиге.

26-годишњи Џенкинс кошаркашки је поникао у родном Њујорку, а у историји Колеџа „Хофстра“ остаје упамћен као најбољи стрелац. У НБА лиги наступао је за екипе Голден Стејта и Филаделфије, а љубитељима кошарке у Европи и првенствено Србији, остао је упамћен по изванредним наступима у КК Црвена звезда током такмичарских сезона 2013-2014 и 2014-2015. Током две сезоне међу црвено-белима освојио је два купа, АБА и КЛС лигу, и део је генерације која је освојила „триплу круну“, а остале су упамћене његове партије против „Будивељника“ у четвртфиналу УЛЕБ купа и полуфиналној серији АБА лиге против Партизана.

Током две године у Београду, одиграо је 151 утакмицy у дресу КК Црвена звезда, а прошле сезоне наступао је и освојио титулу у италијанском првенству у дресу „Олимпије“ из Милана.

КК Црвена звезда наставља активности у прелазном року, како би спреман дочекао велике изазове и обавезе у Евролиги, АБА лиги и домаћим такмичењима.

Повезане вести

7 comments

dejo јул 19, 2016 at 17:33

Steta sto nismo zadrzali Kinsija. Sto se tice Djenke mislim da ce morati mnogo ozbiljnije da igra jer ce u suprotnom u decembru biti otpusten.

Reply
oknarb јул 16, 2016 at 12:06

одлично.добродошао назад.има ли шансе да нас појача немања алексансров.зна ли ико у каквој је форми?

Reply
Hadži Dragan јул 16, 2016 at 06:28

Welcome home , Đenka !!! Volimo te i želimo da nastaviš tamo gde si stao .

Reply
SVE PJANO21 јул 16, 2016 at 06:01

I ja razmišljam slično kao Estrella Roja, nisam nešto oduševljen Dženkinsom, imao je blistave trenutke, ali imao je i velike padove. U svakom slučaju puna podrška Zvezdi i nadam se da pravimo iskorak u EL ove godine!

Reply
Viktor јул 16, 2016 at 16:40

šta ti znaš o košarci papane jedan

Reply
Estrella Roja јул 16, 2016 at 01:32

Vratio se u Brooklyn? 🙂
Nadam se da će imati konstantnije igre nego što nas je navikao. Lično sam više za igrače tipa Kinsija koji ne briljiraju ali su uvek korisni za tim, dok Đenka ima velike oscilacije od eksplozije do nevidljivosti na trerenu. Kako bilo, Dženkinsu želim da odagna sve rezerve koje gaje pojedini navijači poput mene. Welcome back!

Reply
Viktor јул 16, 2016 at 16:39

ne laprdaj…

Reply

Leave a Comment