Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Тејић након трансфера: „Надам се да ћу остварити своју велику жељу, повратак у Звезду!“

Кошаркаш Црвене звезде, Марко Тејић, прелази у екипу Мега Лекса из Сремске Митровице као позајмљени играч црвено-белих.

Кошаркаш Црвене звезде Марко Тејић, који је у финишу сезоне играо у дресу ФМП-а, наредне сезоне наступаће за екипу „Мега Лекса“, представника Србије у ФИБА Лиги шампиона, као позајмљени играч КК Црвена звезда.

Жеља кошаркашког клуба Црвена звезда је да, овом позајмицом омогући свом играчу довољно простора и минута на паркету, које ће имати утакмицама АБА лиге, домаћим такмичењима, али и ФИБА „Цхампионс Леагуе“ у којој ће екипа „Мега Лекса“ наступати као једини представник Србије у том такмичењу. Очекујемо, да се Марко Тејић, који је члан Црвене звезде још од 2011.године, правилно развија и настави са играчким напретком, од које ће на првом месту користи имати српска кошарка и КК Црвена звезда.

Марко Тејић је дрес ФМП-а у којем је завршио и претходну сезону, носио још 2008.године, а такође је био члан и млађих селекција репрезентације Србије. У сезони 2011/2012 је наступао за јуниоре Црвене звезде, потом је прешао период „каљења“ у ФМП-у, а у сезони 2013/2014 је прекомандован у први тим црвено-белих.

Са репрезентацијом Србије је на Европском првенству 2015. године освојио златну медаљу, а са Црвеном звездом две титуле у АБА и КЛС лиги и два национална купа.

„Хвала Црвеној звезди и ФМП-у на поверењу, али и прилици коју ми овом позајмицом дају да наставим са својим напретком и да кроз утакмице и минуте на паркету у потпуности развијем свој потенцијал и покажем све што могу. Хвала свим тренерима са којима сам радио, и са којима сам проводио пуно времена развијајући се као кошаркаш: тренеру Дејану Радоњићу и стручном штабу КК Црвена звезда, тренеру Слободану Клипи и његовим помоћницима. Истовремено, хвала и екипи Мега Лекса која верује у мене и пружа ми могућност да кроз јаке мечеве и искушења у АБА лиги, Фиба Лиги шампиона и домаћем првенству и купу, прикажем све што могу. На првом месту, очекују ме јаки тренинзи и добар рад са тренером Милојевићем, екипа је изузетно квалитетна, и очекујем да ћу се кроз јаке тренинге и утакмице наметнути у Сремској Митровици, и тиме остварити своју велику жељу, повратак у Црвену звезду“ рекао је Тејић а преноси „Журнал“.

Повезане вести

Leave a Comment