Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Јовић и Митровић верни Црвеној звезди

Репрезентативац Србије и један од најбољих бекова Европе Стефан Јовић и капитен КК Црвена звезда Лука Митровић продужили постојеће уговоре на још годину дана и остају у црвено-белом дресу до 2018. године!

КК Црвена звезда мтс продужио је у четвртак актуелне уговоре са репрезентативцем Стефаном Јовићем и капитеном Луком Митровићем на још годину дана.

Актуелни шампион АБА и КЛС лиге тако је сачувао у својим редовима за наредни период још двојицу првотимца који су били темељ великих успеха клуба у претходним сезонама и наставио праксу коју је започео новим уговорима, које су током лета потписали и Марко Симоновић и Немања Дангубић.

Стефан Јовић, стандардни репрезентативац Србије, један од најбољих бекова Европе и актуелни рекордер Евролиге по броју асистенција на једној утакмици, стигао је у Црвену звезду у септембру 2014.године. Са црвено-белима је освојио две АБА лиге, две титуле првака Србије, куп Радивоја Кораћа и представљаће темељ игре КК Црвене звезде и у наредне две сезоне. За Црвену звезду је одиграо 131 утакмицу у свим такмичењима. Као репрезентативац Србије освајао је сребрне медаље на ОИ у Рију и СП у Шпанији.

Са друге стране, Лука Митровић је стигао у Београд из Хемофарма још 2012. године. Већ 2014. године постаје капитен Црвене звезде, а на крају исте сезоне у тој улози, као лидер једне од најуспешнијих генерација црвено-белих, подизао је пехаре у Купу Радивоја Кораћа, АБА лиги и српској лиги. За Црвену звезду је одиграо 175 утакмица у свим такмичењима, а поред „трипле круне“ у сезони 2014-2015, са Црвеном звездом освојио је још два купа Радивоја Кораћа (2013 и 2015) и српску лигу у управо завршеној сезони.

КК Црвена звезда интензивно ради на јачању екипе у текућем прелазном року, а о свим активностима обавештаваће јавност и своје симпатизере искључиво на клупском сајту.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

josif сеп 8, 2016 at 14:42

Ovo je samo mazanje ociju,kao satro nesto se u klubu desava.Jasno je da para nema i to mozda u trenutku kada je najpotrebnije.EL nas je nagradila jer je samo zbog obecanja Zvezde da ce imati veci budzet i jak tim dala zelenio svetlo da sampion ABA igra EL.Ovako sa Dzenkom i Kuzmicem i vecitim talentima tipa Mitrovic i Dangubic necemo biti konkurentni u nikad jacoj EL a nedovedemo li 4 i 5 upitna bice i ABA u kojoj se izuzetno pojacali glavni konkurenti Buducnost i Cedevita a mi na 2-43 nedelje do pocetka izuzetno zahtevne i naporne sezone sva je prilikaa resavacemo probleme u hodu ali staje tuje,valjda ce izaci na dobro.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment