Moja Crvena Zvezda
Архива

Spajić i Srnić budućnost Zvezde

Spajić i Srnić

Fudbalski klub Crvena zvezda je na mečevima sa Borcem u Kupu Srbije i sa OFK Beogradom u Jelen Superligi promovisao dva mlada igrača, omladinca, koji svakako predstavljaju budućnost kluba i dokaz su da će Zvezda oslonac tražiti u svojoj školi.

Uroš Spajić i Slavoljub Srnić su za nekoliko minuta na terenu pokazali da sa pravom čekaju budućnost u crveno-belom dresu.

„Nikada u životu nisam osetio takvu tremu i nekakav čudan osećaj u stomaku kao kad me je trener pozvao na izmenu. Mislim da sam prosto zanemeo pred Marakanom i navijačima voljenog kluba. Ništa ne može da se meri sa tim osećajem i zaista sam presrećan“, kaže Uroš Spajić, koji igra na mestu štopera.

Slavoljub Srnić je samo deo tandema „Srnić“. Dva brata blizanca Slavoljub i Dragoljub su pre izvesnog vremena stigli iz Mačve i vrlo brzo pokazali da ih na Marakani čeka velika karijera.

„Ne bih ja još o karijeri, tek se prvikavamo na svlačionicu prvog tima i na starije drugove, odnosno oni na nas. Mislim da smo obojica napravili tek mali korak i da ovo ništa ne znači. Naprotiv, sada nam je obaveza još veća“, kaže Slavoljub Srnić.

Spajić se slaže da je najlakše bilo debitovati.

„Trener uvek želi da mladi igrač debituje, ali treba se sada nametnuti, treba sada izdržati pritisak konkurencije i Crvene zvezde. To bi bio pravi potez i zato niko od nas ne misli na ono što je bilo nego na ono što tek treba da ostvarimo“, jasan je Spajić.

Jedan od Srnića ističe da ne treba zaboraviti ni njihovog vršnjaka golmana Dmitrovića, kao ni vezistu Mijailovića.

„I njih dvojica će uskoro pokazati koliko mogu i znaju i ja se lično tome radujem. Omladinska škola treba da bude srce Zvezde ali mora i da se dokazuje i da igrači iz mlađih kategorija pružaju duplo više na terenu“, kaže Slavoljub.

Vreme će najbolje pokazati koliko su posebni ovi dečaci i mogu li postati Zvezdini asovi.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.