Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвена звезда мтс кренула у Атину

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали у Атину на меч 13.кола Евролиге са Олимпијакосом. Утакмица се игра у уторак од 20 часова у дворани „Мира и пријатељства“. Повратак у среду у поподневним часовима.

Кошаркаши Црвене звезде мтс након победе у Скопљу, имали су времена само да препакују ствари и крећу на нови пут… По повратку из Македоније у недељу увече, већ у понедељак у 13 часова црвено-бели путују за Атину, где их у уторак од 20 часова у дворани „Мира и Пријатељства“ очекује меч 14.кола Евролиге са Олимпијакосом.

Екипа Црвене звезде мтс и ове сезоне побеђује највеће европске клубове и са скором 5-7 након велике победе над Макабијем у Београду, у добром расположењу иде на дуел са некадашњим прваком Европе који на терену предводи сјајни бек Василис Спанулис. Колико тежак посао чека шампиона АБА и КЛС лиге, говори и чињеница да се црвено-бели налазе усред серије тешких мечева у децембру, до краја децембра следе дуели против Олимпијакоса, Реала, Цедевите и ЦСКА…Тренер Дејан Радоњић очекује да црвено-бели још једном на првом месту пруже максимум против још једне искусне и врло квалитетне екипе којој је ове сезоне циљ да се бори за висок пласман.

Идемо у госте екипи Олимпијакоса, однос између наших клубова је добро познат, као и квалитет екипе Олимпијакоса. Ово је још једна у низу врло тешких утакмица које играмо током децембра. Без обзира на изостанак Принтезиса и Хекета, шампион Грчке има толико играча огромног искуства и квалитета који могу да играју евролигашке мечеве на врхунском нивоу. Играмо и против тима који попут нас, нема пораз у домаћем шампионату. Због свега наведеног, свесни смо да нас чека изузетно тежак меч и изузетно добар и јак тим. Покушаћемо да им парирамо и да одиграмо још једну добру утакмицу, која нам долази на средини у овој серији напорних и тешких мечева које играмо у децембру – рекао је пред полазак тренер црвено-белих.

Немања Дангубић:
Чека нас дуел са тимом који је у врху Евролиге. Очекује нас тежак меч, морамо да одиграмо на истом нивоу, квалитетно као против Макабија ако желимо да се надамо добром резултату на терену у Пиреју. Играће без Принтезиса и Хекета, али сви знамо ко је Спанулис у европској кошарци, Лоџески игра одлично ове сезоне. Ипак на првом месту имају одличан, чврст тим који је основа свега, и покушаћемо да одиграмо што квалитетније.

Екипа ће по доласку у Атину одрадити један од два предвиђена тренинга у понедељак увече у време одигравања утакмице у Пиреју, други током преподнева на дан утакмице.

За очекивати је да ће црвено-бели имати подршку навијача у Пиреју, а већ по традицији и у складу са братским односима два клуба, јасно је какав пријем очекује кошаркаше Црвене звезде у Пиреју.

Повратак у Београд из Атине, планиран је за среду у касним поподневним часовима, екипа Дејана Радоњића одмах почиње и припреме за дуел са Реалом.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment