Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Са Кантриде на Маракану: Матјаж Кек и Звезда?

Матјаж Кек

Бивши селектор репрезентације Словеније и садашњи тренер Ријеке Матјаж Кек најближи је клупи Црвене звезде, како је незванично за МЦЗ потврђено у Хрватској.

Кек од 2013. године води Ријеку, на крају лета му истиче уговор сa вероватно будућим шампионом Хрватске, када би се и преселио на „Маракану“.

До краја предстојеће сезоне Црвену звезду би водио привремени тренер, а као могућа имена фигурирају Владимир Петровић Пижон, Бошко Ђуровски, и као и увек, Александар Јанковић. До вечерас ћемо сазнати ко ће водити Црвену звезду до краја сезоне и у другом мечу полуфинала и финалу Купа Србије. Црвена звезда је у првом мечу савладала Чукарички 4:1.

Матјаж Кек је са Ријеком је освојио један куп Хрватске и један Суперкуп, играо две године узастопно групну фазу Лиге Европе, а ове сезоне је на прагу да прекине суверену доминацију Динама из Загреба после 11 година и по први пут у историји клуба донесе титулу шампиона у Ријеку. Тренер је са најдужим стажом у историји Ријеке.

У каријери је водио и Марибор, где је рођен, наступао као играч и одиграо 240 утакмица уз 53 гола, као тренер освојио две титуле шампиона, као и његов отац, У15/У16/У17 репрезентације Словеније и Ал Итихад у Саудијској Арабији, а од 27.фебруара 2013. године је на клупи Ријеке.

Као највећи противкандидат помиње се Владан Милојевић, бивши играч Црвене звезде и тренер у Омладинској школи, сада тренер Паниониоса, који ће напустити грчки клуб на крају сезоне, и бивши тренер Чукаричког са којим је освојио Куп Србије. Милојевић је давна велика жеља генералног директора Звездана Терзића.

Повезане вести

14 comments

Sava Savanovic prvi Srpski vampir мај 7, 2017 at 20:33

Rijeka je najorganizovaniji klub na prostorima bivše Juge. Kek je tamo četiri godine, uspostavio je sistem igre i ponašanja. Uzeo kup, superkup, dve godine igra grupnu fazu LE, i ove godine gotovo sigurno uzima titulu i Rijeka ulazi u kvalifikacije za Lš. Ističe mu ugovor i logično je da mu ponude novi, sigurno kvalitetniji ugovor. To je sa jedne strane. Sa druge strane je Zvezda, sa milionskim dugovima, nestabilnom upravom, verovatnim otkazom posle dva, tri kiksa. Ključno je da li će „vodje“ navijača dati svoju saglasnost da on dodje u Zvezdu (sve pod uslovom da on zanemari sve ono sa jedne strane i kaže da) jer, setite se, ni Veliki Robi nije mogao da dodje dok „gospoda sa severa“ nija aminovala dolazak „Hrvata“ na čelo Zvezde. Sem imena, jer samo nam je to ostalo, mi nemamo šta da mu ponudimo. Bilo bi extra, ali mislim da nije realno. Milojević je već realnija opcija, Pižon i Boško Djurovski kao veliki
zvezdaši su uvek tu.

Reply
Црни Грга из Мокрога Луга мај 7, 2017 at 19:38

Клоп, Анчелоти и Мурињо – кад би све тројица одједном допла – са овом екипом фудбалских незналица и прескупо плаћених лакрдијаша – нико ништа не би успео.

Први потез треба бити – отерати све странце, фудбалске незналице, јер да су знали да играју, макар би завршили у Раднику из Сурдулице, а не би се скрасили у Звезди и не би опустошили ионако празну Звездину касу.

Други потез мора бити – растерати неупотребљиве играче које су Раосављевић, Терзић и тзв Гроф ухљебљивали у Звезди.

А трећи и можда први потез треба бити – пружити шансу Звездиној деци која Звездин дрес сматрају светињом!

Reply
dejo мај 7, 2017 at 19:38

Crvenoj Zvezdi je potrebno da se otjeraju huligani vodje na sjevernoj tribini stadiona Crvene Zvezde ili da se privedu iza resetaka ,treba da ostavku podnese ostavku Terzic i svi ostali u upravi Crvene Zvezde pa posle toga svega da se Privatizuje Crvena Zvezda onda da se ta ili taj koji neko kupi od njih Crvenu Zvezdu napravi se sjajan tim u buducoj upravi tada ,sportski direktor i trener Crvene Zvezde ili da nema sportskog direktora nego menadzer Crvene Zvezde koji ce da dovodi igrace i prodaje igrace kao u Engleskoj

Reply
Вита мај 7, 2017 at 19:47

Опет ти о приватизацији.
Нађи ти некога ко би дао хиљаду евра да купи Звезду, овакву – никакву. Нико не баца џабе паре.

Reply
Vidoje мај 7, 2017 at 19:25

Kek nije realna opcija, verovatno je lansiraju oni koji hoce da miniraju Rijeku. Mislim da je Milojevic zaista najbolje resenje. Ne trebamo zaboraviti dokazanog Slavisu Stojanovica i ne trebamo se iznenaditi kako ce od utorka u novinama glavni kandidat biti Sasa Jankovic, a od toga nema nista.

Reply
Novica Marsic мај 7, 2017 at 18:22

Uopste nije nerealna prica i cini se da je dogovor sa Kekom postignut.Najgori izbor bio bi Jankovic a Vladan Milojevic takodjer ne bi bio losa opcija.Odlicno je radio u Cuki

Reply
MILAN KG мај 7, 2017 at 18:20

Blazo kaze odlazim sa mesta sportskog direktora ali ostajem u klubu cirkus sad ce da mu izmisle funkciju odvratni alkoholicar.

Reply
goksi krsma мај 7, 2017 at 18:06

Mediji ce da spekulisu,pitanje trenera ce biti reseno nakon zavrsetka prvenstva.Mozda ce neka nova uprava da ga postavi.U svakom slucaju mi uvek iz pocetka.Nema kontinuiteta ,prvo se sve srusi ,a onda dolaze neki pametniji pa iznova lazu,lazu,loze nas….

Reply
koprenedriii мај 7, 2017 at 17:58

Pljuvace i njega strucnjaci ko i Grofa kad im dosadi. Kek je trener sa renomeom iz Grofove kategorije. Ali on nije budala da dolazi u srpski fudbalski mulj, a jos ne mozemo da ga hvatamo na Zvezdastvo. On iz uredjenog kluba kao sto je Rijeka da dodje kod nas 😀

Reply
Estrella Roja мај 7, 2017 at 17:44

Ovo je najbolji stručnjak trenutno u regionu, ali mogućnost njegovog dovođenja je ravna isto koliko da sutra vanzemaljci slete ispred Narodne skupštine RS. Nama će biti realan Pižon ili neko od mlađih trenera iz bata Đorine škole poput Milojevića. Biće tabloidno izveštavanje u narednom periodu vezano za Zvezdu, budimo spremni za to.

Reply
LA[K]I мај 7, 2017 at 18:49

Dobar je Milojevic. Imao je odlicnu sezonu u Grckoj. Ja bih voleo ovog Slovenca ili Robija, a ako ni jedan od njih ne dodje ne bih imao nista protiv da novi trener bude Milojevic ili mozda Lalatovic ili Stojanovic.

Reply
pera мај 7, 2017 at 18:59

Tvrdio sam i tvrdim najbolje re[enje je Djukić ako ima pameti sad i bez obaveza sa ovakvim promašenim itmom. Da napravi rez na kraju lige i dovede par dobrih klinaca i da ponovo budemo klub. Ako ne može on onda Pižon a ne nekakav Kek koji bi bio nastavak deljenja love i put bez povratka u klubu. Sabrati se i krenuti iz početka.

Reply
Boris мај 7, 2017 at 18:56

Biće, guraju se razna imena. Ovo nije zvanično, ali potvrđeno nam je iz Hrvatske sa nekoliko strana da je bilo kontakta, nema demanta sa tih strana, a da li će se obistiniti… pre dolaska Božovića i njegovog potvrdnog odgovora za dolazak u klub na mesto trenera, već je bilo skoro dogovoreno sa jednim domaćim trenerom. A Božović u tom trenutku nije bio realno rešenje. Onda je pristao. Možda se u međuvremenu priča sa još nekim velikim imenom, pa se čeka odgovor, a ovo je najbliža opcija trenutno. Videćemo. U ovom trenutku, a i već neko vreme, razmišlja se o Milojeviću i Keku. To je sve što možemo da kažemo.

Reply
LA[K]I мај 7, 2017 at 17:24

E ovo je pravi strucnjak! Nije realno da dodje kod nas, ali ako bi se to desilo mislim da bi bio jedan od najboljih u bogatoj istoriji kluba. Sa Rijekom ove sezone ponizava Mamica i lopove iz HNS. Zaista vrhunski strucnjak!

Reply

Leave a Comment